Vuodessa luetut tietokirjatHei! Maukan vuosi sitten alulle panema Kansankynttiläin kokoontumisajot-tietokirjahaaste alkaa olla finaalissa. Saldona on haasteen korkein taso, Hehkulamppu. Vuoden aikana tulin lukeneeksi 10 tietokirjaa viidestä eri kategoriasta. Psykologia-kategoriasta paras lukukokemukseni oli Timo Parvelan ja Jari Sinkkosen teos Kouluun!: ekaluokkalaisen vanhemmille. Kyseinen tietokirja vastasi viime keväänä tulevan ekaluokkalaisen vanhempana moneen mieltäni askarruttaneeseen kysymykseen.

Psykologian lisäksi luin useamman kirjan kategoriasta Luonto ja ympäristö. Tämän kategorian mieleenpainuvimmat teokset olivat upeasti kuvitettu Perhosten vuosi: suomalaiset perhoset saaristosta tuntureille sekä Jouni Laaksosen Retkeilijän opas.

Tässä kokonaisuudessaan lista haasteeseen lukemistani kirjoista:

II) Psykologia: Tommy Hellsten - Vanhemmuus: vastuullista vallankäyttöä
II) Psykologia: Sari Järn: Lupaan sulle ruusutarhan. 100+ asiaa naiseudesta
II) Psykologia: Timo Parvela ja Jari Sinkkonen: Kouluun!: ekaluokkalaisen vanhemmille
VII) Matkat: Jonathan Bousfield - Top 10 Tallinna
X) Luonto ja ympäristö: Lintujen äänet luonnossa
X) Luonto ja ympäristö: Perhosten vuosi: suomalaiset perhoset saaristosta tuntureille
X) Luonto ja ympäristö: Susan Barraclough: Käärmeet ja liskot
X) Luonto ja ympäristö: Jouni Laaksonen: Retkeilijän opas
XV) Kirjallisuustiede: Katja Jalkanen ja Hanna Pudas: Rivien välissä: kirjablogikirja
XXI) Kauneudenhoito: Bror Bäckström ja Jorma K. Meller: Miehen tyylikirja

Lisäksi luimme nämä alakuvassa näkyvät neljä lasten tietokirjaa (yläkuvan Käärmeet ja liskot oli myös ehkä enemmän lapsille kuin aikuisille suunnattu). Mieluisimmat näistä olivat äänilaitteella varustettu Maailman eläimet äänessä ja ihmisen elimistöön seikkailullisen tarinan kautta tutustuttanut Filius ja elinkaikkeuden arvoitus. Maailman eläimet äänessä soveltuu toki mainiosti aikuislukijoillekin.

Kommentit

 1. Käärmeet ja liskot -kirjassa on hätkähdyttävän hieno kansi, vaikken käärmeistä pidäkään. :) Tuo Tallinnan opas vaikuttaa hyvältä. Siellähän on tullut käytyä, mutta mitään oppaita en ole sen kummemmin lueskellut. Ilmeisesti paikka on liian lähellä, jotta opaskirja olisi tuntunut tarpeelliselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käärmeet ja liskot-kirjassa on tosiaan hieno piirroskuvitus, kannen tyyli jatkuu joka sivulla. Olen aina ollut käärmekammoinen, mutta kirja sai minut kiinnostumaan matelijoista jopa niin, että kävimme trooppisessa eläintalossa Tropicariossa kirjan innostamana.

   Tallinnan oppaasta on ollut yllättävän paljon iloa ja hyötyä. Tallinnassa on tullut käytyä monen monta kertaa, mutta tämän oppaan ansiosta on tullut laajennettua kaupunkikuvaa ja löydettyä paljon uusia mielenkiintoisia kohteita. Tämä on juuri sopiva, pieni opas Tallinnan ja lähiympäristön koluamiseen. Nykyään tämä opaskirja on meillä Tallinnassa aina mukana. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit