sunnuntai 25. elokuuta 2013

Arjen hyvä teko: aikakauslehdet kiertoon terveysasemalle


Hei! Kirjoittelin aiemmin saaneeni ison kassillisen luettuja aikakauslehtiä naapuriltani. Nyt niistä osan jo luettuani päätin laittaa muovikassillisen luettavaa eteenpäin. Poistimme takakansista osoitetiedot ja veimme lehdet läheiselle terveysasemalle. Hoitajalle ja lääkärille pääsyn odottaminen on toivottavasti edes hieman mukavampaa lehtiä lukiessa. Itse ainakin tartun terveysasemalla usein aikakauslehteen jollei mukaan ole tullut kirjaa. Kierrättämisiin siis! Toivotan kaikille kaunista ja mahdollisimman flunssatonta alkavaa syksyä.

10 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Mä oon vienyt lehtiä usein töihin taukotilaan mutta jossain odotustilassa taitaisivat päästä vielä parempaan hyötykäyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo työpaikan taukotilaan vieminenkin on kiva idea. :)

   Poista
 2. Hyvä pointti, itsellä ainakin kun tuntuu lehtiä tursuavan kaikkialta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terveysasemilla lehtivalikoima on joskus edelliseltä vuosikymmeneltä. Kannattaa siis viedä turhat lehdet kiertoon sellaiselle.

   Kun jouduin aikoinaan pariksi viikoksi sairaalaan, tuli sielläkin aikakauslehdet tarpeeseen. Kipeänä ja eristyksissä ne tuntuivat kultaakin kalliimmilta. Jos jollakin on asiaa sairaalaan, niin ehkä sinnekin voisi vielä luettuja aikakauslehtiä potilaiden virkistykseksi.

   Poista
 3. Hyvä ratkaisu!
  Meillä on myös kirjastossa lehtienkierrätys, joka toimii loistavasti: omat luetut voi vaihtaa toisiin tai vain roudata sinne ylimääräiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan kuulostaa tosi kivalta jutulta. Täällä en ole huomannut vastaavaa, pitääpä vinkata kirjastossa ideasta. :)

   Poista
 4. Minä olen yrittänyt kierrättää lehtiä aina kavereille mutta huonosti menee kaupaksi. Liian ilmaista vissiin :D. Neuvolaanpa voisinkin viedä seuraavan kerran, hyvä vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä annan kiertoon myös mummolle (muille ei tunnu uppoavan). Pysyy mummon mieli virkeänä. Neuvola kuulostaa hyvältä idealta. :)

   Poista
 5. Osa minun lehdistäni menee ensin anopille, sitten kälylle ja sieltä takaisin minulle - sitten kun tapaan omaa äitiäni, joka asuu kauempana, hän saa ison kasan lehtiä. Ja kiertoon lähtevät myös häneltä muille mummoille. Eläkeläiset eivät raski montaa lehteä tilata eikä ostella irtonumeroita, joten tarpeeseen menevät. Ja osa lehdistä on ehtinyt käydä vierailulla myös työpaikkani kahvihuoneessa ennen kuin matkaa eteenpäin. Olen kovasti yrittänyt karsia hyllyissäni olevia sisustuslehtipinoja ja viime syksynä teinkin suursiivouksen - nyt on periaate se, että jos uusi lehti päätyy hyllyyn, yksi vanha lähtee kiertoon. Mutta yksikään lehti ei ole enää pitkään aikaan lähtenyt paperinkeräykseen;)
  Tuo terveyskeskukseen vieminen on tosi kiva idea - itse olen lasten pelejä ja kirjoja joskus vienyt päiväkotiin - ilolla on otettu vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että lehdet kiertävät ja ilahduttavat siten monia. Päiväkotiin voisinkin tarjota joitakin hyväkuntoisia lastenkirjoja joita ei meille enää niin lueta (ja useat kun ovat adoptioaiheisia niin tuleepa samalla tietoakin levitettyä). Kiitos vinkistä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!