tiistai 2. lokakuuta 2012

30 Days of Books: lempikirjailijani ja mielestäni hänen parhaansa


Kuva: Otava
Hyvät lukijat! Lempikirjailijan valinta oli melko vaikea tehtävä. Minulla on paljon lempikirjoja, mutta vähän kirjailijoita, joiden koko tuotantoon olisin ihastunut. Vuonna 1977 syntyneen nigerialaiskirjailija Chimamanda Ngozi Adichien molemmista romaaneista olen kuitenkin pitänyt valtavasti. Niin Purppuranpunainen hibiskus kuin Puolikas keltaista aurinkoa koskettivat vahvoilla teemoillaan ja veivät mukanaan taidokkaalla tarinankerronnallaan.

Puolikas keltaista aurinkoa oli Adichien kirjoista minulle se vaikuttavampi. Biafran sodasta kertova kirja sai minut mukaansa keskelle rumaa sotaa ja samalla kauniiseen rakkaustarinaan. Lisäksi pääsin kurkistamaan nigerialaiseen kulttuuriin. Pystyin miltei aistimaan kuvaillut ruuat kirjaa lukiessani. Puolikas keltaista aurinkoa on siitäkin hieno kirja, että vaikka ei muuten lukisi paljon, tähän on helppo tarttua. Tärkeä aihe ja yksilöitten kautta kerrottu tarina vie helposti mukanaan.

6 kommenttia:

 1. Minä taidan olla harvoja vastarannankiiskiä tämän kirjan suhteen ;) En hirveästi lämmennyt tarinalle, joka tuntui välillä etenevän kamalan hitaasti. Tai sitten luin vain väärään aikaan ;) Kirjailijan toiseen teokseen en ole (vielä) tarttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorastaan hotkin tämä kirjan, sen takia varmaan tuntui kuin tarina olisi lentänyt. Lukemisesta on jo aikaa ja näin jälkikäteen se, että kirjassa on 600 sivua tuntuu uskomattomalta! Jotenkin tämä niin imaisi minut mukaansa :)

   Poista
 2. Hieno kirjailija ja kirja!

  Minulle Purppuranpunainen hibiskus tuli lähemmäksi, mutta tämä on tärkeä kirja, ehdottomasti, ja taitavasti kirjoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin ensin tämän ja vasta sen jälkeen Purppuranpunaisen hibiskuksen. Ehkä tämä räjäytti tajuntani koska luin sen ensin. Purppuranpunaiselta hibiskukselta odotukset olivat niin mahdottoman korkealla, että sekin kenties vaikutti. Mutta todellakin loistava kirjailija :)

   Poista
 3. Surumielinen muistikuva jäänyt kirjasta. Puhutteleva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari rankkaa kohtausta jäänyt kyllä elävästi mieleen kirjasta. Puhutteleva, yleissivistävä (en tiennyt paljoakaan Biafran sodasta ennen kirjan lukemista) mutta silti jotenkin myös kaunis tarina.

   Poista

Kiitos kommentistasi!