Nopeat ja herkulliset chilisuklaamuffinssit


Rakkaat lukijat! Olin eilen illalla hyppäämässä Vera Valan uunituoreen esikoisdekkarin Kuolema sypressin varjossa kyytiin. Italian maisemiin sijoittuva ja amerikkalaiskaunottaren murhaa selvittävä kirja tuntui kuin huutavan jotain jännittävää syötävää seuralaisekseen. Jotain mausteista ja makeaa. Päätin sukeltaa aistikkaan murhamysteerin pariin chilisuklaamuffinsseja mussutellen. Dekkari ja chilisuklaamuffinssit, toimii! Tässä helppo ja nopea (ei vatkaamista!) chilisuklaamuffinssien resepti:

Chilisuklaamuffinssit (n. 15 kpl)

50 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl chilijauhetta

1. Sulata voi.
2. Sekoita munat ja sokeri (ei tarvitse vatkata).
3. Lisää munaseokseen maito ja voisula.
4. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaakaojauhe ja chilijauhe. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi.
5. Lapa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Kommentit

  1. Ihanaa, laitan reseptin muistiin. Tämä vehnättömyys loppuu kuun lopussa, sen jälkeen leivon kuin viimeistä päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisimme käydä aivan yhtä aikaa vierailuilla toistemme blogeissa :) Tämä on superhelppo ja nopea resepti. Aineetkin löytyy yleensä aina kotoa joten kyseessä on makeanhimoisen unelmaresepti :) Chilijauhetta voi laittaa enemmänkin kuin yhden teelusikallisen. Yksi teelusikallinen antaa muffinsseihin pienen takapotkun, mutta chilifanit voivat laittaa vaikka kaksikin teelusikallista :)

      Poista
    2. Taidan tehdä näitä vihdoin ja viimein tänään. :)

      Poista
    3. Nämä ovat supernopeat ja helpot muffinssit valmistaa. Chiliä voi ropsauttaa maun mukaan enemmänkin, yhdellä teelusikalla tulee sellainen varsin lempeä takapotku.

      Poista
  2. Herkullisen kuuloista! (voi mun dieettiä...)
    Jauhot voi varmaankin vaihtaa gluteenittomiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan leiponut gluteenitonta. Gluteenittomissa resepteissä näyttäisi olevan vehnäjauho vaan korvattu gluteenittomalla jauhoseoksella. Niissä on kyllä munat ja sokeri ensin vatkattu.. Hmm tuleekohan gluteenittomalla jauholla sitten tiiviimpiä muffinsseja..

      Nämä tosiaan on vähän liiankin herkullisia! Tänäänkin taas leivottiin näitä ja herkuteltiin :)

      Poista
    2. P.S. Kävin muuten tänään kirjastosta nappaamassa Maaria Leinosta postauksestasi intoutuneena. Heti löytyi niin monta hienoa runoa :)

      Poista
    3. Itse nyt gluteenittomia leiponeena, niin ohjeissa voi vaan vaihtaa vehnäjauhot esim finmixin gluteenittomaan jauhoseokseen ja hyvä tulee. Toki gluteenittomat leivonnaiset ovat yleensä murenevempia ja hmm.. miten sen sanoisi.. kuohkeampaa höttöä?!? :D

      Poista
    4. Kiitos vinkistä Aletheia! Pitäisi varmaan joskus yllättää pappaparkamme, joka tulee kylään aina omien gluteenittomien keksiensä kanssa. Nyt täytyy ryhdistäytyä ja leipoa jotain hänellekin! Haastetta lisää se, että hänen leivonnaistensa täytyy olla myös munattomia ja maidottomia.

      Poista
    5. Fin mix on kyllä ehdoton gluteenittomassa leivonnassa. Muistaakseni niitä laitetaan vain vähän vähemmän (tai enemmän, apua en tähän hätään muista...) kuin vehnäjauhoja on ohjeessa.

      Kiva että tykkäsit Leinosesta! Julkaisetko suosikkeja täällä? Mä aina välillä tungen niitä kirjapostausten väliin :)

      Poista
    6. Oli pakko tehdä ihan kirjapostaus Leinosesta, sen verran kovaa hänen runoihinsa ihastuin :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja chilijauhetta saa laittaa huoletta enemmänkin, maun mukaan! Chilin potku tulee mukavasti esiin erityisesti jäähtyneissä muffinseissa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit