keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Arjen hyvä teko: vanhat liinavaatteet HESYlle


Hei! HESYllä (Yhdyskunnantie 11) eletään nyt kiireistä aikaa. Suojassa on yli 100 suloista kissaa, ja avun ja lahjoitusten tarve on sen mukainen. Nyt ja koko vuoden läpi on jatkuva tarve vanhoille liinavaatteilla ja pyyhkeille, joita käytetään tilojen puhtaanapitoon ja kissojen alustoina. Me siivosimme liinavaatekaappimme ja veimme HESYlle sellaiset pyyhkeet ja lakanat, joita emme enää käytä. Samalla saimme tursuavaa liinavaatehyllyämme hieman vähemmän tursuavaksi.


Saapuessaan HESYlle lahjoitukset viedään suoraan takapihalla sijaitsevaan lahjoitusvarastoon. Kannattaa vinkata takapihalla sijaitsevan HESYn kirppiksen myyjälle, että toi liinavaatteita, jotta lahjoitus pääsee pikaisesti käyttöön.

Samalla reissulla pyörähdimme myös paikan kirppiksellä (lapsille löytyi muutama kiva lelu euron yhteishintaan), rakennuksen sisällä olevassa myymälässä (josta hankimme omille kissoillemme pari todella kivaa lelua yhteensä kolmella eurolla) ja kävimme moikkaamassa kotia etsiviä kissoja talon yläkerrassa. Ja oi ihanuus niitä kissoja! Aivan suloisia, hellyydenkipeitä tapauksia! Jos olet haaveillut kissakaverista, kannattaa nyt suunnata kohti HESYä. Kissakaverisi voi nimittäin valita sinut! Sen verran innokkaasti kisut tuntuvat etsivän pleksikopeissaan ikiomaa silittäjää.

HESYn aukioloajat ja muuta infoa löytyy heidän kotisivuiltaan täältä.

16 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki! Joissakin kissanäyttelyissä on ollut keräyspisteitä paikallisiin eläinsuojiin, jonne olen vienyt myös. Minulla kyllä nousi taas ihan pala kurkkuun, kun ajattelin niitä 100 löytökissaa :(. Voi leikkauttakaa kissanne ja hoitakaa lemmikkinne lain mukaisesti, pliis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet ovat ihmisten armoilla joten minullekin nousee pala kurkkuun kun tietää että osa eläimistä elää tälläkin hetkellä omissa kodeissaankin todella kurjissa oloissa. Itse syön oman aamupalankin vasta kun kissat ovat saaneet aamupalansa. ;)

   Poista
 2. Onpas hieno tapa käyttää vanhat liinavaatteet - täytyykin tarkistaa, onko Turun eläinhoitolalla samaa tapaa. Tosin itse en sinne uskalla mennä - pelkään, että mukaan tarttuisi uusi kisuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin erinomainen kierrätystapa, kaikki voittavat (kiva saada itselle hyödyttömät jutut hyötykäyttöön).

   Noita suloisia kisuleita oli kyllä todella vaikea vastustaa.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä - täytyy ehdottomasti pitää mielessä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mainiota että sellaiset liinavaatteet ja vanhat pyyhkeet, joita kukaan ihminen ei enää kelpuuta on kissoille aivan oivaa materiaalia. Win-win. :)

   Poista
 4. Tosi hyvä idea, nimittäin niitä vanhoja pyyhkeitä ja lakanoita on aina riesaksi saakka, eikä oikein poiskaan viitsi heittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja eläintensuojeluyhdistyksille ne ovat puolestaan todella tärkeitä. Turhasta tarpeelliseksi. :)

   Poista
 5. En tiedä, onko paikkakuntani eläinkodilla samaa tapaa (nettisivuilta en ainakaan löytänyt tietoa muusta kuin rahalahjoituksista, joka sekin on tietysti hyvä keino auttaa), mutta kuitenkin harmi, että se on niin syrjässä autottomalle ihmiselle. Entisellä kotipaikkakunnallani löytöeläinkoti otti vastaan liinavaatteita ynnä muita tekstiilejä ja niitä tulikin lahjoitettua äidin kanssa.

  Olen ajatellut ottaa meille kissan juuri löytöeläinkodilta sitten kun kissan aika on eli kun en enää elä pelkällä opiskelijabudjetilla. Ei ole ollenkaan hyvä juttu, että löytökissoja majailee eläinkodeissa ympäri Suomen niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi suosittelen kodin tarjoamista löytökissalla sitten kun tilanne sallii. Meillä on kokemusta kahdesta ja todella mukavasti on mennyt. Toinen tuli aikuisena kissana eikä ole ollut ongelmia, päinvastoin (tietysti osalla aikuisista kissoista voi olla terveysongelmia jotka voivat tuoda haasteita, useimmat ovat kuitenkin täysin terveitä). Rohkaisenkin kaikkia harkitsemaan aikuista koditonta kissaa. Ovat mussukoita jotka osaavat nauttia uudesta, paremmasta elämästään.

   Poista
 6. Ihana, tärkeä postaus, kiitos muistutuksesta! Kesäpaikkahan pitää pistää pian talviteloille ja tämä on paras mahdollinen tapa tyhjätä kaapit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun kaappeja tyhjäilemään. Kissat kiittävät. :)

   Poista
 7. Hyvä vinkki! HESYssä onkin tullut käytyä pariin otteeseen kun ystäväni on tuolta löytänyt ihania karvaturreja :) Joskus pienempänä leivottiin HESYN kirpparille kakkuja, joiden tuotto annettiin heille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkujen leipominen kuulostaa hyvältä idealta! Minä toimin puolestaan HESYn kerääjänä kissapuku päällä kerran. Sekin oli mukava tapa auttaa.

   Poista
 8. Hei! Olen toiminut,ja toimin edelleen Hesyllä vapaaehtoistöissä.Osallistun mm.tapahtumiin, otan valokuva, myyn heidän tuotteitaan yms.yms. Olemme ehkä saattaneet sitten jopa törmätä? :) Hauskaa! Hesyllehän voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi ja sitten he lähettävät inffoa eri tapahtumista mihin tarvitsevat mm. leivonnaisia tai työntekijää :) Suosittelen myös !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki! Täytinkin tuolla reissullamme vapaaehtoisten lomakkeen johon voi ruksia mitä voisi tehdä. Ilmoittauduin mm. siivousryhmään, ehkäpä siinä samassa pääsee kissojakin sitten rapsuttelemaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!