torstai 6. kesäkuuta 2013

Tallinnan Kadriorgin puisto lasten silmin


Hei! Teimme hauskan retken kesäiseen Tallinnaan. Seikkailtuamme aikamme vanhankaupungin mukulakivikaduilla päätimme paeta hiostavuutta Kadriorgin puiston (Weizenbergi-katu, raitiovaunut 1 ja 3 Viru väljak-kadulta Viru-hotellin läheltä) vehreyteen. Se olikin varsin hyvä ajatus.

Ensin suuntasimme piknikille suorakulmaisen Joutsenlammen rannalle. Joutsenlammessa uiskenteli tällä kertaa sorsia, joita oli mukava seurata eväitä syödessä. Lammen keskellä sijaitsevan pienen saaren kaunista huvimajaa tuli myös ihasteltua. Pietari Suuren 1700-luvulla vaimolleen Katariinalle (Kadriorg tarkoittaakin viroksi Katariinan laaksoa) rakennuttama Kadriorgin puisto rakennuksineen hurmasi meidät heti kauneudellaan. Piknikeväänä meillä oli mm. mansikkakakkua. Tallinnassa konditoriatuotteet ovat todella edullisia, joten niillä tuli herkuteltua kunnolla. Joutsenlammen vieressä oli lisäksi jäätelökärry, josta ostimme viilentävät jäätelöt. Lammen lähellä sijaitsee myös ilmainen parkkialue autolla saapuville.Piknikin jälkeen etenimme Joutsenlammesta näköetäisyydellä sijaitsevaan lasten leikkipuistoon, joka on Tallinnan suurin leikkipaikka lapsille (varsin pieni leikkipuisto silti). Liukumäissä ja muissa vempeleissä oli varsin hauskaa. Leikkipuistossa oli myös maksullinen autorata (lippu 1,90 euroa per n. 10 minuutin ajoaika), joka oli 7- ja 3-vuotiaan mielestä mielettömän kiva. Leikkiautojen ja -mopojen vauhti oli rauhallinen, joten kolmevuotiaaltakin ajo luonnistui mukavasti. 

Kadriorgin puisto on aika hulppea kooltaan, joten paljon jäi vielä nähtävää seuraavaankin kertaan. Ensi kerralla aiomme katsastaa ainakin upean Kadriorgin palatsin taidemuseon sekä Pietari Suuren talon. Suosittelemme Tallinnaan suuntaaville sään salliessa retkikohteeksi Kadriorgin puistoa. Sieltä löytyy paljon tekemistä niin lapsille kuin aikuisille.

15 kommenttia:

 1. Huikean ihania kuvia! Kiitos! Kyllä kesässä on sentään puolensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi Annika! Kesä on kyllä niin ihana. Tänään bongasimme juhannusruusussamme ensimmäiset, huumaavantuoksuiset ruusut. Joka päivä löytyy vaikka mitä kaunista. :)

   Poista
 2. Voi että, minä olen käynyt myös Kadriorgin puistossa, mutta se oli huhtikuun alkua. Tuonne olisi ehdottomasti päästävä joskus kesäaikaan. Ihania kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri vuodenaikoina puistossa tulee tehtyä varmaan vähän eri asioita. Kesällä tuolla on mukava ihan vaikka vaan hengata ja istuskella. Muina vuodenaikoina tulisi varmasti enemmän kierrettyä alueen museoita. Kadriorgin puistossa olisi voinut olla tällä säällä vaikka kuinka pitkään. Melkein myöhästyimme laivastakin. Liian kiva puisto. :)

   Poista
 3. Kivoja kuvia. Olen aikoinaan käynyt monta kertaa tuossa puistossa, mutta silloin ei kyllä lasten leikkipaikoista ollut tietoakaan. Olisikin kiva käydä katsomassa tuota paikkaa tänään. Muistelen, että puistoa ympäröivä asutusalue oli täynnä upeita vanhoja mutta ränsistyneitä taloja. Saattaa olla, että on tänä päivänä jo kunnostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti suurta muutosta tapahtunut. Nyt puisto palveli ihan kaikkia ja oli todella hyvin hoidettu. Mekin ihastelimme lähistön kauniita, vanhoja puutaloja. Meidän silmään suurin osa näytti kunnostetuilta. Kannattaa käydä tekemässä vertailututkimusta. :)

   Poista
 4. Olemme myös käyneet useasti. Ihana puisto. Ihana kaupunki. Eikös siellä ole joku "uusi" leikkimuseokin samalla alueella? Heinäkuussa olisi suunnitteilla reissu ja jos joku tietää, niin kiinnostaisi tietää, sopiiko paikka taaperoillekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatkohan leikkipuiston vieressä sijaitsevaa Miia-Milla Mandaa? Nyt vasta viestisi ansiosta huomasin koko paikan vaikka olimme ihan vieressä. Siellä voisi käydä ensi kerralla. Paikka on tarkoitettu 3-11-vuotiaille ja siellä "voi postittaa leluja postissa tai tavata sanoja jättiaakkosilla". Linkki paikan suomenkielisille kotisivuille:
   http://linnamuuseum.ee/miiamillamanda/fi/

   Kertokaahan kokemuksia jos joku on käynyt tai jos alueella on muukin leikkimuseo.

   Poista
  2. Juu just sitä. Jos joku on käynyt niin juurikin tota ikärajaa mietin, että onko taaperoilla porttikielto / jos nukkuvat sopivasti, niin saako ottaa sisään jne. Miten siis suhtautuvat näihinpienempiin sisaruksiin, joita luultavasti on aika monella perheellä matkassa... Ei oikein selviä tuolta nettisivuilta.

   Ja voin toki itse kertoa

   Poista
  3. (Hups) .... Myöhemmin, jos päätetään testata :)

   Poista
  4. Luulisi että ikäraja on vain suositus (ikärajan alla ja yli olevat lapset eivät saa paikasta hirveästi irti, mukaan he varmastikin saavat kuitenkin tulla). Toivottavasti joku osaisi kertoa varmasti.

   Poista
 5. Nim. Kirjoitusvirheiden kuningatar & iPad = huono yhdistelmä. Pahoittelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä teen kirjoitusvirheitä ja pilkkuvirheitä ilman iPadiakin. Titteli taitaa siis kuulua minulle. ;) :)

   Poista
 6. Käytiin lastenmuseossa juuri muutama viikko sitten. Suosittelen! En edes ajatellut, että olisi jotain ikärajaa. Molemmat lapset saivat iloa irti, toinen 3.5v ja toinen konttaava 9kk. Pitäisin paikkaa kumminkin enemmän jännänä leikkipaikkana kuin suomalaisessa mielessä museona. Siellä on myös hauska ja edullinen kahvila. Oli toka kerta ja mennään jatkossakin. Myös siinä pihalla kiva leikkialue, jossa oli työpäivän jälkeen paljon lapsia. Museo ei ollut ruuhkainen vaan juuri sopiva. T:Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kivaa että jätit kokemuksestasi kommentin! Pitääpä suunnata perheen kanssa tuonne lastenmuseoon ensi kerralla. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!