sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Omenasose hyödyksi spelttileivässä


















Hei! Pakastimessamme on yhä viime syksyn omenasosetta, joten Birkkalan tilan kotisivuilta löytyvä omenasosetta hyödyntävä spelttileivän resepti ilahdutti. Vielä kun reseptin ainesosalista on lyhyt ja leipä helppo valmistaa, pääsi resepti heti kokeiluun. Lopputuloksena oli mukavan makean sivumaun omaava maukas limppu. Meiltä ei löytynyt kaapista kuminaa, mutta hyvää tuli ilman sitäkin.

Omenainen spelttilimppu

1,5 dl piimää
25 g hiivaa
0,5 dl siirappia
2,5 dl omenasosetta
1 tl suolaa
0,5 tl kuminaa
n. 400 g puolikarkeita spelttijauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään.
2. Lisää siirappi, omenasose, suola ja kumina.
3. Lisää spelttijauhoja ja vaivaa. Anna kohota leivinliinan alla.
4. Leivo taikinasta limppu jauhotetulla pöydällä ja laita limppu voideltuun leipävuokaan.
5. Anna kohota ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Voitele kypsän leivän kuori siirappi-vesiliemellä.

4 kommenttia:

  1. Fiksu idea laittaa omenasosetta leipään. Itse olen laittanut jopa kakkutaikinaan. Omenasose on vain niin hyvää ja sitä meillä riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenasose sopii onneksi vähän joka leivonnaiseen. Esim. kuivakakkuun antaa hyvin mehevyyttä. Tänään jopa mietin, voisiko omenasosetta laittaa sosekeittoon, miksei. :)

      Poista
  2. Ihana idea! Hmm, meillä onkin sekä spelttijauhoja ja omenasosetta... :) Kuminasta en erityisemmin tykkää, joten voisinpa noudattaa sinun tapaasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemaan vaan! :) Itse ihastuin tähän leipään, jotenkin viehättää tuo pieni makeus. Kuminan maku on sen verran vahva, että voi helposti peittää muun alleen. Kuminan puuttuminen voi ollakin ihan hyvä juttu. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!