12 tunnin lukumaraton (viimeinen päivitys)



















Hei! Klo 11.30 pyörähtää blogissani käyntiin 12 tunnin lukumaraton. Lähden suorittamaan maratonia kuvan kirjojen parissa. Lisäksi seuranani on lämpöinen viltti (olen pienessä flunssassa) ja tukevat eväät. Päivitän tänne lukumaratonini etenemistä. Tervetuloa seuraamaan!


Klo 11.30-15.30 Knut Hamsunin romaani Nälkä vuodelta 1890 luettuna (yhteensä 169 sivua). Takana aivan mahtava kirjailijan omiin kokemuksiin pohjautuva kirja. Nälkä vei mukaansa nälkäkuoleman partaalla käyvän nuoren kirjailijan tuskaiseen mutta toiveikkaaseen elämään. Jokaisen kirjoittajan must read-romaani! Seuraavaksi hyppään tanssin maailmaan Saara Henrikssonin Linnunpainon kanssa.


Klo 16.00-20.00 Saara Henrikssonin Linnunpaino (246 sivua) oli positiivinen yllätys! Ammatilaistason balettitanssijan elämä tuntui etukäteen kaukaiselta omaan elämääni verrattuna. Linnunpaino oli kuitenkin tanssimaailman lisäksi onnistunut kuvaus rakkaussuhteen vaikeudesta; mustasukkaisuudesta, omistushalusta ja toisen vapaudenkaipuusta. Uppouduin täysillä sekä tanssin että ihmissuhteen kuvaukseen. Sinisen linnan kirjaston arpajaisista voittamani Linnunpaino voisi lähteä seuraavaa lukijaa ilahduttamaan. Jos haluaisit kyseisen pokkarin omaksesi, niin vinkkaahan kommenttiboxiin. Laitan pokkarin tulemaan ilmaiseksi.

Nyt vietän pienen mietintätauon kuuman kaakaon kera seuraavan kirjan suhteen. Olisiko ehdotuksia, minkä kirjan jäljellä olevista lukisin seuraavaksi?


Klo 21.30-22.30 Luin novellin Ykkösselli (21 sivua) Chimamanda Ngozi Adichien novellikokoelmasta Huominen on liian kaukana. Adichie on yksi lempikirjailijoistani, joten odotukseni olivat korkealla. Korkeat odotukseni saivat katetta, Ykkösselli oli hieno novellikokemus. Lisääkin Adichien novelleja haluttaisi lukea, mutta nyt uni ja flunssa vievät voiton. Maraton jää siis pikkuisen vajaaksi. Pakko siis kokeilla toiste uudestaan. ;) Kiitos mukana eläneille ja hyvää yötä!

Kommentit

  1. Oi kun hyvä idea ja lukumaratoni sopiikin hyvin pienen flunssan kaveriksi. Ei ole niin tylsää sairastaa. :)

    Mielenkiintoiset kirjat olet valinnut, neljä olen noista itsekin lukenut. Minäkin täällä muuten kurkkukivussa, joten täytynee ottaa rennosti tämä päivä. Rentoiluun sopiikin lukumaratonisi seuraaminen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukumaraton ja viltti sopii kyllä mainiosti flunssapäivään. Malttaa hyvin lukeakin, kun ei jaksa hötkyillä muuta. Tervetuloa seurailemaan ja pikaista paranemista sinnekin! :)

      Poista
  2. Tuo Hamsunin Nälkä on minun suosikkini ja kyllä Siilin eleganssin kanssa myös viihdyin. Hieno idea tuo lukumaratoni - paranemisia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos parantumistoivotuksesta! Tuo Hamsunin Nälkä hurmasi ja elin sen mukana täysillä. Kuumekin taisi lähteä, hiki ainakin tuli nuoren kirjailijan matkassa. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, nautin täysillä. Tervetuloa seurailemaan! Ja kiitos vielä Linnunpainosta, lukemisen alla seuraavaksi. :)

      Poista
  4. Nautihan maratonista! Täytyy tässä alkaa suunnittelemaan omaa houkuttelevalta kuulostavaa lukuputkea. Jännityksellä odotan myös kommenttejasi kirjoista :) Monia noista olen itsekin harkinnut lukevani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautin! Voin jo nyt suositella maratoonausta. Ja lukumaratonin suunnittelukin on ihanaa. Tulen ehdottomasti seurailemaan maratoniasi, jos päätät toteuttaa. :)

      Poista
  5. Flunssa ja kirjat ne yhteen soppii... :D Raportteja odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Ja vielä höystettynä viltillä ja herkuilla. Flunssa ei tunnu tällä kertaa yhtään kurjalta. :)

      Poista
  6. Olen hengessä mukana :) Vietä rattoisia hetkiä ja tule pian terveeksi!

    Kellokosken prinsessa on kirja, jonka itsekin tahtoisin lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos parantumistoivotuksesta! Olo onkin jo parempi, kirjat ovat tehokasta lääkettä. Toivottavasti ehtisin tänään vielä tuon Kellokosken prinsessan pariin. :)

      Poista
  7. Minulla olisi usein varmaan oikeita lukumaratoneja, jos pää vain kestäisi, mutta migreeniherkkänä on pakko käyttää rajattu aika kerralla niin lukemiseen kuin tv:n katseluunkin, vielä kun tietokoneella istuminen on työ ja harrastus. Onnea maratonille! Tekisi mieli kokeilla itsekin, mutta tänä viikonloppuna yritän pitää pään ilman särkyjä - vaihteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ehkäpä joskus vaikka lomalla onnistuisi pienen pieni maraton? Kiitos toivotuksesta! :)

      Poista
  8. Iih, Siilin eleganssi! Hauskaa maratonia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siilin eleganssi saattaa jäädä pituutensa vuoksi varakirjaksi tällä maratonilla. Muuten kyllä kävisin sen kimppuun heti. :)

      Poista
  9. Mikä ihanuus;kääriytyä vilttiin seurana hyviä kirjoja ja ruokaa. Ei kiire minnekään. Lukumaratooneja en ole pitänytkään, leffamaratooneja kylläkin. Aika kuluu siivillä. Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leffamaratoniakin olisi hauska kokeilla! Leppoisaa viikonloppua! :)

      Poista
  10. Hauskaa maratonia! Toivottavasti jaksat flunssasta huolimatta maratoonata. Nauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Välillä tuossa pelkäsin, että nukahdan päikyille, mutta en sentään. Se olisikin ollut hassua, jos olisin nukkunut maratonin yli. :)

      Poista
  11. Aion ehkä varastaa ideasi, jos sopii! :) Siilin eleganssi on ihana. Noita muita en vissiin olekaan lukenut, joten mielenkiinnolla täälläkin seurataan maratoniasi, lukuiloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti saa napata idean! Itsekin olen napannut sen muista kirjablogeista. Tulen sitten seurailemaan ja tsemppaamaan, jos päätät maratoonata. :)

      Poista
  12. Kivaa lukumaratonia! Minäkin aion tämän joskus toteuttaa, mutta saa nähdä, milloin olisi sopiva hetki. En ole lukenut noista muita kuin Oatesin kirjan, mutta se oli kyllä tunteita herättävä. Varsinkin kun luin sen ihan äskettäin, niin se on vielä voimakkaasti mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen kokeilemaan maratoonia! Oatesia olen vähän aloitellut, mutta se on tuntunut niin rankalta, että on jäänyt. Katsotaan uskallanko sen pariin tänään.

      Poista
  13. Hamsunin Nälkä vaikuttaa kiinnostavalta. Laitanpa nimen ylös, en ollut ennen kys. kirjasta kuullutkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Annan kirjalle täydet viisi pistettä. Ja kevyesti!

      Poista
  14. Saanko kysyä onko sulla lapset hoidossa? Mä en kykenisi tällaista toteuttamaan poikien ollessa kotona - en mitenkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä lukumaraton on nimpparilahjani (mitäs meni mies kysymään nimpparilahjatoivettani ;)). Mies on viihdyttänyt muksuja kiitettävästi. Välillä on kyllä ollut pieni lukijakaveri (joka luki Hegeliä ;)) viekussa. :)

      Poista
  15. Oma maraton on yhä edelleen vain suunnittelun asteella, mutta vielä minäkin! Sitä odotellessa on kiva seurailla muiden maratoonausta, sopivasti kadehtien. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnittelu ja haaveilu on myös yksi ihana osa lukumaratonia. Kannattaa joku päivä kokeilla maratonia. Hiki tässä tulee mutta mukavaa on! :)

      Poista
  16. Lukumaraton, kuulostaapa aika luksukselta! Toivottavasti laitat arvosteluja/suosituksia noista muistakin kirjoista. Josko sitä itsekkin ehtisi joskus lukea enemmän kuin 50 sivua iltalukemiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lukumaraton on kyllä luksusta, toivottavasti tämän voisi toteuttaa joskus toistekin. :) Katsotaan miten paljon ehdin lukea. Olen vähän pettynyt lukunopeuteeni. Luulin olevani nopeampi lukija. Laitan flunssan syyksi! ;)

      Poista
  17. Ihana yllätys täällä! Omasta lukumaratonistani jäi tosi lämpimät muistot ja toteutan näillä näkymin seuraavan maaliskuun alkupuolella. Minulla on sen verran huono keskittymiskyky, että maratoni vaatii sen, ettei muu perhe ole kotona. Siksi mahdollisuuksia ei usein tule. Odotan tosi innolla seuraavaa kertaa!

    Olet varmaankin jo taukosi pitänyt ja valinnut seuraavan kerran, mutta noista suosittelisin Adichien kirjaa, tai Oatesia, jos novellit eivät maistu. Aloitin muuten tuolla Kostolla oman maratonini viime keväänä. :)

    Tsemppiä viimeisiin tunteihin ja paranemista flunssasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Taidanpa jatkaa Adichiella, kiitos vinkistä! Ja kiitos tsempeistä, köllöttely ja kirjat ovat tehneet ihmeitä flunssalleni. :)

      Poista
  18. Minä voisin haluta Linnunpainon luettavakseni. Todennäköisesti kyllä laittaisin sen lukemisen jälkeen eteenpäin, koska kirjahyllyssä ei ole loputtomasti tilaa, mutta tuskin se haittaisi (?) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kirjan saa laittaa tietysti eteenpäin. :) Laittelehan osoitteesi tulemaan sähköpostiini pihinainen(at)gmail.com niin laitan pokkarin tulemaan. :)

      Poista
  19. Oh no, en ihan ehtinyt Linnunpainoon. Mutta ehkä parempi onni sitten toiste :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan pikkuisen myöhästyit. Kannattaa kyllä lukea Linnunpaino. Siinä on kuitenkin syvyyttäkin mukavasti, joten saattaisit hyvinkin tykätä. :)

      Poista
  20. Nyt vasta ehdin kommentoida, vaikka seurasinkin lukumaratoniasi. Hienoja kirjoja! Linnunpaino ja Huominen on liian kaukana ovat omalla lukulistallani. Kumpaa suosittelet ensin luettavaksi (vaikea kysymys, koska kirjat lie niin erilaisia...)? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kun seurailit. :) Ehdin lukea Adichielta eilen vain yhden novellin, mutta se oli heti mielessäni herätessäni. Jälleen hämmästelen hänen kykyään kirjoittaa kaunoa niin, että uskon aivan joka sanan.

      Mutkat hivenen suoristaen sanoisin, että (ainakin omalla kohdallani) Linnunpainoon voi ihastua mutta Adichien tekstiin rakastua.

      Poista
  21. Minäkin ehdin vasta nyt kommentoimaan mutta onneksi sulla on täällä tsemppaajia :D Kuulostaa aivan ihanalta idealta, pakko toteuttaa tämä joskus itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Oli mukava ja mielenkiintoinen kokemus (vaikka luulin ehtiväni lukea 12 tunnissa enemmänkin). 24 h lukumaraton olisi sitten seuraava haaste. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit