torstai 25. heinäkuuta 2013

Arjen hyvä teko: HESYn Perintöpuoti ja Emmaus-kirppisHei! Pieni flunssa hellitti joten lähdimme kirpputorikierrokselle Helsingin Vallilaan. Mäkelänkadulla on useita kirpputoreja, tällä kertaa teimme ostoksia hyväntekeväisyyteen myyntitulonsa lahjoittavissa HESYn Perintöpuodissa (Mäkelänkatu 34) ja Emmaus-kirpputorilla (Mäkelänkatu 54).

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Perintöpuodin myyntitulot menevät kodittomien eläinten hyväksi. Kirpputoritavaraa myyvä hyvin pieni puoti on pullollaan kirjoja ja astioita. Timo Parvelan Ella ja Yön ritarit vaihtoi omistajaa viidellä eurolla. Kirja näyttäisi maksavan Adlibriksessa yli 14 euroa. Kirjojen ystävät voivatkin tehdä paikassa hyviä löytöjä. Hintataso ei ole superhalpa, mutta eläimet kiittävät. Perintöpuoti on heinäkuun 2013 loppuun asti avoinna arkisin klo 11-16. Elokuusta alkaen puoti on auki arkisin klo 11-18.

Emmaus edistää oikeudenmukaisuutta ja rauhaa.
Kirpputori Emmaus oli todella positiivinen yllätys. Myymälässä oli kodintavaroiden ja aikuisten vaatteiden ja kenkien lisäksi tarjolla lastenvaatteita, leluja ja pelejä todella edullisesti. Mukaan lähti kahdet farkut 7-vuotiaalle ja kesämekko 3-vuotiaalle. Kukin vaate maksoi 1,50 euroa kappale. Lisäksi löytyi hyödyllinen uintikelluke eurolla, pöllöpehmo 50 sentillä ja Ressu-sarjis 50 sentillä. Kaikki Emmauksessa myytävä on lahjoitettua tavaraa, ja myyjät tekevät kirppiksellä vapaaehtoistyötä. Myyntitulot menevät kehitysyhteistyöhön. Jatkossa aion itsekin viedä pieneksi jääneet lastenvaatteet Emmaukseen. Jos sinäkin kiinnostuit turhien vaatteiden tai tavaroiden lahjoittamisesta Emmaukselle, voit katsoa ohjeita täältä. Jos taas vapaaehtoistyö hyvää tekevällä kirpputorilla kiinnostaa, voit kurkata lisää täältä. Emmauksen (kirppari myös Lauttasaaressa) aukioloajat löytyvät puolestaan täältä. 


Iloa ja hyötyä HESYn Perintöpuodista ja Emmauksesta. 
Emmauksesta ostettu sarjis pääsi lukuun jo kotimatkalla.

6 kommenttia:

 1. Kävitkö sä tiistai-iltapäivänä tuolla? Olin silloin siellä ja katselin vähän yhtä asiakasta että onkos tuo Pihi nainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiistaina alkuiltapäivästäpä hyvinkin! Kävimme itse asiassa jopa kaksi kertaa kun lapset ihastuivat niin kovin Emmauksen leluvalikoimaan. Pitääpä moikata seuraavalla kerralla. Ja kiitokset vielä blogisi arpajaisvoitosta, kirja löysi hyvin perille. :)

   Poista
 2. Hyviä löytöjä!
  Etenkin hienoa, että löytyy vähän isommillekin lapsille vaatteita - niitä kun on vaikea löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteisiltä lastenkirppiksiltäkin tuntuu tosiaan olevan vaikeaa löytää vaatteita isommille lapsille. Lähdinkin aika matalin odotuksin etsimään housuja 7-vuotiaalle. Emmauksessa oli yllättävän hyvä valikoima myös 128 cm vaatteita (ja siitä eteenpäinkin). Mainio paikka siis isompienkin lasten vanhemmille.

   Poista
 3. Äh, tuolla Hesyllä on monta kertaa pitänyt käydä, mutta ei muista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sata kertaa tuli itsekin tuosta mentyä ennen kuin sain aikaiseksi piipahtaa. Puoti on todella pieni, mutta kirjoja on myynnissä paljon. Esim. jotain tiettyä vanhaa kirjaa metsästävää voi tuolla hyvinkin onnistaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!