Nopeat ja herkulliset kauralastut



















Hei! Teimme jälleen perinteisiä kauralastuja. Kauralastut ovat ykkösvalintamme kun esimerkiksi vieraille tarvitsee nopeasti jotain tarjottavaa. Tämän syntisen version olemme löytäneet Tupun tupa-blogista. Joskus voisi kokeilla terveellisempää Hyvän omantunnon kauralastut-reseptiä. Tai vaikka kanelisia kauralastuja joulunaikaan.

Perinteiset kauralastut (kolme pellillistä)

100g voita
2 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

1. Sulata voi ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita.
2. Nosta lusikalla nokareita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tasoita hieman. Jätä runsaasti tilaa keksien väliin, sillä taikina leviää hurjasti uunissa.
3. Paista 200 asteessa n. 5-7 minuuttia.

Kommentit

  1. Kyllä se uunin lämmössä paahtunut kaura vaan on hyvää! Kuukausi sitten päähäni pamahti aivan yks kaks sellainen villitys, että rusina-kaurakeksejä on nyt saatava. Jostain blogista löytyi semmoiselle aika hyvä ohje, ja niitä on sen jälkeenkin tullut tehtyä varmaan kolmesti jo! Pitäisiköhän testata näitä perinteisiäkin seuraavaksi... hyvältä näyttävät! :) (Joku vanhempi sukulainen taitaa muuten kutsua juuri tämänsorttisia keksejä hiekkahentusiksi. Herttainen sana!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusina-kaurakeksit kuulostaa todella herkulliselta! Pitääkin alkaa vähän tuunailla. Sitten kun vielä pieni pieni suklaakuorrutus keksin toiseen reunaan suklaalla, niin alkaisi olla aika luksusversioita. :)

      Poista
  2. Kauralastut on niin ihania, että näistä olisin valmis valmis vaikka myymään mummoni. Mummosta tuli mieleen, että minun mummoni taas sanoi hiekkahentusiksi sellaisia metallivuokassa tehtyjä murotaikina-juttuja, joita sitten koristeltiin vaikka jollain hauskalla ja herkullisella. Kermalla, hillolla, marjoilla tms

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin tulee kyllä hirveä himo. Sellaiset metallivuoat ovat suloiset. Pitänee alkaa metsästää. Niissä olisi soma tehdä pieniä leivoksia.

      Poista
  3. Herkunkuuloinen ja helpolta näyttävä resepti. Pitääkin kokeilla tässä pikapuoliin,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella helppoa ja nopeaa. Kunnon välit vain kannattaa jättää pellille keksien väliin, ettei käy kuten minulle ensimmäisellä valmistuskerralla. Taikina levisi uunissa yhteen ja sain aikaiseksi yhden pellin kokoisen kauralastun. Lapset olivat kylläkin ihastuksissaan äidin leipomasta valtavasta keksistä. :)

      Poista
  4. Kauralastut on ihania ja helppotekoisia. Pitäisipä taas niitä paistella. Kiitos muistutuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauralastut on kyllä takuuvarma ja nopea herkku. Eilenkin taas näitä valmistettiin, 15 minuutissa tarjottavaa valmiina. :)

      Poista
  5. Jopa tuli hyviä, tehtiin lastenlapsille (ja toki maistui itsellekin). Puolitin reseptin ja kaikki meni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla että maistui. Nämä tuppaavat hujahtamaan makoisiin suihin. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit