lauantai 8. joulukuuta 2012

Inspiraatiota lapsiperheille Tehdään taidetta-kirjastaVuokko Hurme: Tehdään taidetta. 100 vinkkiä lapsiperheen luoviin hetkiin.
Kustantaja: Minerva, 2011
Kansi: Sanna Pelliccioni
Kuvitus: Minna Ollikainen
Sivuja: 144
Pisteet: 3/5
(Kiitos kustantajalle kirjasta)

Hei! Pelkäsin etukäteen, että Vuokko Hurmeen tietokirja Tehdään taidetta. 100 vinkkiä lapsiperheen luoviin hetkiin olisi täynnä askarteluohjeita. Jotenkin olin assosioinut mielessäni lasten kanssa tehtäväksi taiteeksi askartelun ja olen suorastaan surkea askartelija. Mutta optimistina toivoin kirjan innostavan minutkin liimapuikon ja silkkipaperien ääreen. Mutta kaikkea muuta! Tehdään taidetta on paljon enemmän kuin pelkkää askartelua. Taidettahan kun on mm. musiikki, tanssiminen, improvisaatio tai vaikka luontolöytöjen esillepano. Nämähän onnistuvat minultakin! Ehkä en olekaan täysin toivoton taidekasvattaja.

Kirjassa on laaja kappaleensa askartelulle, mutta lisäksi löytyvät kappaleet Musiikki, Sanataide, Luova liikunta, Draama ja teatteri, Kuvataide, Ulkotouhuja ja muita taideprojekteja sekä Vinkkejä eri-ikäisten lasten vanhemmille. Kirjasta löytyy siis varmasti jokaiselle perheelle mieluista, omannäköistä tekemistä. Minäkin siis säästyin silkkipaperityöskentelyltä. Kirjan innostamana olemme puolestaan laulaneet, tanssineet, esittäneet erilaisia tunteita, piirrelleet toistemme selkiin ja haaveilleet keväästä ja pikkukivien maalailusta. Kivistä kun voi kirjan mukaan tehdä vaikka hauskoja pieniä ukkeleita. Tehdään taidetta on helposti lähestyttävä, selkeästi kuvitettu ja innostava opas perheen yhteisiin taidehetkiin.

Kivien koristelusta.

8 kommenttia:

 1. No mehän ollaan lasten kanssa tosi taiteilijoita, kun lauletaan ja tanssitaan eri variaatioilla joka päivä.

  Askartelu ei meillä sitten oikein suju kuin keskimmäiseltä (tosi hyvä käsistään). Hän onneksi pääsee itseään toteuttamaan sitten koulussa ja iltapäiväkerhossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi eskarissa on paljon askartelua ja pienemmälläkin pian kerhossa. Piirretään ja maalataan kyllä, mutta ohjeitten mukaan en vain onnistu saamaan säädyllisen näköistä askarrusta aikaiseksi.. Ihme että sain aikoinaan häihimme askarreltua ohjelmalehtiset. Juuri mietin, että toivottavasti joku vieraista on säästänyt sellaisen. On nimittäin suorastaan keäriäilyharvinaisuus saada käsiinsä meikäläisen askarruksen. ;)

   Keväällä aiotaan kirjan innostamana tehdä luontolöydöillemme näyttelypöytä ulos. Siihen voi koota pikku hiljaa löytöjä. Kivoja majanrakennusvinkkejä kirjassa on myös (esim. kahdennukuttavan pussilakanan sisään kun virittää vaikka harjan, niin saa kätevästi majan. Pussilalakanan suuaukko toimii oviaukkona.)

   Poista
 2. Vaikuttaa hyvältä, pitää katsoa löytyisikö meidän kirjastosta.
  Meillä tehdään kaikenlaisia "taide" projekteja, mutta lisää inspiraatiota, ideoita ja näkökulmaa kyllä kaipaa. Askartelevana ja taiteilevana aikuisena minun pitää ainakin muistuttaa itselleni, että annan lasten tehdä omanlaistaan taidetta, omista lähtökohdistaan ja maailmastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluaisit kirjan ihan omaksikin niin mielläni laittaisin tämän arvostelukappaleeni sinulle ilmaiseksi tulemaan. Siinä on kyllä ihan mukavia vinkkejä!

   Taide on juurikin sellainen missä lasten tulisi itse saada tehd näköistään hommaa. Joskus kun käymme jossain askartelutyöpajassa lasten kanssa, on ohjaajilla välillä vähän liiankin tarkjat visiot millaisen lopputuloksen tulisi olla..

   Poista
  2. Kaksivuotiaamme "auttoi" kommenttiani lähtemään hiukan liian aikaisin. ;) Eli laitahan Nuukaska siis minulle osoitteesi sähköpostiini pihinainen(at)gmail.com, jos haluaisit tämän kirjan omaksesi. Mielelläni sen sinulle laittaisin tulemaan. :)

   Poista
  3. Jee, laitan kyllä :) kiitos, joululahja :) äidit ei niitä juuri saa.
   Katsoin että kirjastostakin löytyy, mutta sinne en vielä ehtinyt

   Poista
  4. Hei! Kiitos meilistäsi, kirja lähtee tänään tulemaan. Iloista joulun odotusta! :)

   Poista
  5. Kiitos itsellesi ja hyvää joulunodotusta sinnekin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!