sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Partiolaisten purjehdusopissaHei! Olen toteuttanut pitkäaikaisen haaveeni ja alkanut harjoitella purjehtimista. Tuttavani tiesi haaveestani ja vinkkasi helsinkiläisten partiolaisten purjehdustoiminnasta. En ole aiemmin ollut mukana partiotoiminnassa, mutta onneksi partion voi aloittaa myös aikuisiällä.

Purjehtiminen on mahtavaa! Siinä tehdään todella yhteistyötä luonnon kanssa. Maisemat ovat upeita, meri-ilma raikasta, ja lihaksetkin saavat töitä. Jaloilla kun on hyvä jännittää tukea veneen laidasta. Kyyti on välillä nimittäin varsin vauhdikasta ja kallistelevaa.

Jos partiotoiminta kiinnostaa, voit kurkata lähialueesi lippukunnan Suomen Partiolaisten kotivulta täältä. Jos olet kiinnostunut oppimaan purjehdusta, kannattaa liittyä meripartiolippukuntaan.

6 kommenttia:

 1. Vautsi kuulostaapa siistiltä! Mulla on paljon partiolaisia kavereina, mutta siitä huolimatta että asutaan ihan meren vieressä kaikki kuuluu niihin perinteisiin "metsälippukuntiin". Purjehtimaan olis kyllä siistiä joskus oppia. Sukulaisilla olisi purjevenekin eli aika helpolla järjestyisi varmaan opetuskin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purjehdus on niin siistiä! Kannattaa kokeilla! Meillä ei kellään tutulla ole purjevenettä, joten partio ja aikapankki ovat tahot, joiden puoleen olen kääntynyt. Tämä partiolaisten vene on aika iso, kiva päästä mahdollisesti kokeilemaan pientä kilpapurjevenettä aikapankkilaisen kautta vaihteen vuoksi. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On todella ihanaa nauttia merestä purjehtien. Purjehtiminen virkistää lisäksi mukavasti, vaikka olisi ennen purjehtimista ollut ihan rättipoikki. :)

   Poista
 3. Onpas houkuttelevat kuvat! Minulle kaikenlainen vesilläolo on ihan vierasta, jos nyt uimista ja soutuveneellä soutelua ei lasketa. Yhteys luontoon on varmasti antoisaa. Oliko muuten vaikea oppia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan alussa vielä tässä purjehtimisessa, pikku hiljaa opin. Mies on onneksi kiinnostunut navigoinnista, se tuntuu tässä vaiheessa minulle mystisimmältä osa-alueelta.

   Poista

Kiitos kommentistasi!