perjantai 22. kesäkuuta 2012

Juhannustukka Sante-kasvivärillä!

Hei! Valittelin eilen tuttavalleni päättämättömyyttäni hiusteni suhteen. Tammikuussa luonani kävi Stadin Aikapankin kautta ekokampaajaopiskelija värjäämässä tukkani ihanan punaiseksi. Nyt kesäkuussa alkoi todella tuntua, että tukka pitäisi värjätä uudelleen. Tuttavani ehdotti, että nappaisin hänen luotaan hänelle ylimääräisen paketin mahonginpunaista Sante-kasviväriä hiusteni värjäykseen. Loistoidea! Olinkin haaveillut sattumoisin juuri mahonginpunaisesta tukasta. 

Värjäysohjeet kuuluvat lyhyesti näin:

1. Pese hiukset shampoolla, huuhtele hyvin ja kuivaa pyyhekuiviksi.
2. Sekoita 100g pussillinen Sante-kasviväriä 300ml kiehuvaa vettä (keitin veden mikrossa ja sekoitin värimössön muovikipossa). Sekoita hyvin ja anna hetken jäähtyä.
3. Levitä lämmin väriseos tukkaan. Käytä kertakäyttöhanskoja ja suojaa vaatteet & lattia.
4. Laita päähän kertakäyttömyssy (itse laitoin klipsillä muovipussin hiusten suojaksi) ja päälle vielä pyyhe turbaaniksi.
5. Anna vaikuttaa 1-2 tuntia. Väriseos päässä voi mennä saunaan. Lämpö tehostaa värjäytymistä!
6. Huuhtele lopuksi väri pois ja pese hiukset hoitoaineella.Kasvivärjäystä on moni moittinut hankalaksi. Totta on, että vaikutusaika on pitkä verrattuna kemialliseen värjäykseen. Itse vietin suurimman osan ajasta saunassa lämmöstä nautiskellen ja samalla muita kauneshoitoja suoritellen joten saunahulluna saunavärjäys oli tietysti vain ihanaa. Värimössö on aika paksua joten levittäminen on myös hieman hankalampaa. Jos mahdollista kannattaa pyytää ystävä tai puoliso apuun, tällöin levitys käy näppärästi. Minä lahjoin puolison hiusvärjääjäkseni leikkaamalla värin vaikuttaessa hänelle juhannustukan.

Olen todella tyytyväinen värjäyksen lopputulokseen. Sante-kasviväri on kestoväri, joten väri pysyy hyvänä pitkään. Hiusvärin henna tekee hiuksista paksummat. Kasvivärjäys myös ravitsee ja hoitaa tukkaa, kiilto ei häviä minnekään pesuissa. Minä nautin ja tukkani nautti! Sante-kasvivärejä saa ainakin luontaistuotekaupoista ja Sokokselta. Sävyjä löytyy erilaisista punaisista aina tummanruskeaan.

2 kommenttia:

  1. Ihanat hiukset :) Täältä löytyy myös yksi kasvivärjäilijä, joka on nykyään liian laiska värjäämään kotona. Mulla on niin paksut hiukset,että levittäminen tyveen on tosi hankalaa, vaikka olisi joku auttamassakin.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos! :) Kävin muuten hakemassa blogisi kasvivärjäyspostauksesta rohkaistusta ennen värjäyssessiota. Kiitos siis hyvästä postauksesta! Minulla on keuhea juurikasvu aiemmista kemiallisista värjäyksistä joten kuva ei ihan anna oikeutta Sante-väreille (aika hyvin hiusten väri kuitenkin tasoittui kasvivärillä). Toisaalta huomasin että lopputulos ei ole ehkä ihan niin kiiltävä kuin mitä se oli ekokampaajan jäljiltä.. Haaveilen kyllä kovasti visiitistä ekokampaamoon tulevaisuudessa :)

    Voin hyvin kuvitella että Sante-mössön levittäminen paksuun tukkaan on hankalaa. Täytyy kyllä kehua, että hienosti mieheni taisteli mössön tukkaani :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!