lauantai 27. lokakuuta 2012

Pihin naisen messusaalis


Hei! Vietin tänään kuusi tuntia yhdistetyillä Kirjamessuilla ja Viini, ruoka & hyvä elämä-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Kiitokset vielä La Masque Rouge-blogiin arvonnasta voittamastani messulipusta! Oli todella mukavaa päästä ensimmäistä kertaa Kirjamessuille. Ja Viini, ruoka & hyvä elämä-tapahtumakin oli maukas kokemus!

Messuilla oli tietysti saatavilla vaikka mitä mielenkiintoista tarjoushintaan. Mukaan lähti HESYn suloisia kissajoulukortteja (0,50 e kpl), Otavan kustantama kovakantinen Angry Birds Uljas kotka-sarjakuvakirja (8 e), Puuha joulukalenteri, joka sisältää tekemistä jokaiselle joulukuun päivälle aattoon saakka (3 e), Moreenin kustantama Suuri Intialainen Keittokirja (5 e), Grip Master-keittiötyöväline (9 e), Oppi & ilo Mitä leikittäis? 100 peliä ja leikkiä-puuhakorttipakka (11,12 e) ja paperinukke-puuhakirjoja (3 puuhakirjaa 10 e:lla). Sekä kaksi Kultasuklaan luomusuklaatikkaria (1 e kpl).

Kaikki ostokset otettiin kotona vastaan suurella ilolla. Kokkaava mies ilahtui keittokirjasta ja Grip Masterista (jolla voi nostella niin kuumat kananmunat, pastat ja salaatit kuin kääntää pihvit ja vatkata). Lapsissa intoa herätti etenkin Angry Birds Uljas kotka-kirja. Ja ne suklaatikkarit.

Materiaalittomaltakin puolelta tarttui paljon mukaan. Viinitemppuradalla opin tunnistamaan pari erilaista rypälelajiketta ja maistamaan, oliko rypäleet kasvatettu viileässä vai lämpimässä ilmastossa. 10 euron hintaisella radalla opetettiin lisäksi tunnistamaan korkkivikaiset ja hapettuneet viinit. Viinien arvioiminen ei olekaan täyttä mystiikkaa kuten olin luullut.

Kirjailijoiden haastatteluistakin tuli nautittua. Olga K haastatteli Arno Kotroa ja Christer Lybäckiä heidän yhteistyönä kirjoittamansa Veitsen terällä-kirjan tiimoilta. Veitsen terällä on tarina Lybäckin tiestä vankilakierteestä lääketieteen tohtoriksi. Kotro ja Lybäck toivoivat kirjan antavan lukijoille ennen kaikkea toivoa. Toivottomia tapauksia kun ei Lybäckin esimerkin mukaisesti ole olemassakaan.

Sofi Oksanen toimi puolestaan Riikka Ala-Harjan haastattelijana. Aiheena oli luonnollisesti Ala-Harjan uutuuskirja Maihinnousu. Kirjailijat puhuivat kirjan monivivahteisesta sotateemasta keskittyen Normandian maihinnousuun.

Lasten maailman puolelta bongasimme Pukki laivalla-kirjan valmistaneet Kyrön veljekset. Tuomas Kyrön tekstein ja Antti Kyrön kuvituksin varustettu lastenkirja herätti mielenkiinnon aikuisiakin ilahduttavia kikkoja sisältävänä. Saatiinpa haastattelutuokiossa kuulla Tuomas Kyrön lukema pätkäkin kirjasta. Oli herkkua tuoreen Mielensäpahoittaja-fanin mielestä.

6 kommenttia:

 1. Jopas vietit mukavankuuloisen päivän! Tuo viinitemppurata kuulostaa oikein hyödylliseltä ja nyt tiedän, että ehkä tarvitsen myös Grip Masterin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva päivä! :) Suosittelen lämpimästi viinitemppurataa kaikille, jotka edes joskus maistavat viinejä. Oppi nopeasti paljon ja opettajat olivat erinomaisia. Maisteltiinpa muuten yhtä hyvää australialaista viiniäkin esimerkkinä lämpimässä ilmastossa kasvaneesta täyteläisestä viinistä! Harmi kun en muista viinin nimeä..

   Master Grip vaikuttaa hyvältä keksinnöltä, on lisäksi konepestävä. :)

   Poista
 2. Jään odottelemaan, mitä herkkuja saat tehdyksi tuosta Intialaisesta keittokirjasta =)

  Haastattelun määräävä osapuoli taisi olla S.Oksanen ja Ala-Harja joutui tyytymään nyökyttelijän osaan. Olin hieman pettynyt annista. Onneksi jotkut muut saivat enemmän irti itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolisoni on innokas intialaisen ruuan kokkaaja joten hän varoittelikin taikovansa pian kirjan ohjeilla herkkuja. Lupasimme kestää sen. ;)

   Minulle tuli välillä jopa tunne, että Ala-Harjakin olisi jo halunnut siirtyä Normandiasta kirjan muihinkin teemoihin. Tällä kertaa näin. Muut kohdalleni osuneet kirjailijahaastattelut olivat kyllä sitäkin antoisampia. Erityisesti Kotron kommentit vaikean isäsuhteen vaikutuksesta lapseen jäivät hyvällä tavalla mieleen.

   Poista
 3. Kuudessa tunnissa ehtii näköjään vaikka mitä :) Tuo viinitemppurata kiinnostaisi allekirjoittanuttakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon tuli koettua kuudessa tunnissa! Toisaalta tuntui kuin nuo tunnit olisivat kiitäneet. Kirjoja ja hyvää ruokaa rakastavalle messut olivat paratiisimainen paikka. Ruuhkaakaan ei ollut aivan mahdottomasti kun aloitimme heti klo 10. :)

   Viinitemppurata oli kyllä oivallinen. Sopi minulle paremmin kuin viinimaistiaislipuilla (2,5 e kpl) viinialueella viinien maistelu. Se sopii puolestaan paremmin jo eri viinejä tunteville. Tämä oli aloittelijalle erinomainen rata. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!