torstai 27. maaliskuuta 2014

Se helppo ja maukas saaristolaislimppu


















Hei! Jos täytyisi nimetä lempileipä, niin ripeä vastaukseni olisi saaristolaislimppu. Saaristolaislimppu kera graavilohen on yksi suurimmista herkuistani. Tämä makea, maltainen, hivenen tahmea leipä on lisäksi yllättävän helppo valmistaa. Olen valmistanut pari limppua Hesarin kustavilaisen saaristolaislimpun ohjeella ja sillä tulee varsin kunniallista limppua. Reseptiä voi itse jatkotuunata vaikka rasiallisella karpaloita.

Saaristolaislimppu (yksi iso limppu)

5 dl piimää
40 g hiivaa
1,5 dl siirappia
0,5 rkl suolaa
1,5 dl vehnäleseitä
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kaljamaltaita
5 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita hiiva haaleaan piimään. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. (Voit vaivata taikinaa käsin mutta homma onnistuu myös ruokalusikalla sekoittaen).
2. Anna taikinan kohota kulhossa tunnin ajan.
3. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja lapa taikina vuokaan. Vuoka tulee taikinasta puolilleen.
4. Anna kohota vielä tunnin ajan leivinliinan alla. Tällöin taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
5. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 h 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!