perjantai 13. syyskuuta 2013

Nopeasti puhdasta Pukinmäen matonpesupaikalla
Hei! Tuttu aikapankkilainen pyysi minua pesemään mattonsa toveja vastaan, joten aloitin tänään päiväni kunnon lihastreenillä Helsingin Pukinmäen matonpesupaikalla (Simpukkakuja 2). Kyseinen matonpesupaikka on loistava monesta syystä. Ensinnäkin paikka on kuivan maan matonpesupaikka eli likavedet menevät viemäriin eivätkä mereen. Toisekseen matonpesu sujuu paikassa varsin nopeasti.


Pukinmäen matonpesupaikalla on todella monta pesupaikkaa (16 kapeaa ja neljä leveää). Itse pesin kapealla paikalla, jossa pestävien mattojen leveys on hyvä olla noin 80 cm. Vesi tulee jokaisella paikalla sekä suihkuten maton yläpuolelta että letkusta. Pestessä oli kätevä käyttää yläpuolelta tulevaa suihkua jolloin mäntysuopa levisi hyvin ja sitä ei tarvinnut isoa määrää. Lopuksi letkulla sai maton helposti huuhdeltua. Pesun ja huuhtelun jälkeen kannoin matot mattomankelille. Mankelilla isoimmat vedet sai pois, ja lopputuloksena oli mátot, jotka eivät valuneet vettä, ja jotka oli helppo kuljettaa takakontissa tyhjän jätesäkin päällä kotiin loppukuivaukseen. Matot olisi voinut myös jättää matonpesupaikan tangoille kuivumaan.


Pukinmäen matonpesupaikka on auki 15.9. asti, joten tänä viikonloppuna ehtii vielä mattojen pesuun. Matonpesupaikka avautuu sen jälkeen jälleen keväällä toukokuussa 3.5. alkaen.

6 kommenttia:

 1. Kivan näköinen pesupaikka. Itse pesin pari pientä mattoani tosin ihan pyykkihuoneessa, mutta olisihan ulkoilmassa ihan erilainen fiilis jynssätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä säällä ulkoilmassa pesussa on kyllä puolensa. :) Minäkin olen pessyt omat mattoni kylppärissä. Olen oppinut äidiltäni kätevän tallomistekniikan; matto todella isoon vatiin, joukkoon mäntysuopaa ja tallomaan. Ja puhdasta tulee! :)

   Poista
 2. Hyvä sinä ja kiitokset pesusta! Hauskaa, että mun matot pääsi sun blogiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, oli mukava pestä. :) Ensi keväänä voisin laittaa yleisen ilmon aikapankkiin että pesen mattoja. Mukavaa ettet pahastunut kun laitoin kuvia matoistasi tänne blogiin. :)

   Poista
 3. Kätevää! Nyt onneksi ilmatkin ovat suosineet mukavasti :) Sinulle on muuten haaste blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella onnea että sää suosi. Meinasi nimittäin tulla kiire pesun kanssa. Olin ajatellut pestä matot jo edellisenä viikonloppuna mutta tulinkin tuolloin kunnon flunssaan. Onneksi vielä kerkesin hyvän sään aikana. Kiitos haastamisesta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!