tiistai 31. joulukuuta 2013

Ilahduttava, laulattava Soiva laulukirja
Soili Perkiö: Soiva laulukirja
Kuvittanut: Terese Bast
Säestys: Vilhelmiina Luokkanen
Kustantaja: Tammi, 2013
Sivuja: 94
Pisteet: 5/5

Kun lauluja toistaa, niistä tulee omia ja ne alkavat soida sisäisesti. Musiikin sisäinen kuuleminen on aktiivisen musisoinnin perusta. Lapsena opitut laulut painuvat syvimpiin kerroksiin muistissamme. Laululanka on vahvaa lankaa oman elämän eri vaiheisiin.

Hei! Heti kun huomasin Soili Perkiön toimittaman ja Terese Bastin kuvittaman Soivan laulukirjan innostuin. Kirja jonka kyljestä saa nappia painamalla soimaan säestyksen ja jonka mukana voi laulaa on mielestäni äärimmäisen hyvä idea. Ja lapsemme ovat täsmälleen samaa mieltä. Ostin Soivan laulukirjan Helsingin Kirjamessuilta lokakuussa ja siitä asti perheessämme on laulettu ja soitettu ahkerasti.

Soiva laulukirja sisältää sekä perinteisiä, useimmille vanhemmille tuttuja lastenlauluja kuten Hämä-hämähäkki, Piippolan vaarilla oli talo ja Prinsessa Ruusu linnassa että uudempia, päivähoidossa ja koulussa lapsille tutuiksi tulevia kappaleita kuten Metrolla mummolaan. Yhteensä kirjassa on kattava 50 kotimaisen lastenlaulun valikoima sanoineen ja säestyksineen. Laulaminen on säestyksen kanssa hauskaa, innostavaa ja helppoa. Lisäksi tuntemattomatkin kappaleet oppii nopeasti säestyksen ansiosta. Kirjan pianolla soitettu säestys tuntuu minulle menevän hieman liian korkealla mutta lapsille sävelkorkeus tuntuu sopivalta.

Soiva laulukirja on entisestään innostanut lapsiamme laulamaan, soittamaan ja tanssimaan. Kirja on helppo sytyke laulu- ja soittoinnostukseen päivittäin. Patterit ovat kestäneet lokakuusta lähtien ja loppuessaan ne voi vaihtaa. Kirjaa on lisäksi todella helppo käyttää. Säestyksen numero vastaa aina musiikkikappaleen numeroa. Laitteen nuolilla kuljetaan eteen ja taakse. Laitteesta löytyy myös äänenvoimakkuuden säädin.

Minulle Soivan laulukirjan kappaleista kenties mieluisin on Tuu, tuu tupakkarulla, jota mummoni lauloi minulle pienenä. Kyseinen kappale on niitä, jotka soivat mukanani varmasti läpi elämäni. Tehty vahvasta laululangasta. Soivaan laulukirjaan oli mukava päättää kirjava kirjavuosi 2013. Oikein hyvää uutta vuotta 2014!

Soivaan laulukirjaan on ihastuttu myös Sininen keskitie-blogissa.

3 kommenttia:

 1. Tämä on todella hyvä laulukirja! Kuopukseni rullaa kirjaa päivittäin ja on jopa oppinut "laulamaan" joitakin sen avulla. Jonkun palkinnon väärti olisi tämäkin työ... Hyvää uutta vuotta ja kiitos mukavasta blogistasi :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin hehkuttaa tätä laulukirjaa vaikka kuinka, kuvituskin on kiva. Toivottavasti kirja huomioidaan tosiaan jotenkin, varmasti siitä on ollut ja on iloa ja hyötyä monessa lapsiperheessä. Kiitos kivasta kommentistasi ja iloista uutta vuotta! :)

   Poista
 2. Varmasti lapsille hyviä, mutta kun minä olen hakenut aikuisille sopivia soivia laulukirjoja siis iskelmää ja ballaadeja, suomalaisia laulun esittäjijä, mutta ei, kaikilla verkkokauppiailla on samat lasten laulut mainoksissa.Että kyllä ottaa nuppiin! Tehkää te muutos tahän asiaan. Kiitos

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!