lauantai 10. marraskuuta 2012

Tunnelmoimassa Tuomarinkylän kartanomuseossa
Hei! Retkeilimme tänään tunnelmallisessa Tuomarinkylän kartanomuseossa (Kartanomuseontie 7). 1790-luvulla rakennettu Tuomarinkylän kartano toimii nykyään museona ja esittelee helsinkiläisiä sisustuksia aina barokkityylistä funkkikseen. Oli mielenkiintoista sukeltaa eri aikakausien interiööreihin. Museon työntekijät kertoivat lisäksi innokkaasti eri huonekaluista ja tavaroista.

Tuomarinkylän kartano on avoinna ke-su klo 11-17 ja museoon on aina vapaa pääsy. Pihapiirissä sijaitsee lisäksi todella suloinen kauppa, sisustusliike Country White. Kartanon talleissa majailevat puolestaan Tuomarinkylän ratsastuskoulun hepat. Ympäristöstä löytyy siis melkein kaikille jotain mielenkiintoista. MUSEO SULJETTU.

Interiöörejä

Astiastoja ja taidetta

100-vuotias keinuhevonen

60-vuotias nalle

Saikohan näitä suloisuuksia silittää?

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ja vielä heposia pihassa, oi että :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Paikka näyttää kuvissa hieman autiolta ja itse asiassa olimmekin tuolloin ainoat vierailijat kartanossa vaikka oli lauantai. Todella ihana paikka! Kannattaa käydä jos on Helsingin suunnalla. Mukavat ja seuralliset hepot olivat ehdottomasti yksi kohokohta retkessämme. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä! Pitääkin käydä seuraavaksi varmaan tuolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on todella kiva, tunnelmallinen paikka. Ja museon työntekijät tuntuvat tietävän kaikkien tavaroiden taustan. Heiltä kannattaa kysellä niin saa paikasta paljon irti. :)

   Poista
 4. Kiva menovinkki, tänne on pitänyt mennä monta kertaa! Ehkä pääsemme ihastelemaan kartonoa vihdoin joululomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Tällaiset paikat saavat ainakin minut rakastamaan Helsinkiä entistäkin enemmän. Ja yhdessä alueen rakennuksista sijaitseva sisustusliike Country White on taianomaisen ihana. Lapsellekin kaikkea suloista. :)

   Poista
 5. Tosi kiva vinkki ja hellyyttäviä kuvia noi lelut ja poni.
  Ootko jo lukenut ton just Lasten Finlandia ehdokkuuden saaneen Puhelinas Elias -kirjan? Suosittelen. Se on kaunis monella tapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kaunis paikka ansaitsisi vielä enemmän kävijöitä. Kannattaa piipahtaa. :)

   Emme ole vielä lukeneet Puhelias Elias-kirjaa. Kiitos vinkistä, taidamme ottaa vinkistä vaarin ja etsiä kirjan käsiimme. Googlettelin kirjaa ja vaikuttaa koskettavalta ja kauniilta lastenkirjalta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!