perjantai 14. helmikuuta 2014

Arjen hyvä teko: reilun suklaan mussutus
Hei! Ja hyvää ystävänpäivää! Eilen herkuttelimme Reilun kaupan tummalla suklaalla. En ole ikinä ollut tumman suklaan ystävä, mutta Prismasta ostamamme FairMary-merkkinen miedon makuinen 70-prosenttinen tumma suklaa maistui niin minulle kuin yllätyksekseni jopa lapsille. Tumman suklaan vahvaan makuun tottuneille maku saattaa kyllä olla liiankin lempeä.

100 grammaa reilua suklaata maksoi melko suolaisesti yli kaksi euroa. Toisaalta reilu suklaa takaa kaakaontuottajille paremmat olot ja kehittää samalla koko yhteisön hyvinvointia.

Reilun kaupan kaakaon viljelyssä lapsi- ja orjatyövoiman hyväksikäyttö on kiellettyä. Kiellon noudattamista myös valvotaan, ja jos rikkeitä löydetään, niihin puututaan välittömästi. 

Reilun kaupan kriteerit turvaavat viljelijöille tuotteesta vähintään takuuhinnan, joka kattaa kestävän tuotannon kustannukset. Lisäksi ostaja maksaa tuottajalle aina erillistä Reilun kaupan lisää, jonka tuottajaorganisaatiot käyttävä yhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin, kuten koulutukseen, terveyspalveluihin, prosessointivälineisiin ja jäsenilleen myönnettäviin lainoihin. 

Lainaukset fairmary.fi. 

Jatkossa aion ostaa ainakin leivontaan käytettävän suklaan reiluna versiona. Reilun herkuttelusuklaan metsästys jatkuu yhä (vinkkejä otetaan vastaan). Osallistun kuvalla Tyrniä ja tyrskyjä-blogin arvontaan, jossa voi voittaa itselleen vuoden reilut suklaat. 

10 kommenttia:

 1. Tumman suklaan ystävä kiittää vinkistä ja toivottelee oikein hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukavaa ystävänpäivää sinulle. :) Oikein miellyttävää oli tämä FairMary-suklaa. Ei yhtään kitkerää tummaa suklaata.

   Poista
 2. Tykkään tummasta suklaasta, joten kiitos mukavasta vinkistä! :)

  Ihanaa ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin maistelin tuota suklaata ja tällaisen miedon suklaan avulla saattaa minustakin hyvinkin tulla tumman suklaan ystävä. Tämä olisikin niitä terveellisimpiä tapoja herkutella.

   Mukavaa ystävänpäivää toivotellen. :)

   Poista
 3. Hyvää ystävänpäivää, tumma suklaa tekee hyvää sydämelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin olisi verenpaine laskenut suklaata syötyäni, ainakin pieni hemmotteluhetki suklaan parissa rentoutti. Oikein hyvää ystävänpäivää toivotellen. :)

   Poista
 4. Nami. Minä maksan mielelläni hieman enemmän Reilun kaupan tuotteista. Ja olen vähän sellainen suklaahiiri. :)

  Hyvää ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä Reilun kaupan tuotteiden suhteen. :) Ja sama pätee kohdallani myös kotimaisiin käsityötuotteisiin. Olipa muuten ihana ilta Astubutiikkiin.fi-sivuston FB-lahjavalvojaisissa tänään. Jotain pientä ja ihanaa käsityötä taisi tulla hommatuksi myös blogini lukijoiden kesken arvottavaksi. ;)

   Kaunista ystävänpäivän iltaa. :)

   Poista
 5. Ihana postaus, pidän sinulle niiin kovin peukkuja ylhäällä :) osallistujia ei ole kovin montaa. Oikein mukavia helmikuisia päiviä. Täällä lomaillaan, jospa sitä kerkiäisi oikein tehdäkin jotain :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sarppu, ja mukavaa lomailua. :) Peukut pystyssä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!