torstai 27. helmikuuta 2014

Nyt nappaa!Melissa Bank: Nyt nappaa!
Alkuteos: The Girls'  Guide to Hunting and Fishing, 1999
Suomentanut: Titta Leppämäki
Kustantaja: Otava, 1999
Sivuja: 334
Goodreads-tähdet: ★ liked it

'Istu alas', Robert sanoo Apollinairelle nyökäten minun vieressäni olevaa tuolia kohti. Mutta tämä laskeutuu viehkeästi kuin täyttäisi uurnansa Robertin viereen, ja pakottaa tämän kääntämään selkänsä minulle. Oivallan, etten taida olla ainoa perhonen, jonka siivet alkavat väristä Robertin hedekukinnon läheisyydessä.
Apollinairen soljuttua pois Robert kertoo tämän säveltävän elokuvamusiikkia ja olleen Oscar-ehdokkaana. Ajattelen ainoata saamaani palkintoa, kunniamainintaa alle kaksitoistavuotiaiden piirustuskilpailussa, jonka aiheena oli herra Saippuakupla.

Hei! Hyvää kirjaa etsiessäni törmäsin Nyt nappaa!-kirjan positiiviseen arvioon täällä. Kannatti uskoa suositusta, sillä Melissa Bankin toisiinsa verkostoituvista novelleista koostuva romaani oli kutkuttavaa ja mukaansatempaavaa luettavaa.

Alkuun olin hieman epäileväinen, miten hyvin kirja onnistuu pitämään lukijan otteessaan novellirakenteensa vuoksi. Onneksi kaikissa kirjan tarinoissa yhteisenä nimittäjänä on Jane-niminen nuori, huumorintajuinen kustannustoimittaja. Yhdessä kertomuksessa hän vilahtaa vain sivulauseessa, mutta silti kirja on mielestäni onnistunut ja yhtenäinen kasvukertomus Janen (väliin varsin epäonnisista) seikkailuista sitä oikeaa etsimässä.

Kirjan nimi antaa kuvan kepeämmästäkin kirjasta, mutta romaanissa käsitellään vakaviakin teemoja kuten vanhemman seurustelukumppanin terveyspulmia. Pelkkää kevyttä hömppää kirja ei siis ole, vaikka nokkela teksti välillä naurattaakin mukavasti. Nyt nappaa! on mukava kirja, jossa kiteytyy parisuhdetta etsiville hyvä neuvo: Ole aina rohkeasti oma itsesi. Sillä pääsee jo pitkälle.

6 kommenttia:

 1. Onpahan hauskankuuloinen kirja.
  Tuo kansikuva ja nimi, sekä alkuperäinen että suomennos, ovat myös hurmaavia. Tämä sopisi kesän aurinkolomalle. Menenkin seuraavaksi kirjaston sivuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ikimuistoinen lukukokemus tämä ei minulle ollut, mutta oikein mukava kylläkin. Sopii hyvin lomalukemiseksi. :)

   Poista
 2. Minä tykästyin tähän vuosi, pari sitten ihan tosi paljon. Tykkään, että kevyissäkin kirjoissa on jotain syvyyttä ja tässä sitä oli. Ei pelkkää hömppää siis. Minusta tämän suomenkielisen painoksen kansikuva on vähän hassu, eikä oikein kerro kirjan sisällöstä, vaikka tavallaan onkin hieno ja suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat fiilikset, oli kiva että kirjasta löytyi sisältöäkin. En oikein vieläkään ymmärrä tuota kansikuvaa. En olisi osannut tätä kirjaa napata mukaan (nimen enkä kannen perusteella) jollen olisi lukenut tästä muiden postauksia. Nyt uskallan suositella kirjaa muillekin.

   Poista
 3. Mukava teksti! Nämä novvellit saattaisivat toimia vaikka matkalukemisena! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä varmasti toimisi hyvin matkalukemisena. Kertomusten välissä on helppo pitää breikkiäkin tarvittaessa eikä tarina kärsi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!