lauantai 7. heinäkuuta 2012

Sari Järn ja lisää kipinää Hiirestä puumaksi-oppaan avulla

Lisää kuvateksti
Sari Järn: Hiirestä puumaksi (<- Adlibrikseen)
Kustantaja: Tammi, 2012
Kansi: Sanna-Reeta Meilahti
Sivuja: 171
Pisteet: 4/5

Hyvät lukijat! Pikainen visiitti kirjastossa ja kainaloon tarttui sattumalta Sari Järnin kirjoittama Hiirestä puumaksi. Ja hyvä sattuma olikin! Hiirestä puumaksi on nimittäin oivaa hellelukemista.

Hiirestä puumaksi on aakkosjärjestykseen laitettu opas keski-ikäisille naisille. Etenkin heille, jotka ovat jollain tapaa kyllästyneitä nykyiseen elämäänsä ja kaipaavat muutosta. Hiirestä puumaksi antaa rohkeita vinkkejä siihen, kuinka me naiset voisimme saada hiukan lisää sitä kuuluisaa kipinää elämäämme. Kirja antaa rohkaistusta jättää huono suhde tai tutkailla, olisiko nykyisessä suhteessa parantamisen varaa. Ja onhan kirja nimensä mukaisesti myös ohjekirja puumauraa harkitsiville.

Kirja oli oikein viihdyttävä lukukokemus ja nauroin useasti kirjaa lukiessani. Toisissa kohdissa karvani kylläkin nousivat pystyyn. Kirja suhtautuu melko keveään sävyyn perheen jättämiseen, lapset mukaan lukien. Kirjasta saa kuvan, että naisen vaihtoehdot ovat joko puurtaa hiki hatussa pelkästään perheen eteen tai sitten jättää kaikki taakseen ja olla täysin vapaa! Mutta voisiko olla kolmas vaihtoehto, jossa perheen äiti ottaisi myös omaa aikaa. Se kuuluisa kultainen keskitie? Kyynärpäät esiin naiset!

Suosittelen lukemaan kirjan rennolla asenteella. Keveästä aiheesta huolimatta kirja antaa paljon miettimisen aihetta. Sain kirjasta hyviä ideoita oman avioliittoni virkistämiseen. Ehkä sitä voisi hullutella vähän enemmän, ihan avioliitossa.

Boheemi

... Jos haluat elää toisin, mutta rohkeus ei riitä, voisit tehdä joitakin semiboheemikokeiluja. Jätät viikkosiivouksen väliin ja roskat viemättä. Et kuljekaan nalkuttamassa siivouksesta ja läksyjen lukemisesta.

Voit helposti saada miehesi vetämään oluet väärään kurkkuun, kun ehdotat, että tänä yönä katsotaan sitä ilmaista pornokanavaa. 

Tai tempaiset lauantaiaamuna ensimmäisenä viinilasillisen huiviin, ennen kuin kukaan on ehtinyt kertoa, minne kaikkialle sinun pitäisi niitä kuljettaa.

Joko alkoi hermostuttaa? Mitä lapsetkin sanoisivat? Entä jos naapurin Liisa katsoisi ikkunasta ja näkisi, että juot tiskauksen lomassa viiniä?

Böö! Ketä oikeasti kiinnostavat sinun tekemisesi? Relaa hiukan. 
Tosiboheemit eivät välitä muiden sanomisista. Sinusta voi tulla oman elämäsi boheemi. Uskallatko?

Ote Sari Järnin kirjasta Hiirestä puumaksi.

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä. Tuli heti vähintään semiboheemi olo pelkän arvionkin lukemisesta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! :) Ja vaikka kirja on kevyt (huumori)pläjäys, niin kirjasta saa muistutuksen siitä, että kannattaa muistaa välillä myös elää. Ettei elämä jää vahingossa elämättä :)

   Poista
  2. Sano muuta! Jos käyttää kaiken aikansa muiden odotusten täyttämiseen, jäävät omat toteuttamatta tai jopa löytämättä. Nimimerkillä "mankeli kuuluu museoon, ei kodinhoitohuoneeseen" :D

   Poista
  3. Loistavasti kiteytetty Booksy! :) Ja jos ei raaski luopua mankelista ;), niin siinä manklatessa voi ainakin mietiskellä, mitkä ne omat intohimot elämässä ovatkaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Näin on :) Kirjasta saa hyvän muistutuksen, että elämää ei kannata liikaa suorittaa. Semiys kannattaa niin ei tule täysstoppia. Kaikesta en ollut kirjassa samaa mieltä mutta ihan hyvää ajateltavaa tämä tarjosi. :)

   Poista
 3. Kiitos mukavasta arviosta! Palautetta on aina kiva saada. Laitoin blogistasi vinkin Hiirestä puumaksi -facebook-sivulle. Terkuin Sari.
  https://www.facebook.com/hiirestapuumaksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos sinulle kirjan kirjoittamisesta! Moni on varmasti saanut ja tulee saamaan lisää kipinää elämäänsä kirjasi ansiosta :) Huomasin että kirjoitat jo uutta kirjaa. Sen ilmestymistä odotellessa :)

   Poista
 4. Moikka, ihan vaan ajattelin ilmoittaa, että seuraava kirja on painossa, ja ilmestyy helmikuussa :S)
  https://www.facebook.com/Lupaansulleruusutarhan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kävinkin heti kurkkimassa, vaikuttaa jälleen todella mielenkiintoiselta aiheelta. Laitan ehdottomasti lukulistalleni. Hieno kansikin tulossa kirjaasi. :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Kiva! Täältä löytyy uuden kirjan sisällysluettelo: http://sarijarn.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Sisällysluettelon perusteella luvassa on jälleen osuvaa asiaa mielenkiintoisesti esitettynä. Odotan jo kovasti toisen kirjasi lukemista. :)

   Poista
 6. Third, distributoгs are ѕo confident іn itѕ skills that they offer mοneу bаck guаrantees foг peoplе who attemρt
  it out.

  Here iѕ mу page - twitter

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!