lauantai 22. helmikuuta 2014

Arkea piristävä Kauneimmat kampauksetChristina Butcher: Kauneimmat kampaukset
Alkuteos: The Hairstyle Directory. The Ultimate Guide to Creating Classic & Modern Styles, 2013
Suomentanut: Anna Korolainen
Kustantaja: Minerva, 2014
Sivuja: 192
Goodreads-tähdet: ★ really liked it
(Kiitos kustantajalle kirjasta)

Tervetuloa kauneimpien kampausten maailmaan!  Luettuasi tämän kirjan et enää koskaan joudu kärsimään huonosta hiuspäivästä.

Hei! Hair Romance-blogia pitävän Christina Butcherin kirja Kauneimmat kampaukset - Klassiset ja modernit mallit arkeen ja juhlaan yllätti minut todella positiivisesti. Kirjan kuvitus on ensinnäkin mukavan modernia. Joskus sitä tulee nimittäin törmättyä oppaisiin, joiden kuvitus on napattu suoraan 80-luvulta. Kirja on siis ajassa kiinni. Tämän päivän trendikkäiden kampausten lisäksi kirjasta löytyy kivasti ohjeita myös klassisempiin kampauksiin.Kirja sisältää 82 houkuttavaa kampausohjetta puolipitkät tai pitkät hiukset omaaville. En ole koskaan ollut hyvä laittamaan hiuksia enkä ole ikinä uskonut sellaiseksi tulevani. Butcherin ohjeet ovat kuitenkin niin helppoja ja havainnollisia, että jopa tällainen rähmäkäpälä pääsi heti kivojen kampausten makuun. Jokaisen kampauksen kohdalla on mainittu onko malli helppo, keskivaikea vai vaikea. Kirja sopiikin aloittelijasta aina näppäräsormisellekin laittajalle. Itse olen aivan hullaantunut kirjaan, kun olen huomannut, miten helposti ennen niin tylsästi roikkuneet hiukset heräävät eloon. Kirjan avulla saakin nopeasti piristystä ja vaihtelua arkeen. Ja tietysti kätevästi itse laitettua hiuksensa myös juhliin. Suosittelen.


18 kommenttia:

 1. Hih, tämä kirjahan on selvästi tehty minulle! Ihana vinkki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä mainio opus. Ja aika kierokin. Muutamaa peruslettiä yhdistämällä saa nimittäin yllättävän hienoja kampauksia aikaan. :)

   Poista
 2. Toi ois kyllä kiva. Näin pitkähiuksisena. Blackie lähti nyt kyllä pitkän turkkinsa kera karkuun.
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja tuo kyllä lisäiloa pitkistä hiuksista. Hassu Blackie. :)

   Poista
 3. Minun tumpeloissa kourissani ei kyllä auta, vaikka olisi miten hyvät ohjeet :D Harmi kyllä, kun minulla olisi aika paljon tuota lettiä, josta voisi vääntää vaikka mitä. Mutta ehkä sitä oppisi, jos oikein opettelisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin ihan samaa omalla kohdallani. Esim. tuo ylhäällä vasemmalla oleva kampaus tehdään niin, että letitetään ensin kolme tavallista lettiä. Sitten leitit letitetään yhdeksi letiksi. Äärimmäisen helppo ja simppeli ja lopputulos näyttää varsin paksulta ja nätiltä letiltä. Nämä kampaukset todellakin onnistuu ihan heti, ihan jokaiselta. Ei tarvi treeniä.

   Poista
 4. Tätä olisin tarvinnut silloin kun hiukseni olivat vielä pitkät. nimim. onneksi on vain poikia, kun äiti ei osaisi varmaan edes perusponnaria laittaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä puolestaan molemmilla lapsilla on ihanan helppohoitoiset rastat. Nyt tytär alkoi haaveilla pikkuleteistä (joihin myös löytyy kirjasta ohje), jotka onneksi myös onnistuu afrotukkaan.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tämä on kätsy kirja, mulla on nykyään joka päivä joku kampaus päässä. :) En muuten muistanut mainita, että kirjassa on pehmeät kannet.

   Poista
 6. Komppaan, ihana vinkki:) Varsinkin itse esittelemäsi viimeinen kuva (alhaalta oikeanpuoleinen) olisi kiva, oman tukan pitää siihen kuitenkin ehkä vielä himpun verran kasvaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kiva kirja, suosittelen. Vaikka tuossa kuvassa hiukset vähän hapsottaa, niin mainitsemasi kampaus on superhelppo. Ensin perusponnari aika korkealle ja sitten vaan 3-5 cm välein pieniä pompuloita poninhäntään (pienet silikonirenksut, joita saa esim. Prismasta on käteviä). Sitten vain hieman levitetään renksujen välisiä osioita ja kampaus on valmis. Hiukset näyttävät tässä kampauksessa pidemmiltä kuin ovatkaan, joten sopii kasvattajalle. :)

   Poista
 7. Kunpa olisikin tuollaiset kauniit pitkät hiukset, niin voisi väkerrellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmättiset söötit jutut löytyi sulle tuolta Hair Romance-blogista: http://www.hairromance.com/2014/01/short-cut-inspiration-bobs-and-braids.html Kirja parassa on muistini mukaan vain yksi ohje lyhythiuksisille, mutta onneksi tuolta blogista näyttäisi löytyvän enemmän vinkkejä. :)

   Poista
 8. Haha, itselläni on aina "huono hiuspäivä" enkä jaksa sitä sen kummemmin alkaa väsäämään! :D Kiitos vinkistä, täytyy käydä katsastamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis pöpsis, en ole kertaakaan nähnyt sinulla huonoa hiuspäivää! Tuolla blogissa on kyllä kivan helppoja ohjeita kuten kirjassakin; nopeasti toteutettavia vinkkejä, ei turhaa väsäämistä. :)

   Poista
 9. Vau, tästä olisi todella iloa ja hyötyä! :) Kiitos kun esittelit kirjan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kirjasta on ollut paljon iloa. :) Ja kannattaa käydä kurkkimassa tuolla Hair Romance-blogissa, jos englanninkieliset hiustenlaitto-ohjeet ei kauhistuta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!