Herra Lindbergin banaanipannukakku
Hei! Risto Räppääjä-kirjat tarkkaan lukenut tietää, että kirjassa seikkailevan Herra Lindbergin herkkua on banaanipannukakku. Koska jääkaapissamme majaili vanhenemisvaarassa olevaa maitoa ja pöydällä nippu banaaneja, päätin vihdoin kokeilla, miltä Lennart Lindbergin suosikkijälkkäri maistuu. Ja hyvältähän se maistuu. Kylmänä jopa erittäin herkulliselta!
Banaanipannukakku
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
8 dl maitoa
1 tl suolaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
2 banaania
1. Sekoita munat ja sokeri keskenään.
2. Lisää maito, suola, vehnäjauhot, öljy ja muussatut banaanit.
3. Sekoita ja kaada seos leivinpaperilla päällystetylle pellille.
5. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.
Ooooooh, lääh! Onneksi juuri söin, muuten olisi ollut mahdotonta vastustaa. ;) Toisaalta minulla on nyt kevätleskenä ollessani jääkaappi koko ajan tyhjä, joten mitään ylimääräistä ei pyöri jaloissa... Mutta tätä on kyllä ehdottomasti kokeiltava!
VastaaPoistaMinulla tuli kylmään banaanipannukakkuun suoranainen himo! Tämä kehittelemäni resepti on ehkä oikeammin nimeltään Herra Lindbergin banaanipannukakku meets Elvi-täti, sillä Lennart olisi varmastikin itse laittanut pannariin voisulaa ja banaanisiivuja.. Mutta koska minussa on piilevänä pieni Elvi-täti, oli pakko kehittää käytännöllinen ja terveellinen resepti. Mutta silti vähän liiankin maistuva. :)
PoistaOu nou...juuri mietin, että mitä teen kun maitoa on litra eikä sitä kukaan ole juomassa. Ja banaaneitakin on vähän liikaa. Ja aikaakin kun välttelen työn tekemistä. Jotenka pakko varmaan kokeilla! Ja nyt heti siis! Ääks. Mutta toisaalta mun pitäisikin saada painoa lisää, jotenka tämähän tulee kuin tilauksesta :D
VastaaPoistaBanaanipannukakku on melkein terveellinen tapa lisätä painoa rypsiöljynsä ja banaanien ansiosta. Pannari on lisäksi maukas keino selättää maitopaniikki. Toivottavasti tykkäät! :)
PoistaNAM! Ihanaa oli. Tosin käytin voita öljyn sijasta! Kiitos ohjeesta!
PoistaMinäkin taidan joskus kokeilla voisulalla. Kiva kuulla että pidit! :)
PoistaKiva saada vähän variaatioita peruspannariin. Kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaMinulle tämä maistui paremmin kuin peruspannari vaikka pidän kovasti perinteisestäkin. Vaihtelu virkistää. :)
PoistaVarmasti ihana resepti. Minäkin voin tuota kokeilla..:))
VastaaPoistaKiitos, Pihi nainen.<33333
Suosittelen kokeilemaan. :)
PoistaKuulostaapa kivalta! Saisi samalla hyötykäyttöön ne banaanit jotka enää ei lapsille kelpaa...
VastaaPoistaBanaanipannukakussa tummuneetkin banaanit maistuvat hyvin. 3-vuotiaamme suorastaan rakastui banaanipannukakkuun. :)
PoistaTätä on pakko kokeilla tänään! Keittiössä on sopivasti muutama vähän jo tummunut banaani, jotka eivät enää sellaisenaan maistu, mutta ovat kuitenkin vielä ihan käyttökelpoista tavaraa. :) Kiitos ohjeesta, ja kuva on varsin houkutteleva! <3
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Toivottavasti pidät! :)
PoistaKokeilin, ja niin herkkuahan se oli että tämä ohje on pakko tallentaa, tätä pitää tehdä uudestaankin! :)
PoistaTodella mukava kuulla että pidit! :)
PoistaHerahtipa vesi kielelle! Viljoja sairauden takia välttävänä olen kokeillut mm. näitä - ovat ihan veikeän makuisia :D
VastaaPoistaTervehdys salainen ystäväni! Oi mikä herkullinen resepti tuolla linkin takana olikaan. Ensi kerralla taidankin lisätä pannukakkuun mustikoita banaanin lisäksi! Kiitos linkistä! :)
PoistaKoitin ensin tehdä niitä hehkutettuja banaanilettuja mutta en millään saanut niitä pysymään kasassa pannulla vaan tuli banaanikokkelia :D Kärsimättömänä ihmisenä luovutin parin letun jälkeen ja päätin sit ettii banaanipannarin ohjeen ja jatkoin sit sitä mun lettutaikinaa tällä sun ohjeella kun sattui niin sopivasti ku mulla oli siinä 3 munaa ja 2 banaania :) Pannari on vielä uunissa, mut koko huushollissa leijuu niin taivaallinen tuoksu, että sen on pakko olla hyvää <3
VastaaPoistaPidän peukkuja että tuli mieluista :)
Poista