Kansallismuseon ilmaisiltapäivät perjantaisin
Hei! Edellisestä visiitistäni Kansallismuseoon (Mannerheimintie 34) oli vierähtänyt vuosia. Koska Kansallismuseoon on vapaa pääsy perjantaisin klo 16-18, päätimme sen innostamana suunnata kaverin kanssa perjantai-iltapäivän museovisiitille.

Ensin yritimme löytää alimmassa kerroksessa sijaitsevat Aarrekammiot vanhoine rahoineen, koruineen ja aseineen. Menimme ilmeisesti alas väärää portaikkoa, sillä emme löytäneet yhtäkään aarretta. Päätimme koettaa onneamme muualla ja otimme hissin ylimpään kolmanteen kerrokseen. Siellä vastassamme oli puolestaan lappu, jossa ilmoitettiin toiminnallisen työpaja VINTIN menneen kiinni jo klo 16. Rappuset siis nöyrästi alas toiseen kerrokseen, ja vihdoinkin löysimme tiemme näyttelyyn.

Toisessa kerroksessa sijaitseva näyttely Maa ja kansa tutustutti meidät entisaikojen maanviljelykseen, kalastukseen, kansallispukuihin ja kansanhuonekaluihin. Näyttely oli tuttua kauraa kotiseutumuseoista. Harmillisesti emme huomanneet samassa kerroksessa sijainnutta Valtakunta-näyttelyä, joka olisi tutustuttanut vierailijansa vuosiin 1600-1900. Myös Kulttuurien museosta siirtynyt näyttely jäi ikävä kyllä löytämättä.

Ensimmäisessä kerroksessa esillä oli elämänmakuinen näyttely Suomi Finland 1900, joka johdatti 1900-luvun suomalaisten elämään sotavuosineen ja kehittyvine teknologioineen. Lopuksi kiertelimme vielä saman kerroksen Esihistoria-näyttelyssä, jossa pääsi hämmästelemään kivikauden, pronssikauden ja rautakauden ihmisten taitavia kädentöitä mm. aseineen, koruineen ja onnea tuovine eläinhahmoineen. Toisen kerroksen Valtakunta-näyttely olisi jatkunut ensimmäisessä kerroksessa keskittyen tässä kerroksessa pääasiassa keskiaikaan. Valitettavasti emme löytäneet näyttelyyn ensimmäisessäkään kerroksessa. Kansallismuseon näyttelyihin ja talon pohjapiirrokseen kannattaakin tutustua etukäteen täällä, jottei vahingossa ohita mielenkiintoisia näyttelyitä kuten meille kävi.

Kansallismuseo on avoinna ti-su klo 11-18. Maanantaisin museo on suljettu. Kansallismuseoon on vapaa pääsy perjantaisin klo 16-18. Alle 18-vuotiaat pääsevät Kansallismuseoon aina ilmaiseksi. Lisätietoa (mm. pääsymaksuista) löytyy Kansallismuseon kotisivuilta täältä.

Kommentit

 1. Olen käynyt Kansallismuseossa viimeksi ala-asteella ja haaveena olisi käydä lähiaikoina/vuosina tuolla uudelleen, eikös siellä tehty hetki sitten jotain uudistuksia/remonttiakin. Sytytit taas innostuksen mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkokorjauksia näytti nyt olevan käynnissä, mutta eivät vaikuta museon toimintaan onneksi. Kulttuurien museon näyttely siirtyi ainakin tuonne kesäkuussa.

   Kannattaa ehdottomasti käydä tuolla. :) Minun täytyy pian suunnata uudestaan kun jäi puolet näyttelyistä löytämättä.

   Poista
 2. Kyllä se vintti on ihan paras. Suosittelemme mitä lämpimimmin kaikille lapsiperheille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä kiva käydä siellä lasten kanssa. :) Täytynee ensi kerralla mennä ihan lippujen kera. Se kun menee aina klo 16 kiinni eikä siten ole enää ilmaisaikana auki.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, en tiennyt että tuollakin on ilmaisia päiviä! En edes muista milloin olisin tuolla viimeksi käynyt, joten nyt sitten ain ainakin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kyllä kannattaa käydä. Ja kivaa että ilmaisiltapäivä on joka perjantai. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit