lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kaunis kanavareitti - arkisin kaksi yhden hinnalla!

Degerön kanava
Hei! Ystäväni oli ideoinut syntymäpäiväni yhdeksi ohjelmanumeroksi risteilyn. Strömman (aiemmin Sunlines) Kauppatorilta lähtevä puolitoistatuntinen risteily esittelee Helsingin nähtävyyksiä kuten Suomenlinnan, Korkeasaaren ja Katajanokan jäänmurtajineen. Kohokohtana on kuitenkin kaunis Degerön kanava.

Aluksella voi istua sään salliessa ulkona tai viileän yllättäessä sisällä laivan kahvilassa. Matkan ajan taustalla pyörii eri kielillä toistuva nauhoitus, joka kertoo persoonallisia tarinoita ohitettavista nähtävyyksistä. Opin, että Kulosaari perustettiin kertaheitolla vuonna 1907. Ideana oli rakentaa aivan uudentyyppinen huvilakaupunki. Kulosaareen ei haluttu mm. yhtään suoraa katua. Ilmankos Kulosaari onkin aika hurmaava tapaus!

Makeat risteilyeväät löytyivät Kauppatorilta. 

Lippu Kaunis kanavareitti-risteilylle maksaa aikuiselta 20 euroa. Onneksi arkisin Cityshoppari-kortilla tai maksaessa risteilyn Diners Club-luottokortilla risteilyitä saa kaksi yhden hinnalla. Käytimme tietysti edun hyväksemme, ja 10 euroa ei tuntunutkaan liian kirpsakalta kivasta risteilystä. Jos siis kaipaat rauhallista hetkeä merestä nauttien, niin hyppäähän Kauppatorin vilinästä aluksen kyytiin! Tietoa risteilystä löytyy Strömman kotisivuilta täältä.

4 kommenttia:

 1. Oi että, kuulostaa upealta! Sain jo miehenkin innostumaan ja CityShoppari löytyy lompakosta joten.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallista risteilyä. Muistakaa mansikat! :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Tuo voisi olla uusi ja erilainen tapa tutustua Helsinkiin. Laitanpa korvan taakse!

  Tunnelmallisen näköinen kanava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on todella kaunis mereltä katsottuna! Olemme onnistuneet boikotoimaan lentomatkailua jo jonkin aikaa (ympäristösyistä) ja löytäneet puolestaan Helsingistä kaikkea ihanaa. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!