torstai 11. huhtikuuta 2013

Stressittömät lastenjuhlat aikapankistaHei! Vietimme tyttäremme syntymäpäivää, ja koska marsipaanilla on tapana sulaa käsiini ja kermalla tapana lässähtää viimeistään koristeluvaiheessa, päätimme tänäkin vuonna hommata juhliin täytekakun Stadin Aikapankin kautta. Koska valmistajalla oli aikapankissa tarjolla myös suolaisten piirakoiden leipomista ja juhlakoristeiden askartelua, tilasimme häneltä samalla suolaisen kasvispiirakan ja suloisia pom pom-koristeita. Kakkuun toivoimme My Little Pony-teeman.

Aikapankissa ei liiku raha vaan palvelusta maksetaan toveilla. Yksi tovi vastaa aina yhtä työtuntia. Veimme valmistajalle kassillisen raaka-aineita ja haimme valmiin kakun, piirakan ja pom pomit. Valmistaja veloitti aikapankin nettitililtäni yhteensä 3,7 tovia, joka sisälsi hyvityksen osasta raaka-aineita, jotka olimme sopineet korvaavamme toveina (kuten jauhot ja sokerin). Lisäksi sekä valmistajalta että minulta meni tileiltämme toviveroa. Myyjä (eli tässä tapauksessa valmistaja) voi myös valita, minkä projektin tai yhteisön hyväksi hän toviveronsa haluaa käytettävän.


Aikapankin avulla saimme koko perhe nauttia stressittömästi juhlien odotuksesta. Leipomukset olivat huikean hyviä ja lapset olivat ihastuksissaan My Little Pony-kakusta. Pom pomit säästämme ja ripustamme taas seuraaviin juhliin. Jouluksikin voisi aikanaan tilata aikapankin kautta perinteisiä herkkuja. Stadin Aikapankissa on paljon leipomisesta ja ruuanlaitosta pitäviä ja sen avulla jopa rentoutuvia jäseniä. Miksipä siis stressata juhlista, jos siihen on taipumusta, kun helpotusta ja apua on tarjolla. Seuraavia juhlia stressittömästi odotellen. 

20 kommenttia:

 1. Onpa tosi suloinen kakku. Minun on pitänyt tuohon aikapankkiin tutustua, mutta miten tämä aika nyt taas niin humpsahtaakin nopeasti. Enkä oikein vielä tiedä, mitä sinne sitten tekemiseksi tarjoaisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä suloinen ja herkullinen kakku! :) Muiden tarjouksia lukiessa saa itsekin ideoita mitä voisi aikapankin kautta tehdä. Ja kirjoittamisesta pitäviä Stadin Aikapankkiin tarvitaan aina, esim. Aikaa pankista-blogiin kirjoittamalla voi tienata toveja (itsekin kirjoittelen nykyään sinnekin aikapankkikokemuksistani).

   Poista
 2. jaa, pitäiskö yrittää tuota kirjoittamista ? Tosin mulla ei vielä ole kokemusta aikapankista ;-) että aihetta puuttuu... äh, koitan keksiä vielä ja tutkailla, mitä tulisi mieleen. Näkyy olevan tavaraakin tarjolla - mulla olisi noita vauvatarvikkeita nurkat vielä täynnä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikapankin kautta pystyy tosiaan kätevästi saamaan toveja itselle tarpeettomista tavaroista. Ja aikapankissa suorastaan suositellaan menemään heti miinukselle ja "ostelemaan", siten homma pyörii hyvin (jos kaikki odottavat ensin tienaavansa homma jämähtää). Itsekin olen noin 25 tovia (eli 25 työtuntia) miinuksella. 50 tovia saa olla miinuksella tai plussalla. :)

   Poista
 3. Onpa hieno idea tuo Aikapankki! En ollut aiemmin kuullutkaan, mutta ihastuin.

  Ja kakkukin on hieno. Onnea kolmevuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikapankki on kyllä ihan mainio! Ei enää tarvitse tehdä sellaista mistä ei pidä. Ja aikapankissa on tarjolla sellaista mitä ei itse välttämättä tule tehtyä (maukkaita kalakukkoja, rapeita karjalanpiirakoita, juureen tehtyä ruisleipää).

   Kiitos toivotuksesta! Pieni oli niin ihastuksissaan tuosta kakusta, että hänet yllätettiin yöllä syömästä kakkua. Omatoiminen neiti oli asioinut keittiössä. ;)

   Poista
 4. Ihanat juhlat! Tai ainakin herkkujen ja pompomien ja fiiliksen perusteella. Jospa saisin vaikka kesällä tutustuttua tähän aikapankkitoimintaan, enköhän minä jotain keksisi sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauskat ja vauhdikkaat juhlat! Suosittelen aikapankkia, helpottaa ja rikastuttaa elämää. :)

   Poista
 5. Voi ihanuus! Mun pitäisi nyt oikeasti skarpata ja perehtyä asiaan paremmin! Itse ainakin yritän jollaoin konstin ainakin suurimmat makeat herkut ulkoistaa, olen vaan niin käsi niissä. Suolaiset menee paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikapankki on helpottanut meidän perheen eloa kyllä mukavasti. Parilla synttäreillä meillä on ollut aikapankista myös kasvomaalauksien tekijä. Pieni väliohjelma on mukavasti rauhoittanut menoa. ;)

   Poista
 6. Onnea kolmivuotiaalle! Voi kun täälläkin osassa Suomea olisi vastaavaa toimintaa... Mä en ole todellakaan mikään leipoja ja esikoisen synttärit tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aikapankkeja on onneksi jo aika mukavasti ympäri Suomea. Täältä voi kurkkia josko omalla paikkakunnalla olisi aikapankkia:
   http://www.aikapankit.fi/?page_id=13

   Poista
 7. Hei moikka! Kävin kommentoimassa kirpparisivuilleni...;) Käyhän kurkkaamassa!Ja jos haluat vielä tuotteet, voitaisiin sopia tapaaminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva juttu, laittelen sinulle sähköpostia. :)

   Poista
 8. Onpa ihana idea! Täällä päin ei ole noin toimivaa aikapankkia, mutta ehkä joskus. Ja ollaanhan me ystävien kanssa vaihdettu osaamista puolin ja toisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näilläkin synttäreillä heräsi vieraidemme kesken paljon ideoita, mitä voisimme toistemme kanssa vaihtaa, ilman aikapankkiakin. Yksi vieraista omaa peräkärryn, toinen taas auton ja aikaa, ja yksi vieras puolestaan tarvitsisi kuljetusapua ja peräkärryn. Päätimmekin hoitaa kuljetushomman yhteistuumin. Ei siis välttämättä tarvita aikapankkia. :)

   Poista
  2. Näin juuri, voimme olla toisillemme aikapankki, kunhan vaan saamme suumme auki. Useimmat meistä saavat mielihyvää voidessaan auttaa toisia ja vielä mukavampaa on jos apu on vastavuoroista jollakin tapaa.

   Poista
  3. Vastavuoroisuus helpottaa myös avun pyytämistä. Aikapankissa on sekin hyvä juttu, ettei tarvitse vaihtaa palveluksia päikseen vaan myyjä voi saamillaan toveilla ostaa tarvitsemaansa palvelua keneltä tahansa aikapankkilaiselta. Ja kun kaikki saavat tasapuolisesti apua ei kukaan väsy eikä ketään käytetä kiltteyttään hyväksi.

   Poista
 9. Ihana nähdä että leipomukset olivat mieleen ;) Ja toivottavasti käytätte jatkossakin minua avuksi juhliinne. Miksei arkeenkin!
  Kävin itse juuri tänä aamuna hieronnassa jonka maksoin toveilla, kaiken lisäks pystyin ottamaan lapset mukaan ja lelujakin oli paikan päällä. Tämä tuskin olisi mahdollista jos menisin ihan "oikealle" hierojan vastaanotolle. Aikapankin kautta kaikki on jotenkin mutkatonta ja kaikki tapaamani ihmiset ovat olleet mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipomuksesi olivat kyllä niin hyviä! Ja kakku herätti ihastusta niin sankarissa kuin muissa juhlijoissa. Olen lisäksi jäänyt suorastaan ikävöimään tuota kasvispiirakkaa, oli niin herkullista. Varmasti kyselen jatkossakin leipomuksiasi. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!