keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Terhi Koulumiehen kirja-ahmintaa aikaansaanut Vauvaa vailla

Kuva: Atena Kustannus Oy
Terhi Koulumies: Vauvaa vailla
Kustantaja: Atena Kustannus Oy, 2007
Sivuja: 224
Mistä: Adoptioperheet ry:stä (yhdistyksessä myynnissä olevat kirjat löytyvät täältä)
Pisteet: 4/5

Hyvät lukijat! Tässäpä vasta mainio lukujumin poistaja! Terhi Koulumiehen Vauvaa vailla imaisee mukaansa niin, ettei kirjan lukemista malta millään lopettaa. Koulumiehen omakohtaisiin kokemuksiin perustuva kirja käsittelee puolison löytämisen vaikeutta, lapsettomuuden tuskaa ja lapsettomuushoitojen aikana moneen suuntaan myllertäviä tunteita. Oman vivahteensa kirjaan tuo tarinassa mukana kulkeva pohdinta sinkkujen oikeudesta lapseen ja hedelmöityshoitoihin.

Kirjan yli kolmekymppisellä päähenkilöllä Elinalla tuntuu olevan kaikkea. Työ, ystäviä ja aikaa itselle. Elinan pikkusiskon synnyttäessä esikoisensa, herää Elinassa yllättäin voimakas halu saada jälkikasvua. Mutta mistä löytää sopiva puoliso, ja mitkä ovat mahdollisuudet, kun sinkkuuden lisäksi Elina saa tuskallisen tiedon kärsivänsä tahattomasta lapsettomuudesta? Alkaa sydäntäraastava ja pakkomielteenomaisia piirteitä saava lapsettomuushoitojen tie, jota lukija seuraa sydän syrjällään viimeiselle sivulle saakka.

Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille lapsettomuushoidoissa käyville/ käyneille sekä heidän läheisilleen. Kukaan muu kuin itse hoidoissa käynyt ei varmasti voi ymmärtää, miten tuskallista lapsettomuus on. Kirjasta voi siis löytää lohdullista vertaistukea. Myös he, jotka eivät ole asiaa omassa elämässään kohdanneet, voivat kirjan kautta kurkistaa tahattomasti lapsettoman ajatuksiin ja löytää mahdollisesti kirjan kautta lisää ymmärrystä lapsettomuudesta kärsiviä kohtaan.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jos Maria haluaisit tämän kirjan ihan omaksi, niin voisin ilmaiseksi lähettää tämän kerran luetun kuin uuden kovakantisen sinulle. Mietin juuri mitä tekisin kirjalla kun se ei mahdu kirjahyllyyn vaikka ihan hyvä kirja onkin..

   Mutta jos sinunkin kirjahyllysi on jo pullollaan niin ymmärrän. Mutta jos haluaisit kirjan, niin laitahan osoitteesi tulemaan meiliini pihinainen(at)gmail.com

   Poista
 2. Samaa sanon kuin Maria eli luen varmasti tämän jossain vaiheessa. Kiitos paljon tämän esiinnostamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea! Minuun tämä vetosi myös erään yhteensattuman vuoksi. Kirjan päähenkilö Elina asuu nimittäin Helsingin Meilahdessa (kuten minäkin aikoinani) ja kulkee kirjassa samoja reittejä kuin itsekin tuli tuolloin paljon tallailtua. Onkohan Koulumieskin asunut Meilahdessa lapsettomuudesta kärsiessään.. Noina vuosina myös minä kaipasin kovasti lasta. Ehkä ohitimme Koulumiehen kanssa joskus toisemme omissa (samoissa) ajatuksissamme vaellellessamme. :)

   Poista
  2. On varmasti mielenkiintoista tunnistaa kirjasta tuttuja paikkoja. Hesarin kuukausiliitteessä on kerätty listaa kirjoista, joissa esiintyy Suomen paikkakuntia ja enää yksi paikkakunta (Alavieska) on vailla kirjaa, jossa se esiintyisi. Suomi on siis kirjallisuudessa aika hyvin kartoitettu. Tämä nyt ei kyllä liity kirjaan, vaan tähän kommenttiisi. Itse kirjakin on teemoiltaan mielenkiintoinen.

   Poista
  3. Tutut paikat tuovat aina kirjan lähemmäksi. Olen kotoisin Rovaniemeltä ja siinä yksi syy miksi pidän Jari Tervon kirjoista (no ainakin osasta). Mielenkiintoista lukea tarinaa jossa kuljeskellaan niin tutuissa maisemissa. Olen mm. juhlinut aikoinaan omat ylioppilasjuhlani ravintola Pohjanhovissa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!