perjantai 13. joulukuuta 2013

Tuomaan markkinoilla SenaatintorillaHei! Päädyin eilen sattumalta Senaatintorille Tuomaan markkinoille. Ja kylläpä kannatti tupsahtaa paikalle! Markkinoilla on tarjolla mukavan laaja valikoima kotimaista käsityötä ja herkkuja ympäri Suomea. Eikä tunnelmastakaan ole varsinaisesti puutetta Tuomiokirkon hohtaessa taustalla. Kuuma glögimuki kädessä oli tunnelmallista kierrellä myyntikojuja ja napsia maistiaisia.

Löysin markkinoilta todelliseen tarpeeseen tulleet Sanski & Rukki ja Rautapadan suloisen lämpimät, kasvivärjätystä lampaanvillasta neulotut lapaset mielestäni varsin kohtuullisella 20 eurolla. Lahjapaketteihin yhdistelin luostarissa valmistettuja suklaaherkkuja ja Rovaniemellä valmistettuja lakkakarkkeja. Omaa joulunaikaa höystämään löytyi lisäksi karpaloinen saaristolaislimppu ja lumikarpaloita (eli tomusokerilla päällystettyjä karpaloita).

Senaatintoria vastapäätä sijaitsevasta Bockin talon Käsityöläisten Oma Kauppa-liikkeestä (Katariinankatu 4 B) löytyi vielä mukavasti lämmittävä neulottu panta (15 euron hintaan). Panta on loistava silloin kun ei ole ihan pipokeli mutta kaipaa silti lämmikettä. Tuomaan markkinat jatkuvat Senaatintorilla aina 22.12.2013 asti. Tunnelmallista ja lämpöistä joulunaikaa kaikille.


6 kommenttia:

 1. Ihania joulutunnelmia! Joulumarkkinat ovat heikkouteni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Joulumyyjäiset ja -markkinat ovat niin ihania. :)

   Poista
 2. Herkkuja, nam! Tarkoitus oli tänään mennä, mutta myrsky tuli esteeksi. Maanantaina menen ja käyn Vanhan myyjäisissä samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta löytyi herkkua joka lähtöön. Vanhan myyjäiset olisi myös kiva tsekata. Huomenna suuntana on Korjaamon joulumarkkinat. :)

   Poista
 3. Hyvä , että muistutit tästä. Keskiviikkona on nimittäin monipuolinen päivä Helsingin suunnalla. Ensin ajelemme Kouvolasta Helsinkiin näyttelyihin ja illaksi Tuusulaan lapsenlasten joulujuhlaan. Käymme Rafael Wardi -näyttelyssä Ateneumissa ja Katja Tukiaisen näyttelyssä Galerie Forsblomissa. Luin HS:n jutusta, että Tukiaisen söpöt tytöt ovat muuttuneet tumnmasävyisiksi ja ilkeiksi saalistajiksi. Se on nähtävä. Mutta Tuomaan markkinat, sehän on myös näyttely, käden taitoa ja taidetta! Sinne ensiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa jännältä tuo Tukiaisen hahmojen muodonmuutos. Jotain mystistä niiden söpöjen tyttöjen tummissa silmissä on ollut. Padot murtuvat.

   Kannattaa käydä Tuomaan markkinoilla. Oli hauska jutella ympäri Suomea tulleiden myyjien kanssa. Tuli Suomi kylään Helsinkiin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!