torstai 25. lokakuuta 2012

Niin kiire tässä elämässäPertti Nieminen: Niin kiire tässä elämässä
Kustantaja: Otava, 1972
Sivuja: 83
Pisteet: 4,5/5

Hyvät lukijat! Löysin Satun luetut-blogin kautta Pertti Niemisen runouden pariin. Todella loistava blogilöytö jälleen kerran! Hyvin pikaisella kirjastopiipahduksellani (uhmaikäisemme ei ollut kirjastotuulella) käsiini tarttui hänen runoteoksensa Niin kiire tässä elämässä. Hyllyssä oli muitakin Pertti Niemisen kirjoja, mutta tämän teoksen nimi oli tällaisen kiireettömän ihmisen mielestä mielenkiintoinen.

Niin kiire tässä elämässä on itse asiassa hyvin rauhallinen runokirja. Ei turhaa hötkyilyä eikä kriiseilyä. Mukavaa elämää, jossa nautitaan puolisosta ja iloitaan jälkikasvusta. Ollaan syvällä arjessa mutta säilytetään intohimo. Ikääntyminenkään ei runoissa pelota vaan koetaan positiivisena, levon ja rauhan tuojana. Runoteoksesta tuli hyvä mieli. Tuntui hyvältä lukea teosta josta huokuu arjen kunnioitus. Arki on tässä, elämä on tässä, onni on tässä.

Ennen luotin älyyn, nyt vain tunteisiin:
luontoni on mennyt,
en jaksa enää pilkata,
vihata vain ja rakastaa. Taidan tulla vanhaksi;
onneksi sinäkin. 

Ote Pertti Niemisen runoteoksesta Niin kiire tässä elämässä.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella ihanalta kirjalta, juuri tuollainen ajattelu resonoi nykyään. (Apua, olenko jo niiiin vanha!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin huolestuttavaa seestymistä ilmassa, sitä se ikä teettää! ;) No ei, ihana vaan, ettei (juuri nyt) tunnu vahvaa tarvetta rimpuilla elämän etenemistä vastaan. Uutta ikäkriisiäni odotellessa ;)

   Poista
 2. Heh, kuulostaa niin tutulta tuo, että uhmis ei ole kirjastotuulella :) Mun kuopus on vasta 1v3kk mutta uhma alkaa jo nostaa päätään...

  Voi ei, tämä runokirja täytyy minunkin mukaani napata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhmaikä on kyllä välillä melko hikistä hommaa ;) Varasin juuri kirjastosta Kirjallisuuden äidit-haasteessakin olevan äitiydestä kertovan Johanna Venhon runokirjan Yhtä juhlaa. Siitä tulee varmasti mielenkiintoinen kokemus!

   Tämän runokirjan ainut huono puoli oli, että siinä oli aika vähän runoja. Loppupuolella oli lisäksi kiinalaista runoutta, joka ei iskenyt minuun kuten hänen omat runonsa. Mutta Niemisen runot oli makoista luettavaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!