maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste


Hei! Kujerruksia-blogista lennähti luokseni todella mieluisa haaste. Kiitos Linnea! Kirjamielellä-blogista liikkeelle lähtenyt Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste pyrkii tuuppaamaan meitä lukijoita kohti kirjallisia epämukavuusalueitamme. Ja hyvä niin! Monesti sitä päätyy pyörimään turhan samantyyppisten kirjojen ympärillä. Tässä haasteen säännöt:

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajaltasi uuden kirjan.
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle. 


Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös haasteen säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle. Kujerruksia-blogin Linnea haastoi minut lukemaan Simone Berteaut'n kirjoittaman elämäkerran Piaf. Jumalani kuinka olen elänyt! Teos on melkoinen tiiliskivi 515 sivuineen. Onkohan Linnea kenties huomannut olevani melko kärsimätön lukija? ;) Tämä onkin minulle oiva tilaisuus kehittää pitkäjänteisyyttäni lukijana! Linnea puolestaan lukee hyvin monipuolisesti kirjallisuutta. Ilmeisesti hieman enemmän ulkomaista kaunoa kuin kotimaista. Itse olen rankkojen tarinoiden ystävä, joten päätin valita Linnealle suht mukavan, mutta myös muutaman tumman pilven sisältävän kotimaisen Pilvivaeltaja-teoksen. Kirjan on kirjoittanut Sabira Ståhlberg. Kirjan teemoina ovat mm. koulukiusaaminen ja maahanmuutto. Vinkkaahan Linnea, jos olet jo tämän lukenut. Muutoin toivotan sinulle mielenkiintoisia lukuhetkiä!


Laitan haasteen eteenpäin Tuulialle Lukutuulia-blogiin. Hänet ajattelin haastaa lukemaan myös kotimaista, omaelämäkerrallista tarinaa. Valintani hänelle on Raisa Lardot, joka on yksi lempikirjailijani kautta aikojen. Hänen tuotannostaan toivoisin Tuulian lukevan kirjan Ripaskalinnut. Tässäkin kirjassa teemoina ovat mm. maahanmuutto ja erilaisuuden kokemus. Rankemman puoleinen kirja sadepäiviä ajatellen. Vinkkaahan Tuulia, jollet halua osallistua haasteeseen tai olet jo lukenut kyseisen kirjan. Sinullekin toivotan tunteikkaita lukuhetkiä!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta kirjalta, luen ehdottomasti. Kirjan teemat kiinnostavat hyviltä ja ihan omaan alaan liittyviltä, kiitos!

  (ja Piafin maailmaan kun pääsee niin eiköhän se tule luettua nopeasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ja toivottavasti pidät kirjasta! Suosittelen kirjaa kaikille muillekin! Olen myös blogannut kirjasta ja kiinnostuneet voivat lukaista lisää kirjasta täällä: http://www.pihinnaisenelamaa.blogspot.fi/2011/04/sabira-stahlberg-pilvivaeltaja.html

   Piafin elämäkerta vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, kipaisin sen jo kirjastosta :)

   Poista
 2. Haaste otettu mielenkiinnolla vastaan. En ole Raisa Lardotia ennen lukenut, ja itseasiassa kirjailijan nimikin on vain etäisesti tuttu. Hienoa päästä tekemään tuttavuutta!

  En nyt tee haasteesta blogiini postausta, mutta haastan sinut lukemaan Joyce Carol Oatesin Kosto: Rakkaustarinan (ellet ole jo tätä lukenut), sillä sivupalkissa kehumiesi kirjojen perusteella uskon, että pidät myös tästä vahvasta ja vaikuttavasta kirjasta. Toinen ehdotukseni on minun tähän mennessä vuoden tärkein kirjani, Lionel Shriverin Jonnekin pois, johon rakastuin sydänjuuriani myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Hienoa että lähdet tutustumaan rohkeasti Lardotiin. Minä puolestani otan innolla vastaan Oates-haasteesi, sillä en ole lainkaan tutustunut hänen tuotantoonsa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!