Vierailulla Talomuseo Glimsissä
Hei! Aina keskiviikkoisin Espoon kaupunginmuseon alaisuuteen kuuluvaan Talomuseo Glimsiin (Glimsintie 1, Jorvin sairaalan vieressä) on vapaa pääsy. Ilmaisen sisäänpääsyn innostamina suuntasimme siis tänään Espooseen. Perillä meitä odotti ihastuttava, punamullalla maalattu museoalue, johon kuuluu 11 rakennusta.

Glimsin tilan historia juontaa aina 1500-luvulle, vanhimmat säilyneet rakennukset ovat 1700-luvulta. Glims on toiminut aikoinaan niin kestikievarina, nimismiehen virkatalona kuin maatilanakin. Nyt sen rakennuksista löytyy esille asetettuja vanhoja työkaluja, tietoa perinteisistä rakennusmenetelmistä, hevoskärryjä ja kangaspuita. Glimsissä on myös soma, pieni museokauppa sekä kahvila. Museosta voi myös lainata pulkkia ja liukureita mäenlaskuun. Tartuimme tietenkin mahdollisuuteen ja hauskaa oli! Suosittelemme virkistävää ja tunnelmallista visiittiä Talomuseo Glimsiin.

Talomuseo Glims on avoinna talvikautena ti-pe 10-16 ja su 11-16 (maanantaisin ja lauantaisin siis suljettu). Kesäkaudella toukokuun alusta Glims on avoinna myös lauantaisin. Keskiviikkoisin Glimsiin on vapaa pääsy klo 10-16. Voit kurkata tarkemmat aikataulut, pääsylippujen hinnat ja muuta infoa Glimsin kotisivuilta täältä.

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. On kyllä kaunis paikka. Tarkoitus oli ehtiä piipahtaa jo joulunaikaan. Tuolla järjestetään sellaisia kivalta kuulostavia tonttupolkuja lapsille aina joulukuussa. Katsotaan josko ensi vuonna ehdittäisiin osallistua. :)

   Poista
 2. Oi mitä nostalgiaa!!! Vielä Suomessa asuessani fillaroin Glimsiin useammankin kerran. Kiehtova pieni "kylä", jossa aika on pysähtynyt.

  Kiitos tästä visiitistä - mieli tulvahti täyteen muistoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukavaa kuulla muistojasi paikasta! Me kävimme tuolla nyt ensimmäisen kerran mutta veikkaan että kyläilemme siellä jatkossakin. Paikan kahvilakin olisi mukava testata. :)

   Poista
 3. Hei, läysin juuri blogisi - kiinnostavia aiheita sinulla. Pidän museojutuista, kirjoitan niitä itsekin! Blogini löytyy osoitteesta: mondeeni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa! Minä kävin vastavierailulla blogissasi. Heti tykästyin ja jäin lukijaksesi. :)

   Poista
 4. Piti sanomani vielä, että itselläni Glimsiin liittyy ihania lapsuusmuistoja, vierailimme siellä joskus varhaisilla luokka-asteilla koulun kanssa. Nämä elämykset johdattivat minut myöhemmin ajautumaan kulttuuriperintöalalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa hyvä mieli tästä tarinasta. Lasten kanssa kannattaa siis retkeillä. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit