tiistai 18. syyskuuta 2012

30 Days of Books: kirja, jota ennen rakastin

Kuva: kirjasampo.fi
Robert James Waller: Hiljaiset sillat
Alkuteos: The Bridges of Madison County, 1992
Kustantaja: WSOY, 1993
Sivuja: 168

Hyvät lukijat! Luin Robert James Wallerin kirjoittaman kirjan Hiljaiset sillat 18-vuotiaana. Lukeminen kuulostaa sen kokemuksen kuvaamiseen hieman lattealta. Itkin, itkin, itkin ja päälle vähän vielä nyyhkytin kirjan kaihoisan rakkaustarinan mukana eläessäni. 168 sivuinen Hiljaiset sillat oli nopea luettava. Yksi nenäliinoilla varustettu yö, ja kirja oli luettu.

Hiljaiset Sillat on monelle tuttu joko kirjana tai leffana. Tai molempina. Kirja kertoo keski-ikäisyyden paremmalle puolelle ehtineiden Francescan ja Robertin rakkaustarinan. Francesca on perikunnollinen perheenäiti, joka on jo kauan sitten haudannut omat haaveensa. Robert puolestaan on valokuvaaja, joka onnistuu valokuvillaan näyttämään muillekin ympäristöstä löytyvää kauneutta. Kohdatessaan toisensa molemmat huomaavat edessään olevan mahdollisuuden kauneuden. Mutta myös sen katoavaisuuden. Neljän päivän mittaisen romanssin jälkeen mikään ei ole kuten ennen.

Kirja kosketti minua syvästi ja pidin siitä valtavasti. Pahoin pelkään, että enää en kuitenkaan herkistyisi tämän kirjan äärellä samoin. Onko pieni kyynisyys kaikista pyristely-yrityksistäni huolimatta siis kuitenkin onnistunut istahtamaan olkapäälleni? Ehkä minun pitäisi uusia lukukokemukseni Hiljaisista silloista ja treffata kenties samalla itseni 18-vuotiaana. Nenäliinoilla tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!