keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Äänikirjat pienen flunssapotilaan ilonaHei! Ilmassa on viime aikoina ollut nuutuneisuutta, kurkkukipua ja nuhanenien niiskuttelua mutta yllättäin myös nauruntyrskähdyksiä. Seitsenvuotias flunssapotilaamme viihtyi sairastuvassaan nimittäin vallan mainiosti (ja kurkkukivustaan huolimatta hörähteli säännöllisesti peittonsa alla) lasten äänikirjoja kuunnellen. Ekaluokkalaisemme suosikit äänikirjoista tuntuvat (kaikkien Risto Räppääjä-äänikirjojen ohella <- Adlibris) olevan joululahjaksi saatu koulumaailmaan huumorin kautta sukeltava Timo ParvelaElla ja Äf Yksi (<- Adlibris) sekä kirjastosta lainattu Kyrön veljesten kahden äänikirjan paketti joulupukin hauskoja toilailuja (Pukin paha päivä ja Pukki laivalla <- Adlibris). Tarkkakorvaisimmat sairastuvan ohi kävelleet ovat jopa huomanneet, että äänikirjojen mehevimpiä kohtauksia kuunnellaan huoneessa uudelleen ja uudelleen. Naurun säestyksellä.

Flunssasesonkien lisäksi lasten äänikirjat ovat meillä kovassa käytössä etenkin pikkusisaruksen päiväuniaikaan ja hektisen päivän jälkeen rentoutumis- ja rauhoittumishetkenä. Äänikirjat ovat mukana myös autossa mummolaan matkatessa (vaikkakin Ella ja Äf Yksi-äänikirjan lukijan Lauri Kortelaisen ääni on niin miellyttävän pehmeä että meinaa minulla sekoittua moottorin hyrinään). Itse rakastin lapsena radion kuunnelmia, ja äänikirjoista löytyy samaa kiehtovaa tunnelmaa. Äänikirja on mielestäni hyvä lahjaidea vaikka lapsenlapselle tai kummilapselle, ja samalla yleensä mukava yllätys jo äänensä käheiksi lapsilleen lukeneille vanhemmille. Mitä lasten äänikirjoja teillä kuunnellaan?

6 kommenttia:

 1. Ihana Ella! Meillä kuunnellaan Risto Räppääjiä aina vaan uudestaan. Parhaita paloja lausutaan ääneen tai heitetään vuoropuheluina. Viimeksi on kuunneltu Lastemme aarteita -levyltä satuja - aivan loistavia!

  Pukin paha päivä oli hyvä jouulahjavinkki, kiitos! Pikaista paranemista pikku potilaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aivan turhaan ennakkoluuloisesti ajatellut että Ella-kirjat (ja -äänikirjat) ovat enemmän tytöille suunnattuja. Uppoaa todella hyvin myös poikiin.

   Huumoria rakastaville lapsille suosittelen lämpimästi tuota Pukin pahaa päivää ja Pukki laivalla yhteisjulkaisua. Meillä on tykätty molemmista myös perinteisenä kirjaversiona. Uskoisin että tämä Kyröjen pukkihassuttelu vetoaa erityisesti poikiin mutta saatan taas olla ennakkoluuloinen.

   Pitääpä etsiä käsiin tuo Lastemme aarteita-levy. Olen havainnut että humoristiset tarinat vetoavat tällä hetkellä meillä eniten mutta voisi kyllä välillä kokeilla perinteisiäkin satuja.

   Pieni potilaamme parani nopsasti äänikirjoja kuunnellen ja pääsi jo kouluunkin. Minä puolestani olen nyt viltin alla potemassa. Ajattelin kokeilla flunssan karkoitukseen hauskaksi kehuttua Kukkia Birgitalle-romaania. Toivottavasti tepsii nopeasti. :)

   Poista
 2. Käytämme töissä äänikirjoja aina "quiet timen" aikaan, kun ei itse jaksa lukea ääneen. Lapset pitävät niistä hirveästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lähipäiväkodissa oli rauhoittumishetkenä mielestäni vain kirjat käytössä. Pitääkin joskus kysäistä kun törmää työntekijöihin, tarvitsisivatko he jotain äänikirjoja lahjoituksena. Rahat tuntuvat olevan tiukassa päiväkodeissa.

   Poista
 3. Oi, olen pienenä lukenut lähes kaikki Ella-kirjat, ja ne oli ihan parhaita! :D Sairaana ollessani oli pakko lainata tuo Ella ja Äf yks dvd:nä! Tulee hyviä muistoja mieleen ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse tutustunut Ella-sarjaan vasta lastemme kautta. Ihan mainio, hauska sarja! Oli mennyt ihan ohi tuo Ella ja kaverit-leffa. Kiitos vinkistä, laitoin heti varaukseen kirjastosta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!