Helpot ja herkulliset porkkanasämpylät


















Hei! Pakasteestamme löytyy paljon porkkanaraastetta, joten päätin käyttää sitä mehevien porkkanasämpylöiden valmistuksessa. Porkkanat on kätevä säilöä hienona raasteena pakastepusseissa tai -rasioissa pakastamalla. Jäässä oleva raaste jääkaappiin sulamaan (pienentää samalla jääkaapin energiankulutusta) tai pyörähtämään mikrossa, ja pian on laittaa porkkanaraastetta ruuan viereen. Tai porkkanasämpylöihin. Ohessa vanha porkkanasämpylöiden resepti, jota olen muokannut hieman terveellisemmäksi versioksi.

Porkkanasämpylät (30-40 kpl)

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl porkkanaraastetta
11 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
0,5 dl ruokaöljyä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää suola, siirappi ja porkkanaraaste.
3. Lisää jauhot erissä, kädellä samalla vaivaten.
4. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa ruokaöljy.
5. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
6. Jaa taikina 30-40 palaseen ja pyöritä palloiksi. Painele litteiksi pellillä. (Voit myös yksinkertaisesti leipoa taikinasta tangon ja leikata siitä palasia suoraan pellille. Tällä tavalla saat nopeasti arkisämpylöitä ilman pyöritystä.).
7. Anna kohota ja paista 225 asteessa 10 minuuttia.

Kommentit

  1. Onpa herkullisen näköisiä sämpylöitä. Voin kuvitella niiden tuoksun. Kiitos ohjeesta. Täytyypä ottaa se talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo ja perinteinen resepti. En itse asissa tiennytkään että porkkanasämpylöitä on valmistettu iät ja ajat, luulin vähän tuoreemmaksi villitykseksi. Nopeasti katosi täällä eka pellillinen ahnaisiin suihin. :)

      Poista
  2. Joo porkkana on kyllä kätevä "piilottaa" esim. sämpylöihin.
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja porkkana mehevöittää samalla mukavasti, ei tule kuivia sämpsiä. :)

      Poista
  3. Porkkanaraaste sopii kyllä hyvin sämpylöihin! Ja leipominen on muutenkin niin mukavaa. Tuli nälkä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on tosiaankin aika hauskaa puuhaa, etenkin näin viileämmillä säillä. Tänään jatkoimme herkuttelua sämpylöillä (kukaan perheestämme ei suostunut tänään syömään kaupan leipää, täytyy yrittää syöttää ne huomisen vieraillemme ;) ) ja leivoimme myös mehevän taatelikakun. Täytyykin mennä sitä vähän vielä puputtamaan. :)

      Poista
  4. Nam nam, aloin heti tuntea mielessäni vastapaistetun leivän huumaavan tuoksun, pitäisikin leipoa pitkästä aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastapaistettu leipä on kyllä jotain niin ihanaa. Tämä resepti on superhelppo, kannattaa kokeilla! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit