maanantai 23. joulukuuta 2013

Arjen hyvä teko: talipallo linnuille

Hei! Laitoimme Plantagenista ostamaamme ruokintahäkkyrään talipalloja lintujen syötäväksi. Oravat tuppasivat aiemmin viemään pelkillä naruilla kiinnitetyt talipallot, mutta metallihäkkyrää ne eivät ole saaneet napattua, vaikka pari kertaa yrittivätkin. Nyt voi joulu tulla pihamme pikkulinnuillekin. Tietysti jatkamme ruokintaa ja lintujen ihastelua joulun jälkeenkin. Ruokinnasta on paljon hyötyä linnuille ja paljon iloa meille ikkunan takana lintuja ihasteleville. Olemme bonganneet ruokavierainamme mustarastaita, punatulkkuja ja sinitiaisia. Ohjeita lintujen talviruokinnasta löytyy mm. täältä. Hyvää joulua kaikille.

6 kommenttia:

 1. Hei Leila, tuo onkin hyvä vinkki. Meillä on ollut lisäksi naakkaongelma, sillä ne hotkaisivat talipallot pikkulintujen nenän edestä. Hyvää joulua sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tällainen metallinen roikkuva ruokintateline on toiminut todella hyvin. Oravat yrittivät pari kertaa irrottaa pömpelin mutta luovuttamisen jälkeen eivät ole enää yrittäneet. Sana on selvästi kiirinyt oravayhteisössä. Ja meillä naakkaongelmaasi vastaavat herkkusuuharakat olivat aina kärkkymässä ennen tätä häkkyrää. Suosittelen siis. Mukavaa joulua. :)

   Poista
 2. Onpa hyvä idea! Mukavaa, että joulu tulee myös linnuille. :) Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiva tiirailla kuka pömpelillä on kulloinkin syömässä. Joulutoivotukset vielä täältäkin! :)

   Poista
 3. Oravaongelma on valitettavan tuttu juttu, joten tämä olikin hyvä vinkki! Tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamat makoisat talipallot on meiltäkin kadonnut oravien suihin ennen tätä telinettä. Toisaalta oravillekin ruoka tulee talvella tarpeeseen mutta mieluummin heille jotain muuta kuin lintujen talipalloja. Plantagenissa oli juuri -40 % tarjous näistä ja joulun jälkeen voi varmaan tehdä kivoja löytöjä lintujen ruokinnan saralla tammialessa. Hyvää joulua toivotellen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!