tiistai 13. marraskuuta 2012

Lasten kanssa Helsingissä


Anna Zagoras-Uotinen: Lasten kanssa Helsingissä - 100 parasta menovinkkiä pääkaupunkiseudulla (<- Adlibrikseen)
Kustantaja: Minerva, 2012
Sivuja: 166
Pisteet: 4/5
(Kiitos kustantajalle kirjasta)

Hei! Anna Zagoras-Uotisen tuore Lasten kanssa Helsingissä on mainio opas pääkaupunkiseudulla asuville tai vieraileville lapsiperheille. Kirja esittelee yhteensä 100 erilaista lapsia kiinnostavaa kohdetta Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Kohteet jakautuvat melko tasapuolisesti näihin kolmeen kaupunkiin. Opas on mukavan selkeä jakautuessaan 12 kappaleeseen. Kappaleet ovat Huvipuistot, tivolit ja sirkukset; Luonto, puutarhat ja puistot; Museot, taidekeskukset ja näyttelyt; Ooppera, teatterit ja konserttitalo; Leikkipuistot; Saaret; Eläimet; Uimapaikat; Sisäpuuhastelupaikat; Ulkopuuhastelupaikat; Herkuttelupaikat ja Retkikohteita. Huh! Kattava teos siis.

Lasten kanssa Helsingissä on selkeytensä lisäksi mukavan värikäs. Kirja on tulvillaan kohteista otettuja värivalokuvia. Pääkaupunkiseudun lastenkohteita aktiivisesti kiertäneenä olin varma, että löytäisin kirjasta puutteita. Kirja onnistui kuitenkin yllättämään minut. Oppaasta löytyi jopa melko tuntematon maauimala Pirkkolan Plotti ja kerrottiinpa kirjassa myös Helsinki-Vantaan lentokoneiden bongausterassista, vaikka kyseinen terassi ei ollut vielä kirjan julkaisuaikaan edes valmis. Sain oppaasta lisäksi monta uutta retkeilyideaa. Aiomme oppaan innostamina mm. suunnata Vantaalla sijaitsevaan Viherpaja-puutarhaan, jossa kirjan mukaan tuntee olevansa kuin oikeassa viidakossa.

Opas sisältää paljon ilmaiskohteita, ja maksullisissa kohteissa on mainittu sisäänpääsymaksut. Havaitsin pieniä huolimattomuusvirheitä muutamissa lippujen hinnoissa. Esim. Pirkkolan Plotti oli ilmoitettu maksulliseksi, vaikka kyseiseen maauimalaan on vapaa pääsy. Kaiken kaikkiaan kuitenkin erinomainen, lukemiseen ja kohteisiin tutustumaan houkuttava opas. Suosittelen kirjaa etenkin kaikille pääkaupunkiseudun koti-iseille ja -äideille. Lapsiperhearki ei käy tylsäksi tämän oppaan vinkeillä!

Ps. Valmistimme taas supernopeita suklaamuffinsseja. Resepti on niin helppo, että muffinssit valmistuvat jopa vauhdikas kaksivuotias apurina. Reseptin voit kurkata täältä. Chilisuklaamuffinsseista saa kätevästi tavallisia suklaamuffinsseja unohtamalla lisätä chilijauheen. ;)

10 kommenttia:

 1. Pitäis vissiin päästä selaamaan. Melkein uskallan väittää, että tiedän kaikki Helsingin lapsikohteet ja vielä muutaman hyvän päälle :) Pitäisi vissiin tsekata, että pystyykö kirja yllättämään minut.

  Pirkkolan plottikin on tuttu paikka, aikoinaan siellä oli vähän vedenlaadun puhtauden kanssa ongelmia.

  Vantaalla sijaitseva puutarhamyymälä on Viherpaja. Ellei siellä ole sitten uusi kilpaileva Viherpiha. Viherpajasta saa ostaa kasveja ja siellä on komea kaktushalli. Parasta on upea japanilainen puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uups, minulle oli tullut ajatusvirhe. Viherpajaa juuri tarkoitin. Kirjassa onkin mainittu paikan sisäänpääsymaksuksi 1 e kaikilta yli 5-vuotiailta. Kirjassa ei mainittu, että paikka on puutarhamyymälä. Se olisi ollut mukava tietää. Paikan japanilainen puutarha on varmasti komea keväällä. :)

   Nykyään Plotin vesi vaihtuu, taisivat tehdä siellä kunnon remontin.

   Olisi mielenkiintoista kuulla kommenttisi kirjasta. Hankihan käsiisi. :)

   Poista
 2. Niin ja sinne japanilaiseen puutarhaan on sisäänpääsymaksu 1€ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hivenen tästä kirjasta välittyi, että paikoissa ei välttämättä oltu käyty paikan päällä. Varmaankin sen takia kirjassa oli muutamia virheitä. Mutta kovasti tämä kirja innostaa tutustumaan lasten kanssa pääkaupunkiseudun tarjontaan. Retkiä suunnitellessa. :)

   Poista
 3. Kuulostaapas hyödylliseltä kirjalta. Ensi kesänä tullaan käymään, joten pidän mielessä, jos tarvitaan ideoita!

  VastaaPoista
 4. Tässä olisi minulle paljon uutta, kun Helsinkikierros lasten kanssa käsittää yleensä perinteiset kohteet Korkeasaarineen. Kuinkahan nopeasti tuollainen teos vanhenee, kun on ihan hinnatkin...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä teoksesta saa kyllä uusia ideoita! Tuo hintajuttu on kirjan hyvä ja huono puoli. Toisaalta lippujen hinnat eivät ihan kauheasti/nopeasti yleensä muutu. Ainakin teoksesta saa hyvä arvion, mitä mikin kohde maksaisi. Ja kivaa on, että kirja sisältää paljon ilmaiskohteita :)

   Poista
 5. hah, ei sisällä Murulandiaa. ehdottomasti mukavinta sisäpuuhastelua Helsingissä. Kerran kuussa käymme siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murulandia olikin ihan uusi tuttavuus minulle, piti ihan googlailla. Täytyypä käydä tutustumassa joskus (vähän nupisen siitä että aikuisiltakin pyydetään tuonne aika kova sisäänpääsymaksu, tekeminen taitaa kuitenkin olla suurilta osin lapsille suunnattua).

   Poista

Kiitos kommentistasi!