perjantai 31. elokuuta 2012

Hyvän mielen leffoja kirjastosta

Kuva: IMDb
Big Fish
Käsikirjoitus: perustuu Daniel Wallacen samannimiseen romaaniin
Ohjaus: Tim Burton
Ilmestymisvuosi: 2003
Ikäraja: K12
Kesto: 125 min.
Tyylilaji: fantasia/draama
Pääosassa: Ewan McGregor
Pisteet: 4,5/5

Hei! Tässäpä kaksi kirjastosta nappaamaani hyvän mielen leffaa syksyn piristykseksi. Ensimmäisenä ihana aikuisten satu Big Fish, joka kertoo miehestä nimeltä Edward Bloom (Ewan McGregor). Edward Bloom on viettänyt elämänsä kertoillen tarinoita seikkailuistaan ympäri maailmaa. Kertomansa mukaan hän on mm. tavannut oikean noidan, jättiläisen ja vaeltanut pelottomasti noidutussa metsässä. Edward Bloomin vanhettua (iäkästä Bloomia esittää Albert Finney) ja kuoleman lähestyessä hänen aikuinen poikansa haluaa kuitenkin tietää totuuden isästään. Kuka ja millainen on mies tarinoiden takana.

Elokuva kuljettaa katsojaa Edward Bloomin uskomattomien tarinoiden mukana. Ewan McGregor on hurmaava nuorena, elämännälkäisenä Edward Bloomina. Elokuvaan on onnistuttu luomaan tarinoiden taianomainen tunnelma. Big Fish on oiva esimerkki siitä, miten meille aikuisillekin tekee välillä todella hyvää hypätä sadun vietäväksi.

Kuva: IMDb
Mamma Mia!
Käsikirjoitus: Catherine Johnson
Ohjaus: Phyllida Lloyd
Ilmestymisvuosi: 2008
Ikäraja: K3
Kesto: 1 h 44 min.
Tyylilaji: komedia/musikaali
Pääosassa: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan
Pisteet: 5/5

Abban musiikkiin perustuva Mamma Mia! on todellinen onnellisuuspommi. Jos Big Fish-leffassa ihastelin Ewan McGregorin näyttelijänlahjoja, niin Mamma Mia!:ssa Meryl Streep vie pisteet kotiin!

Meryl Streepin esittämä Donna on keski-ikäinen yksinhuoltaja, joka on raatanut ikänsä yksin kreikkalaisella Kalokairin saarella huolehtien niin ränsistyvästä hotellistaan kuin jo aikuistuneesta tyttärestään Sophiesta (Amanda Seyfried, kuvassa). Yksinhuoltajan tyttärenä, ilman tietoa isästään, Sophie haluaa häidensä lähestyessä kuumeisesti vihdoin selvittää, kuka hänen isänsä on. Hankaluutena vain on, että Donnan elämä sattui olemaan nuorena melko villiä, joten mahdollisia isäehdokkaita on kolme kappaletta! Sophie päättää kutsua kaikki kolme isäkandidaattia häihinsä selvittääkseen kuka heistä on hänen isänsä. Ja kuten arvata saattaa, ideasta ei selvitä ilman hirvittävää härdelliä ja aivan mielettömän hienoja ja hauskoja musiikkiesityksiä!

9 kommenttia:

 1. Hei kiitos vinkistä! Mulla on ainainen pula hyvän mielen leffoista, ja toi ensimmäinen vaikuttaa ihan lupaavalta. Perheellisen railakas perjaintai-ilta voisikin sisältää tänään elokuvan katselua! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että vinkeistä on hyötyä! Big Fish on kyllä aika mainio eikä se hyvän mielen leffagenreen sujauttamisesta huolimatta ole täyttä hömppää :)

   Poista
 2. Oi että, Big Fish on kyllä yksi ehdottomia suosikkejani! Jos milloinkaan on paha olo tai masentaa, tuo leffa on uskomaton piristys. (Ja Mamma mia on kyllä aika symppis myös!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Big Fish vie kyllä apeuden! Se nuoren Edward Bloomin naivin veikeä hymy on kyllä niin valloittava! Ja Mamma Mia! on aiheuttanut minulle mukavasti lämmittävän Abba-kuumeen :)

   Poista
 3. Big Fish on katsottuna - Tim Burton-leffat ovat suosikkejani - , ja kun kaivelen pölyisiä muistilokeroitani, sieltä pompsahtaa esille jonkinlainen mielikuva, että tämä oli ihan kiva, mutta ei niitä lemppari Burtoneita kuitenkaan. Mamma Miaa en ole nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tim Burtonin leffat ovat kaikki aika erikoisia, satumaisia! Totta, Big Fish ei ehkä ole Burtonin leffoista välttämättä se erottuvin eikä mieleenpainuvin. Saksikäsi Edward ja Sweeney Todd ovat minulle NE Tim Burton leffat. Olisi mukava kuulla Irene K sinun Tim Burton suosikkisi :)

   Poista
  2. Omia suosikkejani ovat mm. Beetlejuice, Jali ja suklaatehdas, Saksikäsi tietenkin, Päätön ratsumies... Nämä tulevat ensimmäisenä mieleen. =D Aivan uusimmat on vielä näkemättä. Sweeney Todd oli kyllä hieno, mutta jokin viimeinen vire siitä jäi puuttumaan, että se olisi täysin hiipinyt ihoni alle.

   Poista
 4. Mamma Mia on yksi suosikkileffoistani, kun kaipaa piristystä ja se saa hyvälle tuulelle! :)

  VastaaPoista
 5. Mamma Mia!:sta tuli heti yksi minunkin suosikeistani. Olen pienestä asti ollut Abba-fani ja nyt olen entistäkin enemmän, kiitos leffan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!