keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Elämäni aakkoset - A

Kuva: weheartit
Hei! SILKKIÄ SAMETTIA-blogi on käynyt läpi elämän aakkosia, naistenlehdistäkin tutulla kaavalla. Haasteessa edetään kirjain kerrallaan ja valitaan itselle tärkeä sana, joka alkaa kullakin kirjaimelle. Minusta idea on niin hauska, että halusin tuoda sen omaankin blogiini. Ensimmäiseksi saan siis valita sanan, joka alkaa a-kirjaimella.

A niin kuin anarkia. Tässäpä vaarallinen ja kuumottava sana. Ihan jo pelkään, mitä tämän sanan kirjoittamisesta seuraa. Elämässäni on nimittäin sija arkipäivän anarkismille. Esimerkiksi toimintani Stadin Aikapankissa on pientä arjen anarkiaa. Sehän kyseenalaistaa rahan vallan ja perustuu palvelusten vaihtoon naapuriavun tematiikalla. Voisimmeko muuttaa yhteiskuntaa!?!

Siis muuttaa sitä enemmän sen kaltaiseksi, mitä elämä vielä jokin aika sitten oli. Ilman naapuriapua ei pitkälle pötkinyt. Naapurilta sai lainata hevosta, toinen puolestaan kävi vastalahjaksi kuohitsemassa kaikki kylän porsaat. Se joka yritti pärjätä yksin oli muiden mielestä vähän omituinen.

Jokin aika sitten olin haastateltavana lehteen aikapankkitoimintaa koskien. Nettimaailmassa jutusta nousi niin paljon negatiivista ja jo herjauksen rajamailla kulkevaa palautetta (mm. että olen pahainen veronkiertäjä), että kyseinen nettikeskustelu jouduttiin sulkemaan. Hyvä (siis tuo herjaus)! Ilmeisesti teen jotakin oikein.

Itse asiassa yhteiskunta hyötyy aikapankkitoiminnasta myös taloudellisesti. Aikapankkitoiminta estää syrjäytymistä ja ojentaa auttavan käden nopeasti apua tarvitsevalle (esim. uupuneelle lapsiperheelle). Aikapankkitoiminta vähentää ihmisten henkistä pahoinvointia. Ja ihmisten pahoinvointi jos mikä tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Mikä meitä oikein pelottaa pehmeissä arvoissa?

16 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena! Kiitos kommentistasi! :) (poistin sen heti kun se oli kahdenkeskistä). Minulla ei ole vielä kommenttivalvontaa käytössä (kop kop).

   Ja asiasta kolmanteen, täältä löytyy luotettava koiranhoitopaikka, jos joskus raaskit erota lomasi ajaksi koissustanne :)

   Poista
  2. Kiitos!

   No jatkan sen verran, että Hänen Majesteettiansa ei jätetä hoitoon enää edes Niinistölle;-) Me vuorottelemme mieheni kanssa. Oli hyvä tänään vähän hätkähtää. Olen nyt taas istunut koneella, mutta meilannut muutaman oikeasti tutun blogiystävän kanssa tästä ikuisesta SUORITTAMISESTANI ja päättänyt olla ottamatta sitä ja sitä kirjaa syksyn katalogeista: Ja kaikki alkoi sinusta;-)

   Kiitos♥

   Poista
  3. Hei! Olen kokenut hieman saman suorittamisen saralla. Vasta vuonna 2007 huomasin mm. ensimmäisen kerran, että herranjestas, meillähän on vuodenajat (en ollut aiemmin ehtinyt kiinnittää huomiota sellaiseen pikkujuttuun ;))!

   Pieni hengähdys tekee silloin tällöin varmasti hyvää. Nautitaan kesän odotuksesta :)

   Poista
 2. Näitä onkin hauska seurata. Ja aika hienolla A:lla aloitit. Anarkiaa tarvitaan aina, ainakin asioiden kyseenalaistamisen merkeissä. Ilman sitä mikään ei muutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla Katja! Ja hienointa on, että me kaikki voidaan vaikuttaa omilla teoillamme, jos jotain halutaan muuttaa. Välillä tuntuu, että ihmiset unohtaa ketä varten yhteiskunta on. Se on ihan meitä kaikkia varten! :) (koska me itse ollaan se yhteiskunta :)

   Poista
 3. Onpas hauska idea! Tähän voisin lähteä minäkin kevään kukerruksessa! Hauska keväthaaste, joka sopii hyvin kun keväinen mieli ei jaksaisi millään pysyä kirjoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Lähdehän ihmeessä mukaan! Minullakin on loistokirja kesken, mutta ajtukset harhailevat silti koko ajan. Sitä se kevät teettää :)

   Poista
 4. ... ja lisäänpä vielä, että A=asiaa on kirjoituksesi täynnä!

  VastaaPoista
 5. Hieno idea ja kirjoitus! Ja Pepin irvistyskuva istuu tähän kuin nenä päähän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tämä "haaste" sopii aika hauskasti kirjablogeihin, ollaanhan sentään aakkosissa :)

   Poista
 6. Hauska haaste, näitä olisi kiva itsekin miettiä :)

  VastaaPoista
 7. Jeah, anarkiaa!! Ihan uskomatonta, että jotkut vetää herneet nenään aikapankkitoiminnasta. Mikä tosiaan pehmeissä arvoissa pelottaa - sitä jäin pohtimaan. Minä ihailen sinnikkyyttäsi! Hieno työtä!

  Vastasin vihdoinkin Liebster-haasteeseesi (sorry vähän kesti...) ja listasin viisi mukavaa blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena Lumi aiemmin hienosti totesi, että muutos on varmastikin se joka pelottaa. Vaikka totuttu tapa olisi huonokin, siitä pidetään loppuun saakka kiinni. Mutta ehkä vaivihkaa saadaan ujutettua erilaisiakin vaihtoehtoja esille :)

   Mukavaa että laitoit Liebsterin eteenpäin! Löysinkin blogitekstisi ansiosta monta mielenkiintoista blogia seurattavaksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!