maanantai 3. joulukuuta 2012

Sisarussuhteesta: Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen




















Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen (<- Adlibrikseen)
Kuvitus: Salla Savolainen
Kustantaja: Tammi, 2012
Sivuja: 40
Pisteet: 5/5
(Kiitos kustantajalle kirjasta)

Hei lukijat! Tykästyimme kuusivuotiaan kanssa kovasti Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan kirjoittamaan ja Salla Savolaisen kuvittamaan Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen-kuvakirjaan. Poika sen vuoksi, että kirja oli hänen mielestään kiherryttävän hauska erityisesti kuvituksensa ansiosta. Äitikin ihasteli Savolaisen värikästä piirrosjälkeä. Lisäksi äitiin vetosi kirjan kuvaus joskus niin hankalasta, mutta silti niin rakkaasta sisarussuhteesta.

Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen kertoo siskosten Heinähatun ja Vilttitossun riidasta. Vilttitossu loukkaantuu syvästi Heinähatun väittäessä Vilttitossun olleen pienenä kalju. Riita johtaa kostamiseen lettien katkaisun muodossa. Kun pieni riita höystetään parilla narrauksella, ovat poliisitkin kohta selvittämässä kadonneiden lettien arvoitusta. Onko syyllinen tunnettu rikollinen Kalju-Koponen, hiiri vai sittenkin Heinähatun leteistä kateellinen ollut pikkusisko Vilttitossu?

Nautimme kirjasta sen viihdyttävyyden ansiosta, ja samalla oli mukava pohtia lapsen kanssa tämän sisarussuhdetta. Välillä sisaruksen kanssa nahistellaan, mutta silti huomaa, että sisarus on hirmu tärkeä. Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen on mainio kuvakirja etenkin sisaruksille.

Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen-kirjasta on blogattu (ja pääosin tykätty) myös Kirjavassa kammarissa ja Lastenkirjahyllyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!