Hyväntuulisessa, gluteenitonta tarjoavassa Huvilan kahvilassa


















Hei! Astahdimme viime keskiviikkona ensimmäistä kertaa sisään Hakasalmen huvilan pihapiirissä sijaitsevaan Huvilan kahvilaan (Mannerheimintie 13 b). Sisällä meitä odotti kattava valikoima suolaista ja makeaa syötävää (kaikki vieläpä gluteenitonta) hyvin kohtuulliseen hintaan sekä mukavan mummolahenkinen tunnelma. Ihastellessamme valikoimaa myyjä huomautti, että näin keskiviikkona olisi myös lohisoppaa tarjolla. Lohisopan ystävinä ja kohtuullisen kuuden euron hinnan kuultuamme tartuimme ehdotukseen. Pian nautimme maukasta ja reilusti lohta sisältävää keittoa kera lounaaseen sisältyvän tattarileivän ja mehun.


Huvilan kahvilassa oli mukava tunnelma. Toisten asiakkaiden kanssa tuli vaihdettua sananen tai ainakin hymyt. Keliaakikoille paikka on tietysti unelma. Kaikki on luontaisesti gluteenitonta ja valikoimasta löytyy mm. leipiä, karjalanpiirakoita, pullaa, kääretorttua ja leivoksia. Näin helmikuussa tarjolla oli myös runebergintorttuja ja laskiaispullia. Aiomme ehdottomasti viedä keliaakikkopappamme paikkaan herkuttelemaan.

Huvilan kahvila on avoinna ti-pe klo 7-17 ja la klo 10-15 (su-ma suljettu). Kahvilan keittolounaslistan ja lisätietoa paikasta voit kurkata täältä.

Kommentit

  1. Ohhoh, kuulostaa tosiaan jokaisen keliaakikon kantamestalta :) Jos siellä suunnalla liikun, täytyy ehdottomasti käydä herkuttelemassa. Minä olen nyt jo kolmatta vuotta gluteenittomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulit mieleeni kun huomasin, että kaikki tarjottava kahvilassa on gluteenitonta. :) Onneksi tuonne ei ole edes hirveän pitkä matka ihan keskustasta, vaan se sijaitsee uuden Musiikkitalon ja Finlandiatalon välissä. Kansallismuseo näkyy mukavasti ikkunasta ja samallahan voi piipahtaa vaikka Hakasalmen huvilan näyttelyssä, jonne on aina vapaa pääsy. :)

      Poista
  2. Voi, kiitos tiedosta. Olen unohtanut koko kahvilan, kun aikaisemmin jostain luin siellä tarjottavN gluteenittomia. Täytyy seuraavalla Hesan reissulla käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kiva että postauksesta on hyötyä! :) Piipahdan lähiaikoina läheisessä Kansallismuseossa ja samalla taidan käydä testaamassa kahvilan leivonnaisia (postailen sitten oliko hyviä, herkulliselta ne ainakin näytti! :)). Nyt oltiin niin ähkyssä kalasopasta, ettei herkut yksinkertaisesti mahtuneet mahaan. :)

      Poista
  3. Aah, kuinka ihanan näköinen/kuuloinen paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli heti lempparipaikkani! Fiilis oli leppoisa ja ruoka maittavaa (ja Helsingin yleiseen hintatasoon nähden euron kahvi saa miltei kirkumaan onnesta). Mummolameininkiä parhaimmillaan. :)

      Poista
  4. Arpajaisvoittajaa huhuilen ;)
    Tuolla on just sellaset verhot mitä himoilin, mutta tajusin ne liian myöhään eikä enää löytyny mistään :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ylläri, laittelin sinulle heti sähköpostia. :) Nuo verhot ovat kyllä kauniit, kuin aurinko sisällä. :)

      Poista
  5. Tämän paikan korvapuustit... Ei ikinä uskoisi gluteenittomiksi! Perheessä on keliaakikko, asumme kaukana Helsingistä mutta täällä käydään aina. Joskus kylmälaukun kera. Hinnat on uskomattoman edulliset ja henkilökunta aivan ihanaa, sieltä saa vaikkapa tilata halutessaan etukäteen leivonnaisia mukaan otettavaksi.

    T. satunnainen sivullasi surffaaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerralla maistan ehdottomasti paikan korvapuusteja, tuoksuivat ainakin aivan ihanilta! Sukumme on täynnä keliaakikkoja (odottelen vain koska se puhkeaa minullakin), joten sivusta seuranneena ymmärrän tällaisen paikan arvon.

      Poista
  6. Toi on kyllä ihana kahvila :) Sympaattinen tunnelma, ihanat herkut ja ihan käsittämättömän halvat hinnat - en ole tainnut nähdä missään gluteenittomia leivoksia/pullia/tms. noin halvalla. Harvemmin tulee itsellä mitään leivonnaisia syötyä, kun suurin osa gluteenittomista on ihan kamalaa kuraa, mutta tuolta saa kyllä kaikkea hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänäänkin kuljin kaihoten paikan ohi, harmi kun en ehtinyt piipahtamaan nautiskelemaan herkuista. Korjaan kyllä pian vahingon. :) Hienoa, että keliaakikotkin voivat herkutella jossain edullisesti. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit