tiistai 7. tammikuuta 2014

Lammasterapiaa Haltialassa
Hei! Ennen vierailuamme Pohjois-Helsingissä sijaitsevalla Haltialan kotieläintilalla en tiennyt lampaiden olevan hellyydenkipuisia mussukoita. Oli ihana paijata lampaita jotka tulivat aidan viereen pyytämään rapsutusta. Jopa raavaat miehet heltyivät halaamaan lampaita.

Haltialan lampola on auki arki-iltoina klo 18-20 ja viikonloppuisin klo 11-18. Kotieläintilalle on aina vapaa pääsy. Me hyppäsimme bussiin 67 jonka päätepysäkiltä Torpparinmäestä kävelimme reilun kilometrin kotieläintilalle. Haltiala vaikutti arki-iltana ulkoapäin pimeältä, mutta niinpä vain siellä eläimet kuitenkin odottivat vierailijoita. Lampaiden lisäksi lampolassa majailee myös kalkkuna, vuohipukkeja ja kanoja. Suosittelen lämpimästi visiittiä Haltialaan niin aikuisille kuin lapsille. Lampaan ja ihmisen kohtaaminen oli mieltä lämmittävää katsottavaa ja koettavaa.
4 kommenttia:

 1. Mulla kävi lammasrakastuminen viime kesänä, kun teimme siipan ja koiran kanssa kesäretken Turun Saaristoon ja yövyimme yhden yön pienehkön saaren lammastilan aittamajoituksessa. Se oli niin täydellinen kokonaisuus: heinäkuinen saaristomaisema, aitan pimeys, rantasauna, päreen päältä syödyt grillieväät ja ne lampaat! Ymmärsin, että kullakin lampaalla on ihan uniikki bääyntä tai määyntä - ja että lammas pystyy ottaa vastamaan loputtomasti rapsutusta. Tästä syntyi haave, että joku päivä voisi olla kesälammashoitaja :) Mutta Haltiala auttaa akuuteimpaan lammaskuumeeseen hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta tuo lammasrakastuminen. Tuli mummonkin kanssa vaihdettua lammaskokemuksia ja kuulemma tulivat perheen lampaat mummon ollessa pieni heti aitaukseen kun vain kutsui. Tiesivät selvästi että paijausta ja rapsutuksia luvassa. :)

   Poista
 2. Hei
  blogissani on jotain sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin heti kurkkimassa. Kiitos kivasta haasteesta ja tunnustuksesta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!