Tunnelmapaloja Vaasasta




















Hei! Palasimme juuri viikonloppureissusta tunnelmallisesta ja lumipyryisestä Vaasasta. Kävimme mm. kurkkaamassa Svenska Klubbenia (iso kuva), jossa juhlittiin aikoinaan allekirjoittaneen (ja yhden kivan rannikon pojan) häitä. Svenska Klubbenista jäi hyvät muistot mainiona juhlapaikkana; se on klassisen kaunis niin sisältä kuin ulkoa ja vieläpä ilmainen. Juhlaruuasta vastasi Svenska Klubbenin yhteydessä toimiva ravintola Bacchus, joka loihti menun toiveidemme mukaiseksi kohtuuhintaan. Lapin tyttönä toivoin porofilettä, joka on jäänyt annoksena ravintolan listalle. Käykäähän maistamassa! Puolison juuria muistettiin tyrnijälkkärillä ja alkuruokana ollut kermainen mustajuurikeitto on muuten vaan hyvää!

Svenska Klubben-fiilistelyn jälkeen kipaisimme Käsityön talo Loftetin (Raastuvankatu 28) joulumyyjäisiin. Ihastuin Uudessakaarlepyyssä käsityönä valmistettuihin Hilda's handmade-tuotteisiin. Mukaan lähtikin jouluylläreitä luonnon raaka-aineista valmistettujen huulivoiteiden, saippuoiden ja saunatuoksujen muodossa. Itselle ostamani tyrnihuulivoide vaikuttaa ainakin ihanan hoitavalta. Testaus jatkukoon.

Käsityön talo Loftetissa sijaitsevassa Taito Shop-käsityömyymälässä oli kuten aiempina kertoinakin lämmin tunnelma. Pläkkilyhty kauniina ja aikaa kestävänä on yksi myymälän suosikkituotteeni. Vaasailu jatkui myyjäisten jälkeen (mielestäni maailmankaikkeuden parasta leipää) Maalahden Limppua mussutellen ja alkoholittomia tyrnisnapseja vedellen. Kannattaa kotimaanmatkailla (tai mennä naimisiin) Vaasassa!

Kommentit

  1. Oi, tekisi mieli reissata joskus Vaasaan. Koska kummitätini asuu Seinäjoella, ei ajatus olisi edes mahdoton. :) Ihania kuvia ja tunnelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaasassa on mukava vanhan rannikkokaupungin tunnelma. Ja niin hyvää ruokaa! Kannattaa käydä tutustumassa. :)

      Poista
  2. Minulle länsirannikko on aivan täysin vierasta aluetta, en ole edes koskaan käynyt Vaasassa. Joka kesä kyllä haaveilen rannikkomatkailusta, mutta aina se on jäänyt. Ehkä sitten joskus, kun ei enää tarvitse tehdä kesätöitä, saan tämän toteutettuakin. ;)

    Ihania muistoja ja tunnelmapaloja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaasa on mielenkiintoinen, vähän isompi paikka. Yksi hurmaava pienempi paikka länsirannikolla on Kristiinankaupunki. Aivan valloittava puutalokaupunki kesäaikaan! Jos pitäisi valita vain yksi paikka länsirannikolta, jossa käydä, olisi minun valintani Kristiinankaupunki. :)

      Poista
    2. Minäkin olen ihastunut Kristiinankaupunkiin, vaikka en ole koskaan siellä käynyt - täältä vain googlaillut, kun etsimme jokin aika sitten kesäpaikkaa!

      Poista
    3. Kristiinankaupunki on todellakin aivan ihana kesäkaupunki! Meillä on siellä suvun yhteinen kesäpaikka. Ihana meri, ihana pikkuruinen puutalokaupunki.

      Poista
  3. Oi, näyttääpä ihanalta ja tunnelmalliselta! :)

    VastaaPoista
  4. Tunnelmallisen näköinen hääpaikka :-) Meilläkin hääpaikan talo oli keltainen ja vähän samantyylinenkin, mutta sijaitsi Turun Ruissalossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turussa on kyllä aivan upeaa puutalotunnelmaa. Olisi niin ihanaa myös asua vanhassa puutalossa..

      Poista
  5. Ihana postaus :) Ja tunnelmallisia kuvia. Itsekin kierrän tuon tyyppisissä paikoissa kotimaanmatkoilla (eipä maailmalla juuri matkustetakaan) ja tietysti paikalliset kirpputorit täytyy aina mahdollisuuksien mukaan katsastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimaanmatkailu on yllättävän mielenkiintoista! Ei sitä tarvitse ulkomaille mennä tunnelmoimaan, kotimaastakin löytyy joka paikkakunnalta herkkunsa ja erityispiirteensä. Me ulkomaanmatkailemme käytännössä vain sinne, minne pääsee junalla tai laivalla. Harmillisesti en ehtinyt tällä reissulla kirppareille, mutta on kyllä hyvä idea piipahtaa aina eri paikkakuntien kirppareilla.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit