perjantai 3. elokuuta 2012

Sinebrychoffin taidemuseon ilmaisillat

Sinebrychoffin taidemuseo löytyy osoitteesta Bulevardi 40.
Hei! Otin kaverin kainaloon, ja teimme mieleenpainuvan visiitin Sinebrychoffin taidemuseoon. Joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17-20 museoon on vapaa pääsy, joten kipitimme taidenäyttelyyn tietenkin elokuun ensimmäisenä keskiviikkona! Sinebrychoffin taidemuseo on jo rakennuksena nähtävyys. Sisään mennään takorautaisen katoksen alta, ja edessä avautuu pienen käytävän jälkeen kristallikruunuin varustettu kaunis portaikko.

Sinebrychoffin taidemuseo on todellakin käymisen arvoinen, sillä asetteilla on maamme arvostetuimmat vanhojen mestareiden maalaukset. Museo on myös yllättävän laaja ollen esillä kahdessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa on taidetta pääosin 1600-luvulta lähtien. Oli mielenkiintoista huomata, miten muotokuvat maalattiin tuolloin tiettyjen kauneusihanteiden mukaan. Paljastettakoon, että pihi nainen olisi ollut kuumaa kamaa silmineen 1600-luvulla! Toisessa kerroksessa astutaan sisälle upeaan 1920-luvun sisustukseen, joka toimi aikoinaan panimostaan ja taiteen keräilystään tunnettujen Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotina. Suitsukkeet tuoksuvat, ja olo on kuin olisi siirtynyt toiseen aikaan. Museon työntekijä kertoi mielellään huonekaluista. Opimme mm. että vanhojen peilien pyyhkiminen ei ole aivan vaaratonta hommaa niiden sisältämän elohopean vuoksi! Toisesta kerroksesta löytyy lisäksi eurooppalaista maalaustaidetta aina 1300-luvulta lähtien, Paul Sinebrychoffin keräämä laaja miniatyyrikokoelma sekä posliini-, hopea- ja lasiesineistöä joiden keräily oli Fanny Sinebrycoffille mieluista.

Sinebrychoffin taidemuseo sijaitsee osoitteessa Bulevardi 40. Lisätietoa aukioloajoista ja sisäänpääsymaksuista löytyy museon kotisivuilta täältä. Loppuvuoden 2012 ilmaiset keskiviikkoillat klo 17-20 ovat: ke 5.9.2012, ke 3.10.2012, ke 7.11.2012 ja ke 5.12.2012.

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, en ole tainnut koskaan käydä tuolla sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tämä oli eka visiitti. Monta vuotta on pitänyt mennä ja kyllä kannatti vihdoin käydä! Etenkin hyppy toiseen aikakauteen sisustuksen myötä oli elämys :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, myös täältä. Tuolla täytyy käydä (tänään vain ohi kuljin).
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa piipahtaa, sisältä löytyy yllättävän hienoja juttuja! Kaunista viikonloppua! :)

   Poista
 3. Pistän muistiin ja joskus matkoillani poikkean! Kiitos! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Paula! :) Pidin niin kovasti Sinebrychoffin taidemuseosta, että aloin jo haaveilla visiitistä Tukholman Nationalmuseumissa. Taitaa sittenkin tulla kalliiksi tämä ilmaisiltavisiittini ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!