torstai 7. helmikuuta 2013

Rintakoruja vanhasta keramiikasta TEE UUSIX-työpajassa


Hei! Suuntasin eilen kuusivuotiaamme kanssa Hakasalmen huvilaan (Mannerheimintie 13b) TEE UUSIX-työpajaan. Työpaja on osa Hakasalmen huvilassa käynnissä olevaa Made in Helsinki-näyttelyä (postaukseni näyttelystä voit kurkkia täältä). Kierrättämään innostavia TEE UUSIX-työpajoja järjestetään kerran kuukaudessa toukokuuhun 2013 asti. Työpajan teema on eri joka kerta. Tällä kertaa saimme valmistaa rikkoontuneesta keramiikasta rintakoruja.

Rintakorujen valmistus hajonneesta (tai hajotetusta) keramiikasta oli todella helppoa. Mieleinen sirpale hiottiin laidoilta hiomapalalla tai viilalla (joka soveltuu vähintään metallin hiomiseen) ja koristeltiin haluttaessa lasikynällä (pysyy keramiikassa ilman polttamista). Lopuksi taakse kiinnitettiin kiinnitysmekanismi kuumilmapistoolilla liimaamalla. Saimme nopeasti aikaan kauniita rintakoruja ja muutoin hyödytön keramiikka pääsi käyttöön.


TEE UUSIX-työpajoihin on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Seuraavat TEE UUSIX-työpajat Hakasalmen huvilassa (lisätietoa voit kurkata täältä):

ke 6.3.2013 TEE UUSIX -työpaja: Pääsiäiskierrätys klo 13–14.30 

ke 10.4.2013 TEE UUSIX -työpaja: Kassien kevättuunaus klo 13–14.30 

ke 15.5.2013 TEE UUSIX -työpaja: Fillari hajoaa moneksi klo 13–14.30

8 kommenttia:

 1. Kiva kun postasit tästä aiheesta. Uusix-verstaat ja käsityöpajat ovat minulle entiseen työhöni liittyen tuttuja ja tekevät todella hienoa työtä. Lisätietoa täältä: http://www.uusix.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun linkitit tuon Uusix-verstaiden kotisivun! En ollut sinne aiemmin löytänytkään. Meillä on Uusix-tuote, todella kaunis helsinkiaiheinen patalappu kotona käytössä. Muutoin tämä juttu on ihan uutta tietoa minulle (noiden Hakasalmen huvilan työpajojen lisäksi). Pitääpä tutkia vielä lähemmin, vaikuttaa aivan loistavalta toiminnalta. :)

   Poista
 2. Oi, tosi nättejä! Itse olen ajatellut, että kyseiset korut on tätimäisiä, hih, mutta ei nämä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä työpaja oli ensimmäinen kerta kun törmäsin keramiikkakoruihin. En ole aiemmin tällaisia nähnytkään. Ehkä tällainen keramiikasta valmistettu koru antaa taiteellista, kypsempää vaikutelmaa (sen lisäksi että minua luullaan nykyään oppaaksi kun minulla on tuollainen lätkänmallinen koru rintapielessä! ;)).

   Poista
 3. Todella kauniita! Pitäsikö hankkia viila, kuumaliimapistooli minulla jo on.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen positiivisesti kateellinen tuosta kuumailmapistoolistasi, sillä kun voi tehdä vaikka mitä! Viila tosiaan vielä ja voi alkaa korutehtailijaksi. Näiden rintakorujen teko oli tosi kivaa hommaa. :)

   Poista
 4. Ihania :) työpajat kuulostaa kutkuttavilta.
  Tuollainen kaunis koru rinnassa kelpaa kulkea, olenpa joskus unohtanut kesäaikaan nimikyltin paitaan töistä lähtiessä ja mennyt kauppaan...sitten ihmettelee vaan kun luullaan henkilökunnan jäseneksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työpajailu oli kivaa kun pääsi itsekin kokeilmaan kierrätysmateriaalien käyttöä. Nuo tulevat pajat kuulostavat myös houkuttavilta.

   Nimikylttiunohduksesi oli hauska. :) Minulla puolestaan unohtui kerran suojapussit kenkien päälle ja kuljeskelin ne jalassa pitkin Helsinkiä. Nauratti hivenen kun sitten huomasin ne! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!