perjantai 11. tammikuuta 2013

Rakastunut krokotilli (Lukudiplomi-haaste)Hannu Hirvonen: Rakastunut krokotiili
Kuvittanut: Pia Sakki
Kustantaja: Tammi, 2011
Sivuja: 76
Pisteet: 3,5/5

Oletko muuten kuullut, että minä olen RRRRRRAKASTUNUT? - RRRRRRAKASTUNUT. Mitä se tarkoittaa? karhu kysyi. - Se tarkoittaa sitä, että krokotiili on kirjoittanut talven aikana kuusisataa runoa sille Krrillalle, siili kertoi. - Kuusisataayksi, krokotilli korjasi. - Ja seuraava voi tulla koska tahansa.

Hei! Jatkoimme kuusivuotiaan poikamme kanssa Lukudiplomihaasteen suorittamista Hannu Hirvosen kirjoittamalla ja Pia Sakin herttaisesti kuvittamalla Rakastunut krokotiili-lastenkirjalla. Kuusivuotiaat tuppaavat kokemuksemme mukaan olemaan aika romanttisia, joten Hirvosen aihe on perheessämme osuva ja ajankohtainen. Odotukset olivatkin korkealla kirjan suhteen. Lopulta kävi niin, että äiti taisi pitää kirjasta enemmän kuin lapsi. Kuusivuotias totesi kirjan kiinnostavan kohtuullisesti. Lempparikirjaa tästä ei kuitenkaan tullut.

Rakastunut krokotiili kertoo pienestä krokotiilista nimeltä Kristian. Kristian on rakastunut päätä pahkaa kauniisti laulavaan krokotiilityttö Krrillaan. Suuren suuri rakkaus saa Kristianin kirjoittamaan satoja runoja Krrillasta. Kristianin ystävä siili saakin kuulla lähes tauotta runoutta. Runojen lomassa valmistellaan hiiripariskuntien häitä ja ovatpa pienen krokotiilin ystävät järjestäneet tunteikkaalle Kristianille häihin melkoisen yllätyksenkin..

Kirjan luettuamme mietin, miksi mielenkiintoisesta aiheesta ja hyvästä kuvituksesta huolimatta kirja ei meillä ottanut tulta kunnolla alleen? Ehkäpä se johtui siitä, että kuusivuotiaamme pitää tällä hetkellä erityisesti humoristisista kirjoista. Rakastunut krokotilli-kirja nauratti kunnolla vain yhdessä kohtaa. Kirja onkin mainio rauhallisten satujen ystäville. Tarina on jaksoteltu lyhyisiin kappaleisiin, joten kirja toimii hyvin lempeänä iltasatukirjana.

Ps. Kirjassa vilahteli paljon metsän eläimiä, joten tarinan lomassa maistuu vaikka perinteiset mustikkamuffinssit.

Mustikkamuffinssit (n. 15 kpl):

2 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinijauhetta
75 g voita sulatettuna
2-3 dl mustikoita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
3. Lisää voisula ja mustikat seokseen.
4. Lapa muffinssivuokiin (puolilleen) ja paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

10 kommenttia:

 1. Nam nam mustikoita ja rakastuneita krokotiileja! Tykkään ja ihanaa että luette yhdessä! Minä taidan mennä nyt petiin yhden toisen lastenkirjan aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiva yhdistelmä kyllä! Mitä enemmän mustikoita sen parempi. :)

   Poista
 2. Meillä Rakastunut krokotiili luettiin vuosi tai jotain sitten, ja kävi kuten teillä: minä pidin lapsia enemmän. Kyllä silloin 3- ja 4-vuotiaatkin kuuntelivat sadun , mutta eivät tosiaan vimmastuneet :). Rakastunut krokotiili on omiaan varmaan vähän isommille lapsille, jopa murrosikäisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastunut krokotiili voisi tosiaan upota paremmin koululaiseen itse luettuna.

   Poista
 3. Aijai, mustikkamuffinsseja olen minäkin himoinnut jo pari päivää - kaapissa olisi jääkaapissa olisi piimääkin yhteen suosikkireseptiini. Kyllä se nyt on pakko jossain välissä tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkamuffinssit on kyllä niin hyviä! Tämä jakamani resepti on niin perus, että alkoi kutkuttamaan tuo sinun mustikkamuffinssireseptisi..

   Poista
 4. Olen lukenut lehdestä aiemmin kirjasta ja nyt myös sinun ja 6v. yhteisen mielipiteen. Oikein kivalta kuulostaa ja tuo lapselle sitä rakkautta esille, joka 6v. taitaa olla jo yökkiasia, niin kuin asiaan kuuluukin. Taidan viedä pian 4v. lahjaksi kyseisen kirjan.
  Minkä verran juttelette kirjan sisällöstä lapsen kanssa? Kysytkö esimerkiksi, oliko siinä jotain mitä et ymmärtänyt? Lapsenlapseni on kaksikielinen saame on pääkieli, joten kirjan sisällöstä jutellaan koko kirjan lukemisen ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vielä rakkausasiat ovat 6v. mielestä pop, mutta eiköhän "tyttöbakteerit" ala pian kammottaa kun koulu alkaa. Niinhän se tuppaa menemään. :)

   Keskustelemme paljon kirjan sisällöstä ja tekstissä esiintyvistä sanoista lapsen kanssa. Molemmilla lapsillamme kieli on vaihtunut kokonaan kerran (ulkomailta adoptoidut lapset), joten tekstin selittäminen on auttanut valtavasti kielellisissä asioissa. Varmasti tekee kyllä hyvää aivan kaikkien lasten sanavarastolle. :)

   Poista
 5. Voi ja voi, olen jo monta vuotta päättänyt tehdä noita mustikkamuffinseja, enkä ole vieläkään toimeentunut...Kiitos vinkistä ja muistuttamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkamuffinssit on kyllä niin hyviä, kannattaa tehdä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!