sunnuntai 5. elokuuta 2012

Lastenkirjakuvitukset heräävät henkiin Metkassa matkassa!

Mikä tavara puuttuu?-leikkiä leikittiin Metkassa matkassa
Hei! Tänään otettiin lasten kanssa mummokin käsikynkkään ja lähdettiin porukalla Päivälehden museoon katsomaan (ja etenkin kokeilemaan!) Metka matka-näyttely. Metka matka koostuu 18 suomalaisen nykykuvittajan lastenkirjakuvituksista. Ja kyseessä ei olekaan mikään tavallinen näyttely vaan kuvitukset heräävät eloon Päivälehden museoon rakennetussa suuressa kulkuvälineessä! Tämä satumainen kulkuväline sisältää monta pientä huonetta kuten diskolla varustetun leikkiwc:n, makuuhuoneen jonka seinille saa piirtää sekä siivouskomeron jonka välineet ovat, hupsistakeikkaa, katossa. Valot ja musiikki tuovat omat mausteensa tähän ihanaan soppaan. Ja kulkuvälineestä tullaan tietenkin ulos vaikka vauhdikkaasta liukumäestä hurauttamalla!

Liukumäki oli aika metka!
Ei voi muuta sanoa kuin mahtava kokemus niin lapsille kuin aikuisille! Tuntui kuin olisimme olleet kotimaisessa, pienessä ja hurmaavassa Junibackenissa. Kuvittajista mukana ovat mm. Harry Pottereitakin kuvittanut Mika Launis, Risto Räppääjän uusi kuvittaja Christel Rönns, Xing-sarjastakin tuttu Salla Savolainen, Maukan ja Väykänkin piirtänyt Virpi Talvitie ja kaikille tutun piirrosjäljen omaava Julia Vuori. Sekä monta, monta muuta huippukuvittajaa! Kuka on sinun suosikkisi?

Päivälehden museo sijaitsee osoitteessa Ludviginkatu 2-4 ja on auki tiistaista sunnuntaihin klo 11-17. Päivälehden museoon on aina vapaa pääsy ja Metka matka-näyttely on avoinna 30.9.2012 saakka. Lisätietoja löytyy Päivälehden museon kotisivuilta täältä.

EDIT: Näyttelyaikaa on jatkettu 21.10.2012 asti!

2 kommenttia:

 1. Hyvä, että nostit tämän hienon näyttelyn vielä esille. Kävin kurkistelemassa näyttelyyn pääsiäisen aikaan ja pidin. Hieno näyttely, joka on jäänyt aika vähälle huomiolle HS-mainoskampanjasta huolimatta.

  Tekstini kuvakirjoista löytyy täältä, jos kiinnostuit: http://opuscolo-kirjastakirjaan.blogspot.fi/2012/04/lasten-linnoitus-kuvittajan-matkassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kävin kurkkimassa mielenkiintoisen postauksesi, olimmekin nostaneet joukkiosta esille aika monta samaa kuvittajaa. Sari Airola oli minulle uusi tuttavuus. Todella taidokasta jälkeä esittelemässäsi Mia Tiu ja sata sanaa-kirjassa!

   Hiljaista oli näyttelyssä tänään, vaikka oli sunnuntai. Harmi! Todella upea näyttely, suoranaista lapsiperheiden hemmottelua. Sinne nyt vain kaikki kipinkapin. Me mennään ehdottomasti vielä uudestaankin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!