lauantai 17. marraskuuta 2012

Ravintolapäivän herkuttelut
Hei kaikki! Tänään (17.11.2012) vietetään jälleen Ravintolapäivää, jolloin kuka tahansa voi perustaa päiväksi oman kahvilan tai ravintolan. Me otimme aamupäivällä bussilla suunnan kohti Taka-Töölöä ja sen kaduille ja porttikongeihin perustettuja herkuttelupaikkoja.

Lounastimme Soppakeittiö Aatsipoppa-ravintolassa, joka oli perustettu päiväkodin takapihalle vanhempaintoimikunnan voimin. Aatsipoppan kasvissosekeitto kera tuoreen focaccian (yhteensä 5 e) oli höyryävän kuumaa ja herkullista. Ja rahat menivät päiväkodin lasten virkistystoimintaan. Aatsipoppassa oli myös lelujen vaihtopiste. Toimme tullessamme muutamia leluja ja veimme mennessämme yhden todella mieluisan.

Jälkiruualle suuntasimme Taka-Töölöön päiväksi nousseeseen Tyly käpy kahvila-ravintolaan. Kolmella eurolla irtosi kuuma glögi ja jälkiruokalautanen crème brûléella, kotitekoisella fudgella ja karviais-marenkileivoksella. Tyly käpy oli ihanan tunnelmallinen. Porttikongissa toimiva paikka oli varustettu räsymatoilla ja tuikkukynttilöillä. Ns. oikeat kahvilat tuntuvat tämän jälkeen todella tylsiltä!

Vielä ehtii iltapalalle Ravintolapäivän ravintoloihin. Voit kurkata Ravintolapäivän kotisivuilta täältä, mitä syötävää paikkakunnallasi on tarjolla ja mitkä paikat ovat yhä auki. Me odotamme jo innolla seuraavaa Ravintolapäivää. Silloin saatamme perustaa ihan oman pienen kahvilan.

Seuraavan kerran Ravintolapäivää vietetään sunnuntaina 17.2.2013.

10 kommenttia:

 1. Itsetehty fudge on niin herkkua! Tein vuosi sitten sitä pikkujouluiksi ja ajattelin tänä vuonnakin tehdä satsin hieman eri variaatiolla. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä etsiä reseptiä vaikka googlaillen. Voisi alkaa itsekin valmistaa. Tuo kuvan fudge oli todellista herkkua! Suolapähkinät sopi todella hyvin. :)

   Poista
  2. Nyt alkoi joululahjojen tekijää kutkuttaa: fudgeja? Joo!

   Poista
  3. Mainio lahjaidea! Kannatan kaikkia syötävia tai muuten käytössä kuluvia joululahjoja. Aiemmin olen muistanut sukua ja ystäviä mm. valmistamillani saippuoilla ja kynttilöillä. Eikös miltei kaikki rakasta fudgea (?) joten kovin metsään tuolla idealla ei voi mitenkään mennä. :)

   Poista
 2. Voi että kuulostaa kivalta - meillä on sellainen kröhinä ja niiskutus päällä, että eipä todellakaan lähdetty minnekään ulos. Ehkä seuraavalla kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaista paranemista sinne! Onneksi näitä Ravintolapäiviä tuntuu olevan aika tiuhaan joten pian on varmaan taas uusi mahdollisuus lähteä maistelukierrokselle. Uskomatonta lahjakkuutta kyökin puolella nämä Ravintolapäivän kotikokit tuntuvat omaavan. Eikä kahviloiden/ravintoloiden "sisustusten" ja nimien kanssa olla turhan varovaisia vaan revitellään kunnolla. Piristävää. :)

   Poista
 3. Nämä ranvintolapäiväuutiset ovat kyllä kaikki olleet mainioita. Hienoa, että niitä järjestetään ja etteivät byrokraatit ole päässeet laittamaaan stoppia tällekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin mainiota toimintaa täällä yleensä niin jähmeässä ja byrokraattisessa Suomessa. Itse asiassa ravintoloiden ja kahviloiden perustamiseen liittyvää byrokratiaa on taidettu aika tavalla viime aikoina höllentää ja nämä Ravintolapäivän ruokapaikat ovat aivan laillisia. Ei ole siis onneksi tulossa stoppia Ravintolapäiville ja ehkäpä saamme uusia, persoonallisia kahvila-ravintoloita kun ihmiset pääsevät testaamaan juttuaan Ravintolapäivinä. :)

   Suomalaisten kunniaksi täytyy sanoa, että jos täällä innostutaan jostakin yhteisöllisyyttä lisäävästä toiminnasta sitä tehdään sitten täysillä. Niin Ravintolapäivän kuin aikapankkitoiminnan osalta aletaan olla pian suunnannäyttäjiä muulle maailmalle. Hyvä me! :)

   Poista
 4. Oi, kiitos käynnistä! Kiva, että tykkäsit! :)

  Terveisin,
  käpyläiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että löysit tänne! Kaikki teillä oli todella hyvää, fudge oli parhautta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!