maanantai 29. huhtikuuta 2013

Let's Eat Together - syömässä tuntemattomien kanssa


Hei! Suomeen on rantautunut uusi yhteisöllisen toiminnan muoto Let's Eat Together-ruokayhteisö. Let's Eat Together on Ravintolapäivänkin Suomeen tuoneen Timo Santalan uusin hanke. Yhteisön Facebook-sivuston mukaan Let's Eat Together on yhteisö yhdessä syömisestä kiinnostuneille ja verkosto, jonka kautta voi kutsua tuttuja ja tuntemattomia syömään. 

Ajatus tuttujen ja tuntemattomien kerääntymisestä yhteisen ruokapöydän ääreen kuulosti kiinnostavalta. Päätinkin ilmoittaa itseni yhteisön Facebook-sivustolla mukaan Pihille naiselle hyvin sopivaan Let's Eat Together: Leivänkannikat ja muut jämät-ruokailuun. Ruokahetken järjesti kaksi naista, jotka kutsuivat vieraansa syömään kutsujien ja vieraiden kaapeista löytyneistä tarpeettomista ruoka-aineista valmistettuja lämpimiä leipiä ja smoothieta. 

Kaikki ilmoittautuneet saapuivat paikalle. Jokainen toi ruokaa yhteiseen pöytään. Kuusihenkisessä ryhmässä ikähaitari oli noin 20 ikävuodesta 40 ikävuoteen. Paikalla oli kaksi miestä ja neljä naista. Porukka oli virkistävän heterogeeninen, ja olin yllättynyt miten paljon yhteistä jutusteltavaa löysimmekään. Iltapäivä oli todella hauska ja mielenkiintoinen. Lämpimät voileivät olivat maukkaita ja mustikka-banaani-jogurtti-smoothie oli suorastaan superhyvää. Kaikki saivat mahansa täyteen, jämäruuat tuli hyödynnettyä ja uusien ihmisten tapaaminen ja ajatusten vaihto kruunasi iltapäivän. Let's Eat Together-ruokayhteisö oli siis todella positiivinen kokemus. Jos kaipaat ruokaa ja ruokaseuraa, olet Let's Eat Together-ruokayhteisössä juuri oikeassa paikassa. 

Let's Eat Together-ryhmiä on jo useammalla paikkakunnalla Suomessa. Ohessa linkit kaupunkien ruokayhteisöjen FB-sivuille:

Helsingin Let's Eat Together:
https://www.facebook.com/groups/lets.eat.together.helsinki

Tampereen Let's Eat Together:
https://www.facebook.com/groups/lets.eat.together.tampere/

Turun Let's Eat Together
https://www.facebook.com/groups/lets.eat.together.turku

Lahden Let's Eat Together
https://www.facebook.com/groups/lets.eat.together.lahti

26 kommenttia:

 1. Aivan uusi juttu mulle, tosi mahtava idea. Harmi vaan kun asutaan niin "maalla", mutta ehkä tuollainen vielä joskus tulee Hämeenlinnaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että systeemi leviää nopeasti ympäri Suomen. Ja omalle paikkakunnalle voi perustaa ryhmän jos sellaista ei vielä ole. Timo Santala opastaa alkuun. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Todella hauska idea! Oli virkistävää tavata uusia ihmisiä. :)

   Poista
 3. Vau, ihana idea! Ja kiva kun Turussakin on, taidan joskus osallistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ja ruokatapaamisia on laidasta laitaan; tällaisia iltapäiväsyöminkejä, aamupäiväbrunsseja, kolmen ruokalajin illallisia jne. Kolmen ruokalajin illallinen olisi ihana, sellaiselle suuntaan seuraavaksi. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. On kyllä todella kiva idea. Aivan liian moni syö yksin tahtomattaan. Tällainen toiminta vähentää yksinäisyyttä. Hienoa. :)

   Poista
 5. Voi kuinka hauska, näppärä idea :) Muutes kiitoksia, sain sinulta postia <3 Laitan sitten tiedotusta, kun saan paikat paikoilleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että paikat löysivät perille! :)

   Suosittelen kaikkia kokeilemaan rohkeasti Let's Eat Together-ruokayhteisöä. Kun on avoin mieli niin elämään tulee yllättäin vaikka mitä hauskaa. :)

   Poista
 6. Tämä on kyllä hauska idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, vieläkin hymyilyttää kun oli niin hauska ilta eilen. Alkuun kaikkia hivenen jännitti mutta tunnelma rentoutui pian. Haaveilen jo seuraavista syömingeistä. :)

   Poista
 7. Aivan karmea idea =)=). Sen verran ruokarajoitteinen ja nirso ja kranttu kun olen, niin kaikki saisivat hehtohepulin nähdessään kun "en syö mitään" - paras vaan syödä yksin. Heh, ei mut oikeesti hauskaa että tuollainen on olemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kutina että tämä saattaisi sopia nirsoillekin. Leivänkannikat ja muut jämät sisälsi vaikka mitä maisteltavaa, mutta yleensä tapahtumissa on aika tarkka menu. Valkkaa vaan mieluisan menuun niin hyvä tulee. :)

   Poista
 8. Tämä on hauska idea ja sopii suomalaisille, vaikka muuta luultaisiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Meissä suomalaisissa on selvä polte yhteisöllisyydelle. Se on vain ollut piilossa muutamia vuosikymmeniä.

   Poista
  2. Loisto idea minustakin. Entiset kyläyhteisöt ovat tainneet muuttaa muotoaan nykypäivään paremmin sopivaksi. Ihminen, suomalainenkin, on kuitenkin sosiaalinen eläin. :)

   Poista
  3. Näin on. :) Ihminen tarvitsee yhteisöllisyyttä, toista ihmistä. Materia ei riitä onneen.

   Poista
 9. Saattaisi erehtyä ajattelemaan, ettei moinen oikein innosta suomalaisia. Positiivinen yllätys siis, ja varmasti nousee suosioon kolme-neljäkymppisten keskuudessa, veikkaisin. Ehkä joskus pidetään kirjabloggaajien nyyttärit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin yllättynyt kun paikalla oli jopa neljä 30-40-vuotiasta. Alunperin ajattelin ruokayhteisön kiinnostavan eniten nuoria hipstereitä. Hienoa onkin että ruokailuja ovat järjestäneet kaikenikäiset. Toiminta sopii siis ihan kaikille. :)

   Tänään juuri ajattelin kirjabloggaajien ruokatreffejä. Olisi varmasti hauskaa. :)

   Poista
 10. Muistelen lukeneeni joskus vastaavanlaisen toimivan myös täällä. Olisi itse asiassa aivan mahtava idea varsinkin kotityöläiselle, joka ei päivittäin lounasta kollegoiden kanssa ja kuitenkin kaipaa juttuseuraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lounasidea kuulostaa hyvältä! Tämän ruokayhteisön kautta voi kutsua ihmisä syömään lounasta (tai päivällistä tai illallista jne.) myös ravintolassa omakustannehintaan. Moni syö ravintolassa yksin vaikka porukassa syöminen voisi olla hauskempaa. Tällaisen sivuston kautta yhteissyöminen ravintolassakin järjestyy näpsäkästi. :)

   Poista
 11. Olen tällaisesta joskus (ei kovin kauan sitten) pintapuolisesti lukenut jostain (suomalaisesta) lehdestä. Idea vaikutti hauskalta, vaikka Rozin tapaan olen melko nirso ja kaiken lisäksi arka kokeilemaan mitään kovin eksoottista. Toisaalta leipä ei nyt ole kovin outoa eivätkä kuvan herkulliset tomaatit :D

  Rakastuin muuten noihin sinun lautasiisi ja saman sarjan kuppiin, ihanat!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa minulle sattui aika hassusti tuolla kun pöydässä oli erilaisia etnisiä kastikkeita. Laitoin leivälle kunnolla harissaa (jonkinlaista chilisekoitetta jonka piti kuulemma olla mietoa). Hieman puhallutti, oli sen verran tulista. ;) Yleensä näissä ruokatapaamisissa on aika tarkka menu, tämmöinen nyyttäritapaaminen on vähän harvinaisempaa.

   Tuo Iittalan Taika-sarja on satumaisen kaunis. Meillä ei noita ole itsellä mutta olemme vieneet tuliaisiksi ulkomaille.

   Poista

Kiitos kommentistasi!