perjantai 1. marraskuuta 2013

Lasten kaupungin kekrikekkereilläHei! Eilen torstaina 31.10.2013 vietettiin Lasten kaupungissa (Aleksanterinkatu 16-18, Senaatintoria miltei vastapäätä) perinteistä Kekrijuhlaa. Juhlaan oli vapaa pääsy kuten on aina Lasten kaupunkiin ja sen tapahtumiin. Ja mitkä juhlat meitä odottivatkaan! Vastassa oli aika hurjannäköinen mutta ystävällinen Kekritär, joka opasti meitä kekriperinteeseen. Puusta ja taljasta valmistettua Kekripukkia oli kuulemma tapana lahjoa erilaisin sadonkorjuulahjoin. Mekin kannoimme pukille lahjaksi museon leikkileipiä ja -vihanneksia. Toivottavasti Kekripukki oli tyytyväinen lahjoihin, sillä vihastuessaan pukki voisi kuulemma aiheuttaa vaikka leivinuunin halkeamisen! Kekripukin lahjomisen lisäksi karjaonnea saattoi lisätä mm. viemällä kalutut lampaanluut lammashakaan. Kekrinä tehtiin paljon erilaisia taikoja, jotta tulevan vuoden sato olisi runsas ja karja voisi hyvin.

Lapsille ja lapsenmielisille oli tarjolla mukavaa ohjelmaa. Painoimme perunoista valmistetuilla leimasimilla kortteja, lauloimme yläkerran luokkahuoneessa perinteisiä lastenlauluja ja saimme ennustuksen ensi vuodelle. Minun ennustuksessani emalimukin alta paljastui avain, joka saattaisi vihjata vaikka uuden pyörän hankkimiseen. Vanha pyöräni onkin jo todella huonokuntoinen. Pääsimme myös herkuttelemaan vihannespaloille, ruisleipänapeilla, kekseillä ja mehulla. Kiitos mieleenpainuvasta ja hauskasta juhlasta Lasten kaupunki!


2 kommenttia:

 1. Oi kun nähty vaivaa! Kiva että tuollaisia järjestetään. Ja onpas muuten vaikuttavat tunniste- ja kirja-aihelistat tuolla oikealla! Ja kiva kun oli siilille tehty koti tuolla alempana :)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset tykkäsivät todella paljon kekkereistä, huomasi että oli tosiaankin nähty vaivaa juhlien eteen. Samalla tuli itsekin opittua lisää kekriperinteitä. Voisipa vaikka ensi vuonna juhlia kunnolla kekriä kotonakin. :)

   Toivottavasti tunnisteiden kautta löytyy sopivaa luettavaa jos kaipaa kirjavinkkejä. :) Pitää vielä vähän tuunata tuota meidän siilin talvipesää. Toivottavasti ehditään valmistaa vielä parempi pesä ennen kuin mönkii horrostamaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!