perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivänä Sotamuseossa
Hei. Itsenäisyyspäivän kunniaksi Helsingin Kruununhaassa sijaitsevaan Sotamuseoon (Liisankatu 1) oli tänään vapaa pääsy. Sota ja aseet lähinnä kauhistuttavat minua, mutta historia on minusta aina mielenkiintoista ja mennyt tärkeää muistaa. Siksipä suuntasimme tänään kohti Sotamuseota.

Sotamuseossa on esillä perusnäyttely Hakkapeliitoista rauhanturvaajiin, joka tutustuttaa maanpuolustukseemme aina Ruotsin vallan ajoista nykyisyyteen. Esillä on tavaraa ikivanhoista musketeista tämän päivän moderniin sota-asuun. 3- ja 7-vuotiaiden lastemme mielestä parasta museossa oli mahdollisuus kokeilla sekä vanhaa että uutta sota-asua. Myös pienessä korsossa oli jännittävää vierailla. Museoon oli rakennettu lisäksi pommisuoja aina välillä toistuvine sodan äänineen. Sodan äänet olivat lapsista hieman pelottavia, vaikka he tiesivätkin, ettei sota onneksi oikeasti ole käynnissä. Aikuisillekin äänet toimivat hyvänä muistutuksena siitä, että sota on karmea asia. Hyvä ja ajatteluttava museovisiitti koko perheelle. Sotamuseon aukioloajat, pääsymaksut ja muuta infoa löytyy täältä. Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille.


2 kommenttia:

 1. Varsin oivallinen paikka juhlistaa ja muistella itsenäisyyspäivää ja siihen johtaneita hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä osuva aika käydä tuolla. Itsenäisyys on todella hieno juttu.

   Yksi mikä paikassa kuitenkin hieman särähti, oli vuoden 1918 sodan nimeäminen vapaussodaksi. Mielestäni sisällissota olisi neutraalimpi termi kyseiselle sodalle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!